Overnachten in Slowakije

In Slowakije kun je overnachten in hotels, bed & breakfasts, appartementen en hostels. Voor een bijzondere slaapplek kun je terecht in kastelen en landhuizen die omgebouwd zijn tot luxe hotel. Wie graag in de natuur wil zijn, kan kamperen of overnachten in een berghut. Verder kun je slapen bij particulieren en zijn er enkele ‘boatels’ op de Donau.

De meeste accommodatie vind je in Bratislava, Kosice en het Tatra-gebergte. Overnachten in Slowakije is goedkoper dan in de meeste andere Europese landen. Voor zo’n € 30 tot € 50 euro heb je al een tweepersoonskamer in een goed middenklasse hotel. Het hoogseizoen zijn de zomermaanden juni tot en met augustus. De prijzen liggen dan hoger en het is raadzaam tijdig te reserveren als je in deze periode vakantie viert in Slowakije.

Hotels in Slowakije

In heel Slowakije vind je hotels, in alle prijsklassen. Het meeste aanbod vind je in de hoofdstad Bratislava, de kuuroorden, het Tatra-gebergte en steden als Banska, Bystrica en Kosice. Hotels worden geclassificeerd volgens een sterrensysteem, van 1 ster (eenvoudig) tot 5 sterren (luxe).

Hotels vanaf 3 sterren hebben kamers met een eigen badkamer en een restaurant. Een hotel in Slowakije heeft meer dan 10 kamers. Bij een Garni-Hotel kun je alleen ontbijt krijgen, en worden geen avondmaaltijden geserveerd. ► Reserveer online een hotel in Slowakije, tegen de laagste prijzen

Er zijn enkele internationale hotelketens in Slowakije actief, waaronder Hilton, Holiday Inn en Marriott. De grootste Slowaakse hotelketen is Sorea Hotels (www.sorea.sk). Dit zijn vooral 3-sterrenhotels in het Tatra-gebergte die zich richten op wellness, wintersportvakanties en families.

Voor een speciale ervaring kun je in heel Slowakije overnachten in gebouwen, kastelen en landhuizen die tot hotel zijn omgebouwd. In deze hotels kom je in aanraking met de geschiedenis, tradities en cultuur van Slowakije. Het zijn vaak luxe hotels met uitstekende restaurants en voorzieningen als wellness, wijnproeverijen en golfbanen. Ook zijn het populaire plekken om te trouwen. De historische hotels hebben zich verenigd in de brancheorganisatie Historic Hotels of Slovakia: www.historichotelsofslovakia.com

Vakantiehuizen in Slowakije

Als je met een gezin of een groep vrienden vakantie viert in Slowakije, kun je overnachten in een vakantiehuis. Vooral in het Tatra-gebergte en bij wintersportgebieden heb je een ruime keuze aan vakantiehuizen, chalets en bungalows. Er zijn ook vakantieparken met meerdere bungalows bij elkaar.

Vakantiehuizen zijn vaak fraai gelegen, in de natuur bij heldere bergmeren, bossen, rivieren en thermale baden. Appartementen vind je vooral in de hoofdstad Bratislava.

Zoek je een vakantiehuis of appartement in Slowakije?
Interhome en Booking.com hebben een groot aanbod vakantiewoningen in Slowakije

Pensions en bed & breakfasts in Slowakije

Voor goedkoop overnachten in Slowakije kun je terecht in een pension (dat bekendstaat als penzión). Pensions worden meestal door een familie gerund en zijn goedkoop en schoon. Ze bevinden zich op geweldige locaties en zijn door de huislijke en gastvrije sfeer erg leuk, ook voor families en backpackers. Pensions hebben minimaal vijf kamers en maximaal vier bedden in één kamer. Het ontbijt is meestal inbegrepen.

Je kunt al in een pension overnachten voor € 20 (voor een tweepersoonskamer). Pensions worden geclassificeerd van 1 tot 3 sterren. Ze zijn goedkoper dan een hotel, maar pensions niet veel onder qua voorzieningen. Kamers zijn comfortabel ingericht en hebben regelmatig een eigen badkamer. In Slowakije worden de laatste jaren ook steeds meer bed & breakfasts geopend.

Hostels in Slowakije

Je bent het minste kwijt voor een slaapplek in Slowakije als je gaat overnachten in een hostel. Het is een leuke plek om andere backpackers en reizigers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Slowakije wordt immers steeds populairder onder budget reizigers, met zijn goedkope bier en vluchten van prijsvechters.

Het land heeft geen landelijk netwerk, maar een paar hostels zijn aangesloten bij de internationale organisatie Hostelling International. De meeste hostels vind je in de hoofdstad Bratislava. De meeste zijn onafhankelijk en richten zich op backpackers, met een lounge en de mogelijkheid om een fiets te huren. Een bed in een slaapzaal heb je tussen de € 10 en € 20 per nacht. Voor een eigen kamer in een hostel betaal je gemiddeld tussen de € 15 en € 30 per nacht.

In het Tatra-gebergte kun je terecht in goedkope groepsaccommodatie die bekendstaan als chata. Dit zijn een soort grote houten chalets met slaapzalen. In de zomer kun je soms overnachten op universiteiten, in kamers die leegstaan. Informeer bij het toeristenbureau voor de mogelijkheden. Daar kun je ook vragen naar het huren van een kamer bij een particulier, de zogeheten homestay.

Kamperen en berghutten in Slowakije

Kamperen in Slowakije is goedkoop en aangenaam. Het aanbod van campings en kampeerplaatsen breidt zich de laatste jaren steeds meer uit. Er zijn nu ruim 30 campings in het land. Je vindt ze vooral in toeristische streken en in de buurt van meren en natuurreservaten, van de hoofdstad Bratislava tot het Tatra-gebergte. ► Lees hier meer over kamperen in Slowakije

Wandelaars en fietsers kunnen terecht in meer dan 20 berghutten, voornamelijk in het Tatra-gebergte. Je slaapt in een bed in een slaapzaal en meestal worden er maaltijden geserveerd. De Rysy Hut is de hoogst gelegen berghut, op 2250 meter. De berghut is gebouwd in 1932 en daarna drie keer beschadigd door een lawine. Voor een overzicht van berghutten in Slowakije kun je onder meer kijken op: www.tatry.sk

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Slowakije

Liberia heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava

Het Radisson Blu Carlton Hotel in de hoofdstad Bratislava is waarschijnlijk het beroemdste hotel van Slowakije. Het hotel opende de deuren in 1913, waarvoor drie al langer bestaande hotels werden samengevoegd. Na de opening was het Carlton Hotel met zijn pracht en praal de meest chique plek om te verblijven in Bratislava. Onder meer Albert Einstein, Theodore Roosevelt, Johannes Brahms en Thomas Edison hebben hier de nacht doorgebracht.

In 1992 sloot het hotel de deuren en raakte het in verval, maar jaren later kwam het in handen van de Radisson-hotelketen die het renoveerde en in oude glorie herstelde. Het 4-sterrenhotel heeft 168 kamers en suites, een restaurant, een bar en een fitnessruimte. De locatie is ideaal, midden in het centrum op loopafstand van bezienswaardigheden. ► Boek een overnachting in het Radisson Blu Carlton Hotel vanaf € 73 per nacht

Voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Slowakije, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/slava296; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam