Spanje autohuur

Vervoer in Alicante, Spanje

Reizen met de bus in Alicante

Alicante vervoerAlicante heeft een toeristenbus – Turibús – die de hele dag langs alle bezienswaardigheden rijdt. Met een kaartje kun je de hele dag zo vaak in- en uitstappen als je wilt. In de bus kun je in zes talen informatie horen over de bezienswaardigheden in Alicante. Er is ook een opstapplaats voor reizigers met een lichamelijke beperking.

De toeristenbus stopt onder meer bij het archeologische museum MARQ, het kasteel van Santa Bárbara, de centrale markt, het warenhuis El Corte Inglés aan de Avda. Maissonnave en bij het gloednieuwe busstation in de haven.

De Turibús vertrekt elk uur tussen 10.00 uur en 18.00 uur vanaf het Plaza Puerta del Mar, van maandag tot en met zondag. De toeristenbus rijdt van eind maart tot begin december, dus niet in de wintermaanden.

Reizen met de tram in Alicante

Reizen met de tram in AlicanteSinds eind vorige eeuw is het mogelijk in Alicante met de tram te reizen. De stad heeft nu vijf tramlijnen. Je kunt met de tram vanuit Alicante ook naar andere steden aan de Costa Blanca, waaronder Benidorm (met de rode lijn L1, reistijd 1 uur en 2o minuten). Daar kun je overstappen op een andere lijn naar Altea, Calpe en Dénia.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de uitbreiding van het tramnetwerk. De moderne wagons hebben airconditioning en zijn comfortabel, waardoor het een prettig tripje is om ook nog iets van de kuststreek te zien. Informatie over de dienstregeling en alle haltes vind je op de website van Alicante Metropolitan TRAM: www.tramalicante.es

Reizen met de taxi in Alicante

Het kan handig zijn om een taxi te nemen in Alicante als je grotere afstanden moet overbruggen en geen zin hebt in het openbaar vervoer. Taxi’s zijn vaak te vinden op straat en niet heel duur. Voor een rit van 1 kilometer betaal je ongeveer € 1,50. Een taxi van de luchthaven naar het centrum van Alicante kost je ongeveer € 28 tot € 35.

Voor het reizen met de taxi in Alicante gelden vaste tarieven en chauffeurs dienen hun meter te gebruiken. Soms hebben ze geen meter, maar wel een document waar de officiële tarieven op staan. In het centrum en in de buurt van bars en restaurants zijn taxistandplaatsen.

Als je geen taxi kunt vinden, kun je de app Cabify (www.cabify.com) of Pidetaxi (www.pidetaxi.es) installeren op je mobiele telefoon. Hiermee kun je online een taxi bestellen. Er zijn geen taxichauffeurs voor Uber actief in Alicante. De grootste taxicentrale in Alicante en omgeving is Radio Tele Taxi Alicante (www.taxienalicante.com).

Fietsen in Alicante

In Alicante en omgeving zijn genoeg mogelijkheden om recreatief te fietsen, te mountainbiken of te wielrennen. Er zijn talloze reisorganisaties die fietsreizen, fietsvakanties, fietstripjes of fietstrainingen organiseren aan de Costa Blanca. In Alicante kun je fietsen huren, inclusief helm. In Spanje is het verplicht te fietsen met een goedgekeurde helm op.

Ontdek de hoogtepunten van Alicante op de fiets!
Boek hier een fietstour in Alicante met een lokale gids

Bezienswaardigheden in Alicante

Alicante bezienswaardigheden
In Alicante kun je niet om het kasteel van Santa Barbára heen, een van de grootste middeleeuwse forten van Europa. Maar de stad heeft ook boeiende musea en kunstgaleries, historische gebouwen, monumenten en parken, pleinen, stranden en promenades. ► Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Alicante

Voor het laatst bijgewerkt op 11 april 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vervoer in Alicante, Spanje, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © FOTO Petrymusz/Shutterstock.com; depositphotos.com/philipus.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam