Spanje autohuur

Vervoer in Alicante, Spanje

Reizen met de bus in Alicante

Alicante heeft een toeristenbus – Turibús – die de hele dag langs alle bezienswaardigheden rijdt. Met een kaartje kun je de hele dag zo vaak in- en uitstappen als je wilt. In de bus kun je in zes talen informatie horen over de bezienswaardigheden in Alicante. Er is ook een opstapplaats voor reizigers met een lichamelijke beperking.

De toeristenbus stopt onder meer bij het archeologische museum MARQ, het kasteel van Santa Bárbara, de centrale markt, het warenhuis El Corte Inglés aan de Avda. Maissonnave en bij het gloednieuwe busstation in de haven.

De Turibús vertrekt elk uur tussen 10.00 uur en 18.00 uur vanaf het Plaza Puerta del Mar, van maandag tot en met zondag. De toeristenbus rijdt van eind maart tot begin december, dus niet in de wintermaanden.

Reizen met de tram in Alicante

Reizen met de tram in AlicanteSinds eind vorige eeuw is het mogelijk in Alicante met de tram te reizen. De stad heeft nu vijf tramlijnen. Je kunt met de tram vanuit Alicante ook naar andere steden aan de Costa Blanca, waaronder Benidorm (met de rode lijn L1, reistijd 1 uur en 2o minuten). Daar kun je overstappen op een andere lijn naar Altea, Calpe en Dénia.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de uitbreiding van het tramnetwerk. De moderne wagons hebben airconditioning en zijn comfortabel, waardoor het een prettig tripje is om ook nog iets van de kuststreek te zien. Informatie over de dienstregeling en alle haltes vind je op de website van Alicante Metropolitan TRAM: www.tramalicante.es

Reizen met de taxi in Alicante

Voor het reizen met de taxi in Alicante gelden vaste tarieven. Hieronder staan de grootste taxicentrales:

Fietsen in Alicante

In Alicante en omgeving zijn genoeg mogelijkheden om recreatief te fietsen, te mountainbiken of te wielrennen. Er zijn talloze reisorganisaties die fietsreizen, fietsvakanties, fietstripjes of fietstrainingen organiseren aan de Costa Blanca. In Alicante kun je fietsen huren, inclusief helm. In Spanje is het verplicht te fietsen met een goedgekeurde helm op. Een van de verhuurders in Alicante is Ochoa Bikes: www.ochoabikes.com

Voor het laatst bijgewerkt op 12 juni 2015.

Foto © depositphotos.com/philipus.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam