Bernabéu Stadion, Madrid

Een tour in het Bernabéu Stadion in Madrid is een must voor voetballiefhebbers. Het stadion is de thuisbasis van Real Madrid, een van de beste voetbalclubs ter wereld. Geen andere club heeft zoveel prijzen, bekers en trofeeën in de kast staan als Real Madrid. Veel van die overwinningen zijn behaald en gevierd in dit gigantische stadion, dat officieel bekendstaat als Estadio Santiago Bernabéu. Een tour in het Bernabéu Stadion laat je onderdompelen in de overwinningsroes van ‘de koninklijke’, maar geeft je ook een leuk kijkje achter de schermen van een van de bekendste voetbalstadions ter wereld.

Een tour geeft je allereerst een indruk van de enorme grootte van het Bernabéu Stadion, dat geopend is in 1947. In het stadion is plaats voor 81.044 toeschouwers, waarmee dit het één na grootste stadion is van Spanje. Het wordt alleen overtroffen door het Camp Nou Stadion van FC Barcelona, sinds jaar en dag de aartsrivaal van Real Madrid. Tijdens een tour is het stadion natuurlijk leeg en worden er geen wedstrijden gespeeld, waardoor de omvang nog indrukwekkender is.

Wil je een tour maken in een van de beroemdste voetbalstadions van de wereld?
Koop hier alvast je tickets voor een tour in het Bernabéu Stadion in Madrid

Hoogtepunten tijdens een tour in het Bernabéu Stadion

Een tour brengt je eerst naar het hoogste punt van het Bernabéu Stadion, liefst 70 meter boven het veld. Ter vergelijking: de Westerkerk in Amsterdam is 86 meter hoog. Hier heb je een panoramisch uitzicht over de tribunes en de groene mat, dus de ideale plek om je Instagram-stories bij te werken. Vervolgens daal je af naar de VIP-tribune, waar hoogwaardigheidsbekleders als de Spaanse koning Felipe VI de spelers toejuichen. Het betreden van de grasmat is uiteraard ten strengste verboden, maar je kunt wel van dichtbij zien hoe het veld minutieus wordt getrimd voor de volgende wedstrijd.

Een bezoekje aan de kleedkamers van de spelers mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een tour in het Bernabéu Stadion. Je ziet de kleedhokjes van je favoriete voetbalhelden. In de spelerstunnel voel je de emotie van de spelers als ze vlak voor een wedstrijd het veld opgaan. Grappig is de perskamer, waar je op de stoel van de coach kunt plaatsnemen en met een stalen gezicht over de prestaties van Real Madrid kunt uitweiden (het is ook te zien op een tv-scherm, net echt 🙂 ).

Het Bernabéu Stadion heeft verder een museum waar het succesverhaal van Real Madrid breed wordt uitgemeten. Je ziet er een eindeloze reeks bekers, schalen en trofeeën die de voetbalclub bij de verschillende kampioenschappen heeft binnengehaald. Ook prijzen van individuele spelers zijn te bewonderen, zoals de gouden voetbalschoen van Klaas-Jan Huntelaar die in 2008 en 2009 bij Real Madrid heeft gespeeld. Met opzwepende muziek en filmbeelden worden de glorieuze prestaties van de club extra aangezet. Geinig zijn de retro shirts, voetbalschoenen en leren ballen waar Real Madrid het in de beginjaren mee deed – zonder lelijke namen en logo’s van sponsors.

Tips voor een tour in het Bernabéu Stadion

Bijna elke dag kun je wel een tour maken in het Bernabéu Stadion in Madrid. Alleen vlak voor een wedstrijd is een rondleiding niet mogelijk. Het Bernabéu Stadion is een van de populairste attracties in de Spaanse hoofdstad, met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar. Voor een tour is het raadzaam vooraf tickets te kopen, om wachtrijen en teleurstellingen te voorkomen.

Wil je een tour maken in een van de beroemdste voetbalstadions van de wereld?
Koop hier alvast je tickets voor een tour in het Bernabéu Stadion in Madrid

Adiotour en fotosessies in het Bernabéu Stadion

Je kunt een tour zelfstandig maken, zonder gids, door gewoon de bordjes te volgen. Je kunt eventueel een audiotour maken door het stadion, waarvoor tegen betaling audiosets ter beschikking worden gesteld. Bij de entree worden die aan alle bezoekers overhandigd, maar het is niet verplicht. Je kunt dus ook weigeren en daarmee geld besparen. De audiotour geeft je een hoop extra informatie over het Bernabéu Stadion en Real Madrid, maar het is niet per se nodig. De audiotour is overigens niet in het Nederlands beschikbaar, maar wel in het Engels.

Tijdens de tour in het Bernabéu Stadion passeer je enkele fotosessies, waarbij er tegen een flitsende achtergrond een foto van je wordt gemaakt. Bij de uitgang kun je die foto’s (voor veel geld) kopen. Hier staan lange rijen voor, maar ook dit is niet verplicht. Je kunt de rij passeren als je geen behoefte hebt aan een foto (geef dit wel duidelijk aan). Een tour in het stadion duurt ongeveer anderhalf uur.

Horeca en winkels in het Bernabéu Stadion

De horecavoorzieningen zijn uiterst beperkt. Halverwege de tour in het Bernabéu Stadion is een eenvoudig cafetaria waar je koffie, drankjes en snacks kunt kopen. Wel zijn er in het stadion enkele restaurants waar je naartoe kunt zonder dat je tickets voor een tour op zak hebt.

Een van de beste plekken is Realcafé Bernabéu (www.realcafebernabeu.es), waar je door de grote ramen uitkijkt op de grasmat van het stadion. Tijdens wedstrijden is het café gesloten. In de omgeving van het stadion zijn veel kantoren en overheidsgebouwen, waardoor er op loopafstand vele lunch- en koffietentjes te vinden zijn. Genoeg plekken dus om je honger en dorst te stillen voor of na een tour.

Aan het einde van de tour in het Bernabéu Stadion kom je in een immense souvenirwinkel. Verdeeld over twee verdiepingen kun je souvenirs en merchandise aanschaffen van Real Madrid, waaronder de officiële shirts die je met je eigen naam en nummer kunt laten bedrukken. Hou er wel rekening mee dat alles flink aan de prijs is.

Hoe kom je bij het Bernabéu Stadion

Het Bernabéu Stadion ligt ten noorden van het centrum van Madrid, vlakbij de zakenwijk Nuevos Ministerios (met zijn wolkenkrabbers). Vanaf het oude centrum van Madrid is het ongeveer 5 kilometer (één uur) lopen, dus het is handiger om het openbaar vervoer of een taxi te nemen.

Bij het stadion ligt het metrostation Santiago Bernabéu, te bereiken met metrolijn 10. Je kunt ook de bus pakken. Bij het stadion stoppen de buslijnen 14, 27, 40, 43, 120, 126, 147 en 150.

De openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 09.30 tot 19.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur. Adres: Av. de Concha Espina, 1, 28036 Madrid, Spanje. Website: www.realmadrid.com

Lees hieronder verder voor meer tips voor je stedentrip naar Madrid:

Bezienswaardigheden in Madrid

Prado Museum in MadridMadrid telt honderden musea, bezienswaardigheden en monumenten. In de stad vind je musea met kunstcollecties die tot de top van de wereld behoren, maar ook levendige en historische pleinen en een paleis dat bijna niet onder doet voor dat in Versailles. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Madrid

Overnachten in Madrid

In de energieke, kosmopolitische en moderne hoofdstad Madrid heb je genoeg keuze om te overnachten. In de stad vind je honderden hotels, hostels, pensions, appartementen en bed & breakfasts. Tijdens je vakantie kun je het beste een hotel kiezen in de wijk Huerta. Lees hier meer over overnachten in Madrid

Openbaar vervoer in Madrid

Maak vooral gebruik van het openbaar vervoer tijdens een vakantie in Madrid: het is efficiënt, makkelijk en goedkoop. Vooral de metro is handig om snel op een andere plek te komen in de Spaanse hoofdstad, want Madrid is best uitgestrekt. Lees hier tips over het openbaar vervoer in Madrid

Voor het laatst bijgewerkt op 9 juni 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het maken van een tour in het Bernabéu Stadion in Madrid, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Wereldreizigersclub.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam