Plaza Mayor, Madrid, Spanje

De beste bezienswaardigheden in Madrid

Plaza Mayor in MadridPlaza Mayor is het belangrijkste plein in de historische binnenstad van Madrid. Het is in 1620 aangelegd in opdracht van koning Felipe III, wiens bronzen standbeeld trots het midden van het plein markeert. Het elegante plein was in het verleden het domein van markten en publieke manifestaties, maar ook van riddertoernooien, stierengevechten, executies en koninklijke kroningen. Het plein wordt omringd door huizen van drie verdiepingen met in totaal meer dan 200 balkonnetjes. Het opvallendste gebouw is de Casa de la Panadería, aan de noordkant op nummer 27. Het gebouw met twee spitse torens en kleurrijke fresco’s was ooit een bakkerij. Nu biedt het gebouw onderdak aan de VVV van Madrid en kun je het gratis van binnen bekijken.

Plaza Mayor is tegenwoordig een belangrijke ontmoetingsplek voor zowel toeristen als Madriñelos. De restaurants en cafés onder de bogengalerij zijn een prima plek voor het drinken van een glas Spaanse wijn, het proeven van tapas en het bekijken van voorbijgangers. De prijzen zijn wel aan de hoge kant, zoals je van zo’n toeristische plek kunt verwachten. Metrostation: Sol (lijnen 1, 2 en 3).

Plaza Mayor met standbeeld in Madrid

Voor het laatst bijgewerkt op 27 juni 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Plaza Mayor in Madrid, Spanje, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/mtgf93.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam