Puerta del Sol, Madrid, Spanje

De beste bezienswaardigheden in Madrid

Puerta del Sol, MadridPuerta del Sol, midden in het hart van de hoofdstad, is het grootste en belangrijkste plein van Madrid. Het is een druk verkeersknooppunt waar verschillende bus- en metrolijnen samenkomen en het is het nulpunt voor de kilometermetingen van alle Spaanse (snel)wegen die vanuit Madrid lopen. Het is ook één van de levendigste pleinen, met talloze cafés, bars, restaurants en winkels. Op een steenworp afstand vind je El Corte Inglés, het grootste warenhuis van Madrid.

Puerta del Sol – letterlijk Poort van de Zon – is vernoemd naar een toegangspoort die ooit op deze plek stond. De poort was versierd met een afbeelding van de zon. Het plein was het decor van verschillende historische gebeurtenissen. Op 2 mei 1808 kwamen de inwoners van Madrid er in opstand tegen Napoleon en in 1931 werd er de Tweede Spaanse Republiek uitgeroepen.

Aan de zuidkant vind je het rood-witte gebouw Real Casa de Correos, dat beroemd is door de klokkentoren. Op de oudejaarsavond zijn alle ogen gericht op de klok, wanneer bij het ingaan van het nieuwe jaar bij elke klokslag twaalf druiven worden gegeten. Drommen Madrilenen verzamelen zich dan op het plein en miljoenen Spanjaarden volgen op televisie het nationale ritueel van het aftellen.

Puerta del Sol met kerst in Madrid

Voor het laatst bijgewerkt op 30 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Puerta del Sol in Madrid, Spanje, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/irstone; Flickr.com/jacinta lluch valero.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam