Wat te doen in Swansea, Wales: 15 tips!

Swansea wat te doenSwansea is de tweede stad van Wales en een van de bekendste badplaatsen van de regio. De kustplaats ligt aan de halfronde Swansea Bay aan de zuidkust van Wales met een uitgestrekt strand waar je amper iemand tegenkomt. Verwacht geen typisch Britse badplaats met een levendige pier en een drukke toeristische boulevard vol terrasjes, pubs en entertainment. Een oude sterrenwacht op het strand biedt nu onderdak aan het enige café – en dat is juist de charme van Swansea!

Hier kom je om de frisse zeelucht in te ademen, schelpen te zoeken tussen het zeewier en te slenteren langs de jachthaven waar luxe zeiljachten liggen te pronken. Een fietstocht, autoritje of flinke wandeling langs het strand brengt je naar Mumbles, een gezellig vissersdorp met cafés, boetiekjes en een pier waar het wél toeristisch is. Maar de stad Swansea heeft ook verrassend veel culturele bezienswaardigheden. Musea belichten de maritieme en industriële geschiedenis van Swansea dat ooit opbloeide door de handel in ijzer, steenkool en koper. Daar heeft de stad haar bijnaam Copperopolis aan te danken.

Zoek je accommodatie voor je vakantie in Swansea?
Reserveer hier online een hotel of appartement in Swansea

Bezoek kastelen en kom meer te weten over de beroemde dichter Dylan Thomas, die in Swansea werd geboren. Neem de kids mee naar het grootste zwemparadijs van Wales en haal verse vis tussen de locals op de grootste overdekte markt van de streek. Voor een ruige kroegentocht begeef je je tussen aangeschoten Britten in Wind Street.

Heb je meer tijd? Dan kun je vanuit Swansea het westelijke schiereiland Gower ontdekken, met glooiende heuvels, een spectaculaire kustlijn en pittoreske dorpjes. Een vakantie in Wales is niet compleet zonder een tussenstop aan deze schilderachtige baai. Hier vind je 15 tips wat te doen in Swansea!

Uitwaaien op het strand van Swansea

Swansea dankt haar aantrekkingskracht voor een groot deel aan het strand. Langs de hele 8 kilometer lange kust van Swansea Bay loopt een strook zand, maar Swansea Beach is het mooiste, het breedste en het langste. Vanuit het centrum van Swansea is het maar 10 minuten lopen naar dit strand.

Swansea strand zee

Je kunt er uitwaaien, wandelen, voetballen en watersporten. Mocht het warm weer zijn, dan kun je even afkoelen in de golven. Er zijn geen badmeesters, want veel gezwommen wordt er niet. Er zijn ook geen strandstoelen en parasols te huur, wat ongetwijfeld te maken heeft met het koele weer het grootste deel van het jaar. Grappig om te zien is het enorme verschil tussen eb en vloed, waarbij het strand 10,4 meter kleiner wordt. Hiermee heeft Swansea Bay het één na grootste getijdenverschil ter wereld.

Swansea Observatory

Swansea is geen traditionele Britse badplaats met veel toeristen en vertier, maar langs de hele baai loopt wel een lange promenade. Je kunt wandelen (1½ uur) of fietsen (half uur) naar Mumbles, 8 kilometer verderop. Bij de Swansea Observatory, een voormalige sterrenwacht op het strand, kun je wat drinken of eten met uitzicht op de zee.

National Waterfront Museum

Als je moest kiezen tussen alle musea van Swansea, zou een bezoek aan het National Waterfront Museum toch wel bovenaan moeten staan. Dit mooi opgezette museum neemt je mee langs de industriële en maritieme geschiedenis van Wales. In totaal zijn er 15 zalen die elk een ander thema belichten uit de afgelopen 300 jaar. Je ziet er scheepsmodellen en uitvindingen, maar er zijn ook tentoonstellingen over de mijn- en koperindustrie en het dagelijks leven van de mensen in de 19e eeuw.

Swansea National Waterfront Museum

Tot de hoogtepunten behoort het vliegtuigje Robin Gôch dat gebouwd is 1909 en 1912. Deze eendekker is een van de oudste vliegtuigen van het Verenigd Koninkrijk. De piloot heeft er een paar meer gevlogen rond Cardiff. De stoel van de piloot was eigenlijk een keukenstoel. Andere trekpleisters zijn een stoomlocomotief en een kolenwagon uit het begin van de 19e eeuw. Swansea was toen een van de belangrijkste producenten van stoomkolen in Wales.

Swansea National Waterfront Museum kolenwagon

Een aparte zaal is gewijd aan bekende fabrikanten uit Swansea, zoals Corgi Toys dat vanaf 1956 modelautootjes produceerde. Het National Waterfront Museum staat aan de kade van de jachthaven van Swansea en is gehuisvest in een opvallend gebouw van koper en glas. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Adres: Oystermouth Rd, Maritime Quarter, Swansea SA1 3RD, Verenigd Koninkrijk. Website: www.museum.wales

Bewonder de kasteelruïne van Swansea

Midden in het centrum van Swansea liggen de overblijfselen van Swansea Castle uit het begin van de 12e eeuw. Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen, maar in de middeleeuwen was dit een machtig kasteel dat bovenop een klif was gebouwd en uitkeek over een vroegere rivier. Swansea Castle lag op een strategische positie en was vele keren het toneel van belegeringen, opstanden en veldslagen. De burcht moest indringers van Wales tegenhouden.

Swansea kasteel

Nu resteert een kasteelruïne die geleidelijk aan bedekt is geraakt met vuil en mos. Er omheen staan moderne gebouwen, van de rivierbedding is niets meer terug te zien. Het meest opvallende onderdeel van het verdedigingswerk is de borstwering uit de late 13e of vroege 14e eeuw. Je ziet nog een muur met kantelen en ramen (waar nu tralies voor zitten). Uiteraard kun je niet naar binnen, maar het kasteel is wel van de buitenkant te bewonderen. Adres: 8 Castle St, Swansea SA1 1DW, Verenigd Koninkrijk. Website: www.swansea.gov.uk

Mummies in Swansea Museum

De lange geschiedenis van de stad komt in vogelvlucht voorbij in het Swansea Museum, het oudste museum van Wales. Al in 1841 gingen de deuren open van dit statige museum en sindsdien is een gevarieerde collectie bij elkaar gebracht. Tentoonstellingen belichten alle periodes, te beginnen met archeologische vondsten uit de prehistorie. Mammoetkiezen en botten uit de ijstijd behoren tot de oudste objecten.

Swansea Museum

Uit recentere tijden dateren enkele van ‘s werelds vroegste foto’s en voorwerpen die de ontberingen tijdens de Tweede Wereldoorlog laten zien. Een publiekslieveling is de Egyptische mummie Hor uit 250-200 voor Christus. De mummie werd in 1888 geschonken door een Britse veldmaarschalk die in Egypte was gelegerd en uit Swansea kwam. Bij de jachthaven heeft het museum enkele historische schepen liggen. Ook is daar een voormalige loods met trams. Alle locaties zijn gratis te bezoeken en gesloten op maandag. Adres: Victoria Rd, Maritime Quarter, Swansea SA1 1SN, Verenigd Koninkrijk. Website: www.swanseamuseum.co.uk

Duik in het leven van Dylan Thomas

Swansea is de geboorteplaats van Dylan Thomas (1914-1953), een van de grootste schrijvers en dichters van Wales. Op twee plekken kun je in het leven duiken van een van de beroemdste dichters ter wereld (volgens de locals althans). In het centrum vind je het gratis toegankelijke Dylan Thomas Centre (www.dylanthomas.com). De tentoonstelling Love the Words belicht het leven en het werk en de nalatenschap van Thomas, vanaf zijn jeugdjaren in Swansea tot aan zijn dood in New York.

Swansea Dylan Thomas Centre

Je ziet er onder meer brieven, foto’s en notitieboekjes. Er vinden regelmatig evenementen plaats, van boeklezingen tot concerten. Het museum is gehuisvest in een statig neoklassiek gebouw waarvoor een Romeinse tempel als inspiratie diende. Heb je nog niet genoeg van de auteur? Dan kun je ook een bezoek brengen aan het Dylan Thomas Birthplace (www.dylanthomasbirthplace.com) ten westen van het centrum. Tijdens een rondleiding zie je de kleine slaapkamer van Dylan zoals die er in 1934 uitzag. Je kunt er ook genieten van een Afternoon Tea en er zelfs blijven overnachten.

Wil je meer ontdekken over de bezienswaardigheden van Swansea?
Boek hier een fietstocht in Swansea met een twist

Maak een uitstapje naar Mumbles

Maak zeker een uitstapje naar Mumbles, een lieflijk kustplaatsje aan het westelijke uiteinde van de Swansea Bay. Het is een gezellig vissersdorp met cafés, restaurants, koffietentjes, boetiekjes en souvenirwinkels. Vooral Britten hebben leuke vakantieherinneringen aan Mwmbwls, zoals het in het Welsh bekendstaat. In het Nederlands is de letterlijke vertaling trouwens ‘mompelt’.

Swansea Mumbles

Wandel over de boulevard met uitzicht op de zee en de baai, met de flats van Swansea aan de overkant. Loop over de 255 meter lange pier die zich al sinds 1898 over de golven uitstrekt. Fotogeniek is het station van de reddingsbrigade waar reddingsboten zo het water op gelanceerd kunnen worden. Bij het begin van de pier is een amusementshal en een popperig café met terras.

Swansea Mumbles pier

Eventueel kun je afdalen met een trap en over keien en stenen naar de iconische vuurtoren klauteren. De vuurtoren is gebouwd in 1794 op een heuvelachtig eilandje dat bekendstaat als Mumbles Head. Bij laag water kun je er makkelijk naartoe wandelen. Bezoeken van de onbemande vuurtoren kan echter niet.

Swansea Mumbles vuurtoren

In Mumbles zelf kun je een ijsje halen bij Joe’s Ice Cream (www.joes-icecream.com), een legendarische ijssalon die al sinds 1922 bestaat. Zin in koffie of thee met wat lekkers? Zak weg in een rieten stoel bij Barker Tea House (www.barkerteahouse.com). Mumbles ligt ongeveer 8 kilometer ten westen van Swansea en kun je bereiken met de fiets, de bus of de taxi (circa £ 15).

Swansea Mumbles koffie

Wil je Mumbles bezoeken tijdens een dagtrip vanuit Cardiff?
Boek hier een tour naar Mumbles en het schiereiland Gower

Bezoek het Oystermouth Castle

Naast het opsnuiven van de gezellige en toeristische sfeer kun je in Mumbles ook een bezoek brengen aan Oystermouth Castle, een van de bekendste bezienswaardigheden in de omgeving. Het stenen Normandische kasteel is in de 12e eeuw gebouwd op een heuvel door de Normandiërs. Na de middeleeuwen raakte het kasteel geleidelijk aan in verval.

Oystermouth Castle bij Swansea

Nu is het vooral een ruïne, maar je ziet wel de overblijfselen van de ruimtes waar de Noormannen en latere prinsen eeuwen geleden vertoefden. Hoogtepunt is de kapel waar op de muren nog restanten zijn aangetroffen van middeleeuwse fresco’s. Via een glazen loopbrug kun je er doorheen lopen.

Oystermouth kasteel in Swansea

Beklim de kasteelmuur voor een fraai uitzicht over het dorp Mumbles en Swansea Bay. Elke woensdag en vrijdag zijn er rondleidingen en er vinden regelmatig evenementen plaats in het kasteel. Vaak hebben die met ridders te maken… Vanaf de boulevard van Mumbles wandel je in zo’n 10 minuten naar het kasteel. Adres: Castle Ave, Mumbles, Swansea SA3 4BA, Verenigd Koninkrijk. Website: www.swansea.gov.uk

Zoek de rust op in Clyne Gardens

Halverwege de weg naar Mumbles liggen de prachtige Clyne Gardens, een oase van rust om rond te wandelen en te ontspannen. De botanische tuin is rond 1860 aangelegd door de rijke adellijke Vivian-familie, die toen het kasteel Clyne had gekocht. De tuinen zijn vooral verfraaid door admiraal Algernon Walker-Heneage-Vivian, die Clyne bezat van 1921 tot aan zijn dood in 1952. Hij  sponsorde buitenlandse expedities om exotische planten te verzamelen.

Clyne Gardens in Swansea

De Clyne Gardens bevatten ruim 2000 plantensoorten en meer dan 10.000 bomen, waaronder de hoogste magnolia van heel Groot-Brittannië. Beroemd zijn de vele kleurrijke rododendrons en azalea’s die zomers in de tuinen tot bloei komen. De invloed van de admiraal is terug te zien in de Japanse brug, het prieel en de admiraalstoren. Hier vandaan kon de oude admiraal schepen zien die Swansea Bay kwamen binnenvaren.

Hondengraven Clyne Gardens Swansea

Ook is het park bezaaid met kleine hondengraven om de huisdieren van de admiraal te herdenken. De Clyne Gardens zijn dag en nacht geopend en gratis toegankelijk. Bij de caravan The Touring Tearoom kun je overdag koffie en thee scoren. Adres: Mayals, Swansea SA3 5BW, Verenigd Koninkrijk. Website: www.swansea.gov.uk

Waterpret bij LC Swansea

Zorg dat je tijdig je tickets hebt gereserveerd op regenachtige dagen, want LC Swansea staat bovenaan de lijst van best bezochte (betaalde) bezienswaardigheden in Wales. Dit is een recreatiecentrum – oftewel een Leisure Centre (LC) – met een groot zwemparadijs als hoogtepunt. Hier beleef je volop waterpret met verschillende glijbanen, een golfslagbad, een lazy river en andere waterattracties.

Swansea zwembad

Ga in de rij staan voor de beroemde MasterBlaster: een glijbaan in achtbaanstijl waarbij je in een rubberen band eerst stroomopwaarts gaat, waarna de zwaartekracht het overneemt. Je kunt zelfs je surfvaardigheden verbeteren op een eindeloze golf. Bij slecht weer is het extreem druk in het grootste waterpretpark van Wales. Elke sessie duurt dan ook maar 1 uur en 45 minuten, waarbij je 15 minuten de tijd hebt om je om te kleden. Het sportcomplex ligt naast het Waterfront Museum. Adres: Oystermouth Rd, Maritime Quarter, Swansea SA1 3ST, Verenigd Koninkrijk. Website: www.thelcswansea.com

Glynn Vivian Art Gallery

De Glynn Vivian Art Gallery is het belangrijkste kunstmuseum van Swansea. Hier kun je terecht voor een breed spectrum aan beeldende kunst uit de regio, met schilderijen, sculpturen, foto’s en porselein uit Swansea. De collectie omvat ook werken van bekende internationale kunstenaars als Claude Monet en Camille Pissarro. Het museum organiseert ook regelmatig wisselende exposities. De toegang is gratis, dus je kunt zo even binnen wandelen om te kijken of er een interessante tentoonstelling gaande is.

Swansea Glynn Vivian Art Gallery

Het kunstmuseum is in 1911 opgericht uit de nalatenschap van Richard Glynn Vivian (1835-1910), een bereisde kunstverzamelaar uit een rijke familie die fortuin maakte met kopermijnen in Cuba. In die mijnen werden ook slaven ingezet en koper werd gebruikt om Afrikaanse slaven te verhandelen. Het museum doet momenteel onderzoek in hoeverre de Glynn Vivian-familie betrokken was bij de slavenhandel. Adres: Alexandra Rd, Swansea SA1 5DZ, Verenigd Koninkrijk. Website: www.glynnvivian.co.uk

Plantasia Tropical Zoo

Plan een uitje aan de Plantasia Tropical Zoo als je wat wilt doen in Swansea met de kinderen. Midden in het stadscentrum bevindt je je opeens in een (overdekt) tropisch regenwoud. Je loopt er tussen 5000 planten, waaronder palmen, bromelia’s, orchideeën en reuzenbamboes. Ook kun je er ook allerlei exotische dieren ontmoeten. Tot de 40 soorten behoren krokodillen, stokstaartjes, luidpaardkatten, piranha’s en griezelige schorpioenen.

Swansea Zoo

Tegen extra betaling mag je de krokodillen zelf voeren. De dierentuin heeft verder enkele bedreigde diersoorten in de nagebootste jungle, zoals de Egyptische landschildpad. Met fokprogramma’s wordt gepoogd de soort te behouden. Plantasia Tropical Zoo is een populaire attractie met beperkte bezoekerscapaciteit. Koop vooraf online een kaartje als je dit niet wilt missen. Adres: Parc Tawe Retail Park, Swansea SA1 2AL, Verenigd Koninkrijk. Website: www.plantasiaswansea.co.uk

Jachthaven van Swansea

Een wandeling langs de Swansea Marina mag je niet missen als je in de stad bent. Bijna 600 jachten, pleziervaartuigen en zeilschepen liggen te schitteren in deze jachthaven. Deels liggen de boten in de monding van de Tawe-rivier, deels in de binnenhaven die bekendstaat als Tawe Basin. Mocht je zelf willen aanmeren tijdens een zeilreis langs de Engelse westkust, dan kun je hier een ligplaats boeken.

Swansea jachthaven

De jachthaven ligt in het Maritime Quarter, een opkomend gebied in Swansea waarbij oude pakhuizen worden getransformeerd tot pubs en restaurants. Ook zijn er de laatste jaren nieuwe appartementencomplexen gebouwd. Vanuit de jachthaven kun je ook een rondvaart maken met de Copper Jack (www.scbt.org.uk). In 1½ uur maak je een boottocht over de Tawe-rivier en hoor je alles over de kopergeschiedenis van de stad. Website Swansea Marina: www.swanseamarina.org.uk

Swansea Indoor Market

Wil je zien waar de locals hun boodschappen doen? Loop dan even binnen bij de Swansea Indoor Market, de grootste overdekte markt van Wales. In een met glas overdekte markthal staan ruim 100 kraampjes waar specialiteiten uit de omgeving worden verkocht. Je kunt er terecht voor handgemaakte kazen, ambachtelijk gebakken brood, lokaal gefokt vlees en lekkernijen uit de zee. Probeer bijvoorbeeld eens laverbread, een beroemde delicatesse in Wales dat van zeewier is gemaakt.

Indoor Market in Swansea

Naast verse producten zijn er kraampjes waar sieraden, kleding, cadeaus en gereedschap worden verkocht. In het midden is The Market Garden waar je kunt neerstrijken voor lunch of een kop koffie. Pas op met foto’s maken – de marktkooplui kijken je raar aan, ook al is dit een van de toeristische bezienswaardigheden in Swansea.

Swansea markthal

De oorsprong van de markt gaat al terug tot de 17e eeuw. In 1897 werd een grote markthal gebouwd van glas en smeedijzer, maar die werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Swansea Indoor Market is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur. Adres: Oxford St, Swansea SA1 3PQ, Verenigd Koninkrijk. Website: www.swanseaindoormarket.co.uk

Ga een avond naar het theater

Voor een avondje uit kun je het programma checken van het Swansea Grand Theatre (www.swanseagrand.co.uk). Sinds 1897 is dit the place to be voor toneel, ballet, concerten, musical en cabaret. Het legendarische theater is in 1987 en 1999 gerenoveerd en uitgebreid, maar de charme en sfeer van weleer zijn behouden gebleven.

Swansea theater

Lange tijd was het theater de thuisbasis van Swansea Ballet Russe, het enige Russische balletgezelschap in het Verenigd Koninkrijk. Naast het theater kun je ook de agenda bekijken van de Swansea Arena (www.swansea-arena.co.uk). Dit is een groot entertainmentcomplex met een capaciteit van 3500 toeschouwers. Hier treden de echte wereldsterren op en vinden grote shows en sportevenementen plaats.

Verken het schiereiland Gower

Als je meer tijd hebt en wat buiten Swansea wilt doen, moet je zeker het westelijke schiereiland Gower gaan verkennen. Het is een prachtig natuurgebied met stranden, grotten, glooiende groene heuvels en een grillige kust. Het is er zelfs zo mooi dat de streek de status kreeg van Area of ​​Outstanding Natural Beauty – als eerste in het Verenigd Koninkrijk. Vooral liefhebbers van het buitenactiviteiten mogen Gower niet overslaan. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken of watersporten.

Swansea Three Cliffs Bay

Loop over het 63 kilometer lange Gower Coast Path en je komt langs de meest spectaculaire bezienswaardigheden. Zoals het goudkleurige strand van Three Cliffs Bay, vernoemd naar drie kliffen die in de baai uitsteken. Tijdens zonsondergang levert dit prachte Insta-shots op. Je kunt het strand trouwens alleen betreden bij laag water. Kijk omhoog naar de rand van de klif en je ziet de ruïne van Pennard Castle, een kasteel uit de 12e eeuw.

Worm's Head in Swansea

Een ander hoogtepunt is Worm’s Head op het meest westelijke puntje van het schiereiland. Dit is een bijzondere rotsachtige landtong die uit het water steekt. Het lijkt op een worm of zeeslang die uit de zee komt. Alleen bij eb is de landtong te bereiken, gedurende zo’n 2½ uur. Zorg dus dat je tijdig terug bent voordat het vloed wordt, anders zit je een tijdje vast op het eiland. Vanuit Swansea is het 50 minuten rijden naar dit punt.

Wat te doen in Swansea: praktische tips

Overnachten in Swansea

Swansea heeft een ruime keuze aan accommodatie, uiteenlopend van hotels en bed & breakfasts tot appartementen en vakantiehuizen. De meeste hotels bevinden zich in het centrum, maar ook langs de boulevard kun je overnachten met uitzicht op zee. Voor een meer toeristische vibe kun je accommodatie zoeken in Mumbles, een charmant vissersdorp vlakbij Swansea. Vier je met je eigen auto vakantie in Wales, dan kun je een landelijk gelegen cottage of vakantiehuis zoeken in de omgeving.

Zoek je voordelige accommodatie voor je vakantie in Swansea?
Reserveer hier een hotel of appartement in Swansea, tegen de laagste prijzen

Veel vakantiegangers zijn enthousiast over Just Stay Wales – Meridian Quay Apartments, een appartementencomplex direct aan het strand van Swansea. Kies een appartement aan de voorzijde en je hebt een schitterend uitzicht over Swansea Bay. Je kunt de zee zelfs letterlijk horen. Naar het centrum van Swansea is het maar 5 minuten lopen. Er zijn appartementen te boeken met twee slaapkamers, ideaal voor gezinnen. Ook kun je terecht in tweepersoonskamers. ► Boek een overnachting in Meridian Quay Apartments vanaf € 154

Swansea appartementen

Een begrip is The Grand Hotel Swansea in het hart van de stad, tegenover het treinstation. Erg handig als je met de trein reist! Het zandkleurige monumentale hotel bestaat al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw en is 2004 volledig gerenoveerd. Er is een cocktailbar en een bistro waar je ‘s middags kunt aanschuiven voor een Afternoon Tea. Op de bovenste verdieping zijn penthouses met een hottub op het dak. ► Boek een overnachting in The Grand Hotel Swansea vanaf € 69

Grand Hotel in Swansea

Eten en drinken in Swansea

Swansea heeft een bloeiende culinaire scene, met talloze restaurants, cafés en pubs waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden. Probeer zeker de traditionele Welsh gerechten, zoals cawl (een stevige soep) en welsh rarebit (een gegrilde kaastoast). Voor liefhebbers van zeevruchten is Swansea beroemd om haar verse vis en schelpdieren. Net als in andere Britse steden heeft Swansea enkele goede Indiase restaurants. Een aanrader is Rasoi Waterfront (www.rasoiwaterfront.co.uk) in het Maritime Quater. De keuken staat in het teken van Indian fusion.

Rasoi Restaurant in Swansea

Voor een gastronomisch avondje reserveer je een tafeltje bij Hanson at the Chelsea Restaurant (www.hansonatthechelsea.co.uk), het beste visrestaurant van Swansea. Elke dag haalt de chef-kok verse vis in de jachthaven en verse groente van de lokale markt. Het restaurant bestaat al meer dan 30 jaar en is inmiddels een begrip in de stad. De kok heeft al meerdere prijzen gewonnen en het restaurant is bekroond met een AA Rosette, een onderscheiding die slechts 10 procent van de Britse restaurants ten deel valt. Daarnaast is er een aanbeveling van Michelin en de Good Food Guide.

Wind Street in Swansea

Voor een wild avondje uit moet je naar Wind Street, de beroemdste uitgaansstraat van Swansea. Dit is een iconische straat die aaneengesloten is met cafés, bars, pubs en clubs. Overdag is het rustig, maar ‘s avonds barst het nachtleven los met locals en Britse toeristen die het letterlijk op een zuipen zetten. Reken op een ruige avond met vrijgezellengroepen, dronken kroeggenoten en lallende stamgasten die tegen je beginnen te ouwehoeren. Een van de bekendste plekken om te checken is de No Sign Wine Bar (www.nosignwinebar.com). Het is een van de oudste pubs van Swansea die al sinds 1690 bestaat.

Wil je VIP-toegang zonder wachtrij tot de populairste clubs?
Bestel hier de Party Pass voor de beste clubs en bars van Swansea

Reizen naar Swansea

Swansea ligt aan de zuidkust van Wales, ruim 70 kilometer ten westen van de hoofdstad Cardiff. De stad is goed te bereiken met de trein. Vanuit Nederland ben je een kleine 8 uur onderweg, waarbij je moet overstappen in Londen. Zo’n twee keer per uur rijdt er een directe trein van station London Paddington naar Swansea (3 uur) met Great Western Railway (GWR). Vanuit Amsterdam CS ben je in dik 4 uur in London St. Pancras.

Reis comfortabel met de trein naar Engeland
Boek hier je treinticket naar Swansea bij NS International

Swansea Wales

De dichtstbijzijnde luchthaven is Cardiff International Airport (CWL). Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt een paar keer per dag rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Cardiff. Dit is een vlucht van 1 uur en 20 minuten. In Cardiff kun je de trein nemen naar Swansea (50 minuten). Of huur een auto op het vliegveld. Dan is het ruim 1 uur rijden naar Swansea.

Een KLM-vliegticket naar Cardiff is te koop vanaf € 163
Boek hier een vliegticket naar Cardiff bij KLM

Ga je met je eigen auto op vakantie naar Wales? Dan kun je binnen één dag in Swansea zijn via de Franse kustplaats Calais. Daar neem je de ferry naar Dover die elk uur vertrekt. De overtocht duurt 1½ uur. Als alternatief kun je in Calais je auto aan boord meenemen van Le Shuttle, de trein die door de Eurotunnel rijdt. Vanaf Dover is het 4½ uur rijden naar Swansea.

De overtocht naar Engeland boek je vanaf € 78
Boek hier een ticket voor de ferry van Calais naar Dover

Voor meer informatie over wat te doen in Swansea kun je kijken op de officiële website van het toeristenbureau: www.visitswanseabay.com

Voor het laatst bijgewerkt op 8 september 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over wat te doen in Swansea, Wales, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Wereldreizigersclub; Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam