Bergmeren

Kamperen en campings in Zwitserland (26)

Kamperen en campings in ZwitserlandNatuurliefhebbers komen helemaal aan hun trekken als ze gaan kamperen in Zwitserland. Vanaf veel campings heb je een adembenemend uitzicht op besneeuwde bergtoppen, lieflijke dalen met diepblauwe meren en glooiende Alpenweilanden. Als je houdt van wandelen, fietsen, bergbeklimmen, kanoën en trektochten maken, ben je als kampeerder in Zwitserland helemaal in je element.

Zwitserland heeft ongeveer 300 campings, waarvan de meeste goed te bereiken zijn met auto en caravan. Veel campings liggen aan een meer. Zoals je kunt verwachten van de Zwitsers, zien de campings er schoon en goed verzorgd uit en is het sanitair piekfijn in orde. Wildkamperen en vrij kamperen zijn verboden, om de natuur te beschermen.

De campings zijn verenigd in de overkoepelende organisatie Swisscamps – Verband Schweizerischer Campings (www.swisscamps.ch). Op haar website kun je meer informatie vinden over campings in Zwitserland. Er is ook een campingnetwerk onder de naam TCS Camping, met 27 locaties. Dit is onderdeel van Touring Club Suisse, de grootste automobielvereniging van Zwitserland. Kampeerders met kinderen krijgen korting en TCS Campings geeft jaarlijks een gids uit met een overzicht van kampeerplaatsen in Zwitserland. Informatie: www.campingstcs.ch

Hieronder vind je een overzicht van de campings in Zwitserland, onderverdeeld in kantons en steden.

Campings in kanton Wallis (Valais)

Le Bouveret

Bramois

Crans-Montana

Gampel

Les Haudères

Randa

Raron

Saillon

Salgesch

Susten

Täsch

Vétroz


Campings in andere kantons van Zwitserland

Colombier, Neuchâtel

Eschenz, Thurgau

Lausanne, Vaud

Mammern, Thurgau

Matten, Bern

Muntelier, Fribourg

Noville, Vaud

Prêles, Bern

Sugiez, Fribourg

Villeneuve, Vaud

Wagenhausen, Thurgau

Voor het laatst bijgewerkt op 5 oktober 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam