Booking Zwitserland

Kamperen en campings in Zwitserland

Natuurliefhebbers komen helemaal aan hun trekken als ze gaan kamperen in Zwitserland. Vanaf veel campings heb je een adembenemend uitzicht op besneeuwde bergtoppen, lieflijke dalen met diepblauwe meren en glooiende Alpenweilanden. Als je houdt van wandelen, fietsen, bergbeklimmen, kanoën en trektochten maken, ben je als kampeerder in Zwitserland helemaal in je element.

Zwitserland heeft ongeveer 300 campings, waarvan de meeste goed te bereiken zijn met auto en caravan. Veel campings liggen aan een meer. Zoals je kunt verwachten van de Zwitsers, zien de campings er schoon en goed verzorgd uit en is het sanitair piekfijn in orde. Wildkamperen en vrij kamperen zijn verboden, om de natuur te beschermen.

De campings zijn verenigd in de overkoepelende organisatie Swisscamps – Verband Schweizerischer Campings (www.swisscamps.ch). Op haar website kun je meer informatie vinden over campings in Zwitserland. Er is ook een campingnetwerk onder de naam TCS Camping, met 27 locaties. Dit is onderdeel van Touring Club Suisse, de grootste automobielvereniging van Zwitserland. Kampeerders met kinderen krijgen korting en TCS Campings geeft jaarlijks een gids uit met een overzicht van kampeerplaatsen in Zwitserland. Informatie: www.tcs.ch

Zoek een camping in Zwitserland

Hieronder vind je een overzicht van aanbieders waar je een camping of vakantiepark in Zwitserland kunt boeken.

ANWB Campings

De ANWB is een vertrouwde naam voor kamperen, ook in Zwitserland. De ANWB heeft een aanbod van verschillende soorten campings, zowel voor families als voor kampeerders die er graag met zijn tweeën op uit trekken. Een deel van de Zwitserse campings is geïnspecteerd door de ANWB, waarbij gekeken is naar het sanitair, het terrein, de mogelijkheden om te zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Je kunt zoeken op locatie, grootte en voorzieningen.

Boek een camping in Zwitserland bij ANWB Campings

Eurocampings

Eurocampings heeft een aanbod van meer dan 200 campings in Zwitserland, in alle regio’s. De kampeerterreinen worden jaarlijks geïnspecteerd door ASCI, die kampeerders al tientallen jaren van informatie voorziet. Je kunt gemakkelijk online campings vinden, vergelijken en direct boeken. Dankzij eenvoudige filters kun je een camping selecteren die aan je persoonlijke wensen voldoet.

Boek een camping in Zwitserland bij Eurocampings

Voor het laatst bijgewerkt op 10 mei 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over kamperen in Zwitserland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/serrnovik.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam