Bergmeren

Vliegen naar Zürich, Zwitserland

Voor een vakantie kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Zürich reizen. KLM en Swiss Airlines vliegen meerdere keren per week rechtstreeks van Amsterdam naar de Zwitserse stad. De vliegtijd is ongeveer 1 uur en 25 minuten.

Woon je dichtbij de grens met Duitsland, dan kun je vanaf Düsseldorf goedkoop met de low budget luchtvaartmaatschappijen Airberlin of Germanwings naar Zürich vliegen. De vliegtijd vanaf Düsseldorf is 1 uur en 10 minuten.

Zürich International Airport (ZRH) ligt 13 kilometer ten noorden van de stad. Het is het grootste en drukste vliegveld van Zwitserland. De luchthaven bestaat uit één grote terminal. Daar vind je banken, geldwisselkantoren, geldautomaten en een goede selectie koffietentjes, bars en restaurants. Het vliegveld beschikt over een medisch en tandheelkundig centrum en een ruimte met douches. Wifi is gratis voor de eerste 60 minuten. Ook kun je een rondleiding boeken op het luchthaventerrein. Website: www.zurich-airport.com

Vervoer van de luchthaven naar Zürich

Trein

Het vliegveld van Zürich heeft een treinstation waar je de trein kunt nemen naar Zürich en andere steden in Zwitserland. De treinrit naar het Centraal Station (Bahnhof) in het centrum van Zürich duurt 10 minuten. Volg de borden naar het ‘SBB Travel Centre’. Kaartjes kun je kopen bij automaten. Informatie over tarieven en de dienstregeling: www.sbb.ch

Tram

Je kunt ook de tram nemen. Tramlijn 10 Glattalbahn rijdt van het vliegveld naar het Centraal Station van Zürich en stopt ook op het treinstation Oerlikon. De tram duurt er 40 minuten over en is dus een stuk langzamer dan de trein.

Bus

Er zijn 16 buslijnen die de luchthaven verbinden met Zürich en andere steden in de regio. Er zijn ook enkele speciale busdiensten die reizigers vervoeren naar wintersportbestemmingen. Die rijden extra vroeg zodat passagiers de aansluiting hebben met een vroege vlucht. Deze bussen rijden alleen in het winter. Hier een overzicht van deze busmaatschappijen:

Taxi

Buiten de aankomsthal vind je een taxistandplaats voor taxi’s. De rit naar het centrum duurt circa 20 minuten. De taxi is flink duurder dan het reizen met het openbaar vervoer. De officiële witte luchtvaarttaxi’s hebben een verlicht bordje met ‘AIRPORT TAXI’ op hun dak. Reizigers worden in de aankomsthal ook wel eens opgewacht door chauffeurs van andere taxi’s, maar het wordt door de luchthaven sterk afgeraden met hen in zee te gaan.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 oktober 2015.

Foto's © Flughafen Zürich AG.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam