Booking Argentinië

Vakantie in Buenos Aires, Argentinië

Tips voor een vakantie in Buenos Aires

Vakantie in Buenos AiresGlamourachtig en heldhaftig: een vakantie in Buenos Aires beleef je in twee steden ineen. De hoofdstad van Argentinië is een gepassioneerde Latijns-Amerikaanse metropool met de flair en het karakter van een Europese stad. Buenos Aires is een samensmelting van tango, Spaanse koloniale architectuur, kolossale steaks en tongstrelende Malbec wijnen uit Mendoza.

Op het majestueuze Plaza de Mayo, met zijn musea, kerken en regeringsgebouwen, voelt het alsof je op een plein in Madrid staat. Het weelderige Teatro Colón had net zo goed in Wenen kunnen staan. Maar je weet dat je weer in Zuid-Amerika bent door de verkoop van leren schoenen in de smalle geplaveide straatjes en de geïmproviseerde parades van jubelende voetbalsupporters.

Liefhebbers van shoppen en hipsters vinden hun paradijs in de wijk Palermo, waar de straten gevuld zijn met originele modeboetieks, uitstekende platen- en cd-winkels en frisse koffietentjes. Kunst en cultuur is nooit ver weg, met musea die uitblinken met Latijns-Amerikaanse én Europese kunst en kleurige muurschilderingen die je her en der in de stad vindt. Ga chillen in een van de perfect onderhouden parken, drink een glas wijn op een van de mooie pleinen en neem een siësta in je hotel voordat je de stad na zonsondergang weer tot leven ziet komen.

Het nachtleven in Buenos Aires is legendarisch, met zijn kunstzinnige cafés, romantische wijnbars, beukende clubs en waanzinnige rockconcerten. Vergeet in de laatste plaats voor je vakantie niet je dansschoenen mee te nemen. Buenos Aires leeft op het ritme van de tango, met bruisende tangoclubs die tot in de late uurtjes doorgaan. Vergeet niet daarvoor je maag te vullen met een van de sappige oversized steaks die vers uit de omliggende estancias komen. De biefstuk in Argentinië wordt per slot van rekening als de beste ter wereld beschouwd.

Buenos Aires is op dit moment een van de meest enerverende plaatsen ter wereld. Ook al is het een verdoemd cliché, maar dit keer menen we het écht: de Argentijnse hoofdstad is een plek van contrasten. Hier vind je tips en informatie voor je vakantie in Buenos Aires.

Bezienswaardigheden in Buenos Aires

Teatro Colon in Buenos AiresBuenos Aires is de meest bezochte stad in Zuid-Amerika, en niet voor niets. De hoofdstad van Argentinië heeft talloze musea en bezienswaardigheden. Als theaterliefhebber kun je het Teatro Colón niet links laten liggen, terwijl je op Plaza de Mayo op de plek staat van de belangrijkste gebeurtenissen van het land. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Buenos Aires

Reizen naar Buenos Aires

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Buenos Aires reizen. KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Buenos Aires. De vliegtijd is ongeveer 14 uur. Je kunt ook naar de Argentijnse hoofdstad vliegen met een overstap. Vanuit Madrid gaan dagelijks directe vluchten naar Buenos Aires, van de luchtvaartmaatschappijen Iberia, Air Europa en Aerolíneas Argentinas. De vliegtijd van Madrid naar Buenos Aires is circa 13 uur.


Voor meer informatie over een vakantie in Buenos Aires kun je kijken op de website van het stedelijke toeristenbureau Buenos Aires Ciudad Turismo: turismo.buenosaires.gob.ar

Voor het laatst bijgewerkt op 14 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Buenos Aires, Argentinië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam