Tien tips voor een vakantie in Bolivia

Bolivia is een van de kleurrijkste landen van Zuid-Amerika, met zijn eeuwenoude Inca-culturen, traditionele bevolking en gevarieerde landschappen. Hier 10 praktische tips voor een vakantie in Bolivia.

#1 Voorbereid op vakantie

Voor je naar Bolivia op vakantie vertrekt, zal je eerst een en ander moeten voorbereiden. Heb je bijvoorbeeld wel je inentingen gehaald? Zo worden vaccinaties tegen hepatitis A, DTP en een inenting tegen Gele Koorts aangeraden. Een visum heb je niet nodig voor Bolivia, maar zorg wel dat je bij aankomst een paspoort bij je hebt dat minstens nog zes maanden geldig is.

Verder is het aan te raden om op tijd een parkeerplaats te reserveren bij Schiphol, als je voor langere tijd naar Bolivia op reis gaat. Sommige parkeerplaatsen zijn speciaal gemaakt voor lang parkeerders. Tot slot willen we je aan te raden om een reisgids mee te nemen, zoals de Lonely Planet. Zo kun je gedurende je reis gemakkelijk nieuwe plekken uitzoeken om naartoe te reizen, maar je vindt er ook kaarten in en andere handige praktische tips.

Tips voor vakantie in Bolivia#2 Optisch bedrog foto’s maken

In Salar de Uyuni ligt een uitgestrekte zoutvlakte. Doordat deze zo groot en zo vlak is, kan je er hele leuke optisch bedrog foto’s maken. Om foto’s te kunnen maken zoals de bovenstaande, heb je wel een goede camera nodig. Een dekking voor fotoapparatuur bij reisverzekering afsluiten is verstandig. Als je je camera op het keiharde zout laat vallen is die stuk en er kan nog wel eens een zoutkorreltje tussen je lens terecht komen.

#3 Plassen voordat je de bus in gaat

De meeste busmaatschappijen in Bolivia adverteren met bussen die uitgerust zijn met een toilet. Als je eenmaal in de bus zit, blijkt dat toilet echter op slot te zitten omdat die ‘stuk’ is. Het is daarom aan te raden om niet teveel te drinken voordat je de bus ingaat. Meestal is er namelijk maar één plaspauze op een rit van 10 uur.

#4 Kroketten

Ga je wat langer op reis? Dan kun je in Sucre je geluk niet op. In Sucre zitten drie restaurants die een Nederlandse eigenaar hebben. En jawel, hier kun je bitterballen, kroketten, stroopwafels en drop krijgen. Stap eens naar binnen bij Café Restaurant Florin, een van de populairste hangouts voor zowel locals en reizigers. Aan de muur hangen oude Hollandse posters, op de kaart staat jonge jenever en de wifi is de snelste in de stad.

#5 Winkelen in Bolivia

In Bolivia kun je mooie leren tassen op de kop tikken voor heel weinig geld. Voor een leuk souvenir kun je denken aan een poncho, houtsnijwerk, keramiek of armbanden. Het is overigens heel normaal om nog een beetje over de prijs te onderhandelen.

#6 Geen strakke planning

Als je in Bolivia bent is het zeer aan te raden om ook de jungle te bezoeken. Met een klein vliegtuigje vlieg je vanaf hoofdstad La Paz naar Rurrenabaque. De vluchten worden vaak geannuleerd, waardoor je soms pas een paar dagen later dan gepland aankomt in de jungle.

Cocabladeren in Bolivia#7 Koop cocabladeren

La Paz is erg hoog gelegen waardoor je in het begin een beetje moet acclimatiseren. Je bent snel buiten adem en je kan je soms een beetje misselijk voelen. Als je hier last van hebt helpt het om te kauwen op cocabladeren. Deze kan je in bijna elk winkeltje wel kopen.

#8 Geen foto’s maken

Mensen in Bolivia vinden het niet fijn als je foto’s van hen maakt. Ze geloven dat het slecht is voor hun ziel. Soms zullen ze tegen betaling het maken van foto’s toch toestaan, maar dit doen ze dan alleen omdat ze het geld te hard nodig hebben om het aanbod te kunnen weigeren.

#9 Ontbijt op de markt

Op de markt krijg je de lekkerste fruitsalades voorgeschoteld. Al het fruit wordt vers gesneden waar je bij staat. Ook de fruitsapjes zijn er heerlijk.

#10 Neem wc papier mee

In Nederland is het heel normaal dat er op elk toilet waar je komt toiletpapier is. In Bolivia is dit anders, ook in hostels en restaurants. Zorg er daarom altijd voor dat je een rol wc papier bij de hand hebt.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over 10 tips voor een vakantie in Bolivia, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam