Tips voor een vakantie in Foz do Iguaçu, Brazilië

Door Carmen van Verseveld

Vakantie in Foz do IguacuDe kracht der natuur. Bijzondere taferelen die maken dat je je klein en nietig voelt tussen het machtige water dat zich met een bulderend geluid naar beneden stort.

Met de Olympische Spelen achter de rug staat Brazilië weer wat meer op de kaart. Maar niet alleen Rio de Janeiro is een bezoekje waard. Foz do Iguaçu is een plaats in het zuidwesten van Brazilië. Het is een perfecte uitvalbasis om de Iguaçu watervallen te bezoeken. Ook voor de Brazilianen zelf is dit een populaire plek om vakantie te vieren in eigen land. De watervallen behoren tot één van de zeven natuurwonderen.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Foz do Iguaçu

Bezoek de Iguaçu watervallen vanaf de Braziliaanse en de Argentijnse kant

Garganta del Diablo bij Iguacu watervallenJe kunt de watervallen zowel vanaf de Argentijnse kant als de Braziliaanse kant bekijken. Aan beide kanten zijn verschillende trails die langs de watervallen lopen. Je kunt met een treintje naar de Garganta del Diablo (Duivelsmond). Van bovenaf zie je het water met gigantische kracht en luid kabaal naar beneden kletteren. Je blijft niet droog! Dit bijzondere uitkijkpunt ligt aan de Argentijnse kant. Trek genoeg tijd uit om de Iguaçu watervallen vanaf beide kanten te bezoeken. Het is niet voor niets één van de zeven natuurwonderen, als je het mij vraagt.

San Martin Island

Het dichtbegroeide eilandje San Martin ligt vlak onder de watervallen en vanaf hier kun je mooie foto’s maken van de ‘Falls’. Je kunt dit eiland alleen per boot bereiken.

Dieren in Foz do Iguaçu

In de bomen rondom de Iguaçu watervallen vind je talloze bijzondere vogels, zoals toekans. In het nationale park er omheen kun je ook apen zien. Kijk om je heen en ontdek de dierenwereld! Verder lopen er overal door het park neusberen. Let op, want ze pikken het eten waar je bij staat!

Vogelvlucht

Iguacu watervallenGeen last van hoogtevrees? Je kunt de Iguaçu watervallen vanuit de lucht bekijken per helikopter. Tijd om bang te zijn is er eigenlijk niet. Het opstijgen gaat aan de lopende band en de helikopter staat nog niet stil of je wordt er snel uitgezet en de volgende toeristen zitten er al in. Je betaalt zo’n € 80 om nog geen 10 minuten over de Iguaçu watervallen en het nationale park te vliegen. Maar eerlijk is eerlijk, het uitzicht is bijzonder mooi.

Met de speedboot naar de watervallen

Wil je de kracht van het water voelen? Dan kun je met een speedboot naar de watervallen toe. Je krijgt een zwemvest aan en een waterdichte tas. De boot vaart als het ware onder de waterval, waardoor je de waterstralen op je lichaam voelt. Alles is klets-, maar dan ook echt kletsnat!

Boeddhistische tempel

Vlakbij de stad Foz do Iguaçu ligt Templo Budista, een boeddhistische tempel waar mensen van Chinese afkomst mediteren. Je kunt er een grote beeldentuin vinden.

Praktische informatie over een vakantie in Foz do Iguaçu

Eten en drinken in Foz do Iguaçu

In Foz do Iguaçu is er veel keuze wat betreft eten. Van Chinees tot Italiaans, van sushi tot een simpele fish and chips. Brazilië staat bekend om zijn rodízio. Wanneer je aan tafel zit, komen mannen met vlees of ananas aan een spies langs. Ze vragen je of je iets wilt hebben en snijden ter plekke een stukje af. In Foz do Iguaçu kun je meerdere van deze rodízio restaurants vinden. Ook lekker: acaí. Van deze bessen uit Zuid-Amerika wordt heerlijk ijs gemaakt!

Overnachten in Foz do Iguaçu

Het is niet moeilijk om een slaapplek te vinden tijdens je vakantie in Foz do Iguaçu. Omdat de stad veel wordt aangedaan door toeristen (voor Brazilianen zelf is dit de tweede grootste vakantiebestemming in eigen land), zijn er veel hotels in verschillende prijsklassen te vinden.

Vervoer naar Foz do Iguaçu

De Ponte Internacional da Fraternidade (Internationale brug der Broederschap) vormt de verbinding tussen Brazilië en Argentinië. Dit wordt ook duidelijk weergegeven.

Vanaf verschillende grote steden in Brazilië kun je naar Foz do Iguaçu/Cararatas International Airport vliegen. Je kunt vanaf daar een taxi naar de stad nemen (€ 15) of een gewone bus (€ 0,90), die er zo’n 30 minuten over doet.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Foz do Iguaçu, Brazilië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Carmen van Verseveld.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam