Reizen en vakantie in Chili

Kerngegevens

– Oppervlakte: 757.000 vierkante kilometer (18 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 17.067.369 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 23 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Santiago;
– Talen: Spaans;
– Munteenheid: Chileense peso (CLP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 17.400 (2011).

Tips voor een vakantie in San Pedro de Atacama

Vakantie in San Pedro de AtacamaSan Pedro de Atacama (ook wel ‘San Pedro’ genoemd) ligt op zo’n 2500 meter hoogte in de Atacama woestijn in Chili. Een prachtige omgeving, en één van de droogste plekken ter wereld. Het is een leuk, klein stadje in the middle of nowhere met een gezellige sfeer. Lees hier meer over een vakantie in San Pedro de Atacama

Informatie over visum Chili

Reizen en vakantie in ChiliStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Chili. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is en minstens één lege bladzijde bevat voor een stempel van de immigratiedienst. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming (al vragen ze hier bijna nooit naar).

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in Chili verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Chili in Den Haag of het Consulaat van Chili in Amsterdam.

Communicatie in Chili

Internationaal toegangsnummer: +56.
Collect call naar Nederland: 12 30 03 311 (Entel), 17 10 03 31 (Chilesat).
Alarmnummer ambulance: 131.
Alarmnummer brandweer: 132.
Alarmnummer politie: 133.

Tijdsverschil met Chili

Tijdens onze wintertijd is het in Chili 4 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Chili 5 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Chili

De elektriciteit in Chili is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee dunne ronde pinnen. Europese stekkers met twee dikke ronde pinnen passen niet altijd, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. In lokale elektriciteitswinkels kun je ook een verloopstekker of adapter kopen.

Foto © depositphotos.com/muha04.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Reisnieuws Latijns Amerika Chili
Sort by