Reizen naar Chili

Reizen met het vliegtuig naar Chili

Je kunt gemakkelijk met het vliegtuig naar Chili reizen. Het langgerekte land heeft zes internationale luchthavens, verspreid van noord naar zuid. Ook Paaseiland, dat onderdeel is van Chili, heeft een internationaal vliegveld. Daarnaast zijn er nog veertien nationale luchthavens.

Vliegen naar Santiago de Chile

Vliegen naar Santiago de ChileEr gaan geen rechtstreekse vluchten van Nederland naar Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili. KLM verzorgt wel dagelijks een vlucht van Amsterdam naar Santiago de Chile met een tussenstop in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De totale reistijd bedraagt hierbij ongeveer 18 uur.

Je bent ook relatief snel in Santiago de Chile met een overstap op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. De Franse luchtvaartmaatschappij Air France vliegt dagelijks van Parijs naar de Chileense hoofdstad. De vliegtijd van Parijs naar Santiago de Chile is 14½ uur.

Een alternatief is om naar Chili te vliegen via de Spaanse hoofdstad Madrid. De Spaanse luchtmaatschappij Iberia en de Chileense luchtvaartmaatschappij LATAM Airlines verzorgen dagelijkse vluchten van Madrid naar Santiago de Chile. De vliegtijd is circa 13½ uur.

Luchthaven van Santiago de Chile

Alle internationale vluchten komen aan op Aeropuerto Internacional Comodoro Arturo Merino Benítez (SCL), dat ook bekendstaat als Santiago International Airport of Nuevopudahuel (vernoemd naar de nabijgelegen plaats Pudahuel). Het vliegveld van Santiago is de grootste en belangrijkste luchthaven van Chili. Het ligt ongeveer 15 kilometer ten noordwesten van het centrum van Santiago.

Het vliegveld bestaat uit twee terminals: één voor internationale vluchten en één voor binnenlandse vluchten. Ze zitten in hetzelfde gebouw en zijn met elkaar verbonden via doorgangen, trappen, gangen en liften. Er wordt momenteel gewerkt aan een uitbreiding van de terminals en de bouw van een nieuwe terminal om het groeiende aantal passagiers op te vangen. Naar verwachting is dit in 2020 gereed.

Arturo Merino Benítez International Airport beschikt over banken, geldautomaten, geldwisselkantoren en een postkantoor. Er zijn meer dan twintig bars, restaurants, koffietentjes en fastfoodtenten, waaronder een pizzeria en de Heineken Star Lounge. Passagiers hebben veel keuze uit winkels, waaronder boekhandels, wijnzaken, juweliers en souvenirwinkels. In de internationale terminal is een duty free shop.

In de binnenlandse terminal is een apotheek en in de internationale terminal is een medisch centrum. In de aankomsthal van beide terminals vind je kantoren van autoverhuurbedrijven. Op een steenworp afstand van de passagiersterminal is het hotel Holiday Inn Express, met 118 kamers (www.hilatam.com). Wifi is de eerste 30 minuten gratis. Website van de luchthaven: www.nuevopudahuel.cl

Vervoer van de luchthaven naar Santiago de Chile

Bus

Vervoer van luchthaven naar SantiagoTwee busmaatschappijen hebben bussen rijden van het vliegveld naar het centrum van Santiago de Chile. Centropuerto rijdt van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond van beide terminals naar het busstation Los Héroes, bij het gelijknamige metrostation Los Héroes. De bus vertrekt doordeweeks elke 10 minuten en in weekenden en op feestdagen elke 15 minuten. De busrit duurt ongeveer drie kwartier. Voor informatie over tarieven en de dienstregeling: www.centropuerto.cl

Turbus heeft bussen rijden van de luchthaven naar het busstation Alameda, het grootste en belangrijkste busstation van Santiago waar langeafstandsbussen vertrekken naar andere steden in Chili. De bus vertrekt elke 20 minuten en de rit duurt drie kwartier. Voor informatie over de dienstregeling: www.turbus.cl

Shuttlebus

Je kunt ook een shuttlebus nemen. TransVip heeft shuttlebussen rijden van het vliegveld naar verschillende bestemmingen in Santiago, waarbij je voor de deur wordt afgezet. In de binnenlandse en internationale terminal is een kantoortje van TransVip waar je een rit kunt boeken. De minibussen hebben een minimum van drie passagiers en zijn goedkoper dan een taxi. Het is de snelste manier als eerst andere passagiers worden afgezet, maar wel handig als je veel bagage bij je hebt. Voor informatie kun je kijken op de website: www.transvip.cl

Ook Transfer Delfos biedt een shuttledienst aan. Je kunt online reserveren via de website: www.transferdelfos.cl

Taxi

Buiten de aankomsthal van beide terminals is een taxistandplaats waar je een taxi kan nemen naar het centrum van Santiago de Chile en plaatsen als Providencia, Las Condes en Viña del Mar. Je kunt een gewone taxi nemen (met de kleuren zwart en geel), die zijn uitgerust met een meter.

Je kunt ook een blauwe toeristentaxi nemen die vaste tarieven hanteert voor de verschillende wijken van de hoofdstad. Na aankomst vind je bij de bagagebanden een balie waar je een taxi kunt boeken. Je betaalt vooraf en krijgt een voucher mee. Een van de centrales met toeristentaxi’s is Taxi Oficial: www.taxioficial.cl

Voor het laatst bijgewerkt op 12 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Chili, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam