Tips voor een vakantie op Dominica

Dominica: een introductie

Een vakantie op Dominica beleef je op Nature Island, een van de minst ontwikkelde landen van het Caribisch gebied dat te boek staat als een van de best bewaarde geheimen van de regio. Hier ga je heen voor de natuur, want Dominica beschikt over torenhoge bergen, mysterieuze vulkanen, weelderige tropische regenwouden, ongerepte meren en zo’n 365 kronkelende rivieren die smeken om te worden verkend. Dominica is dus niet de Dominicaanse Republiek, het populaire vakantieland waarmee dit eiland vaak wordt verward.

Dominica is een walhalla voor natuurliefhebbers die houden van het buitenleven, want er zijn weinig andere plaatsen in de wereld die zo dichtbij het ideaalbeeld komen van het Hof van Eden. Het land is een paradijs van wilde orchideeën, varens, lelies en ontelbare fruitbomen dat voor een groot deel nog ontoegankelijk is. Het uitgestrekte Morne Trois Pitons Nationaal Park is een van de beste vertrekpunten voor het ontdekken van de mooie Trafalgar watervallen en het Boiling Lake, het één na grootste kokende meer ter wereld. Je kunt tijdens je vakantie schildpadeieren zien uitkomen, kolibries spotten, snorkelen tussen tropische vissen of je verwonderen over het landschap op de Waitukubuli National Trail, de 185 kilometer lange wandelroute die dwars over het eiland loopt.

Dominica – door Columbus zo in het Latijns genoemd toen hij het eiland op een zondag in 1493 ontdekte – houdt zich niet aan de Caribische mores van witte zandstranden, een uitbundig nachtleven en luxe resorts. Die zijn er (nog) niet, al is de haven wel dieper gemaakt om grote cruiseschepen te verwelkomen. Dit is een land waar je vakantie viert voor de verfrissende geur van schoon rivierwater, het geborrel van de thermale bronnen en de authentieke cultuur van de Cariben, een van de laatst overgebleven Caraïbische indianenstammen die de Europese kolonisten hebben overleefd.

DominicaDominica in een notendop

– Oppervlakte: 751 vierkante kilometer (de helft van de provincie Utrecht);
– Inwoneraantal: 73.897 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 98 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Parlementaire democratie;
– Hoofdstad: Roseau;
– Talen: Engels, Frans-Creools;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 12.000 (2017).

Informatie over visum Dominica

Reizen en vakantie in DominicaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Dominica. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Staatsburgers uit Frankrijk hebben slechts een identiteitskaart nodig om Dominica binnen te komen, waarmee ze er twee weken kunnen blijven.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in Dominica verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Dominica in het Verenigd Koninkrijk.

Wat te doen en te zien op Dominica

Dominica wat te doen
Je komt naar Dominica om je volledig onder te dompelen in de natuur. Je kunt er wandelingen maken door de weelderige jungle, naar heldere rotspoelen, fotogenieke watervallen of dampende meertjes. Mis ook de inheemse dorpjes niet! Lees hier 10 tips wat te doen op Dominica

Overnachten op Dominica

Dominica overnachten
Op Dominica is een ruime keuze om te overnachten, en soms op hele bijzondere plekken. Je kunt de nacht doorbrengen in luxe eco-lodges in de jungle, maar ook in historische hotels met een lange geschiedenis. ► Lees hier alle tips voor overnachten op Dominica

Reizen naar Dominica

Dominica reizen
Je kunt met het vliegtuig en de boot naar Dominica reizen. Er zijn verschillende vluchten vanaf andere eilanden in de Caraïben. Over het water kun je naar Dominica reizen vanaf de nabijgelegen eilanden Guadeloupe en Martinique. Lees hier alle tips over reizen naar Dominica

Communicatie in Dominica

Internationaal toegangsnummer: +1 – 767
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 999.

Tijdsverschil met Dominica

Tijdens onze wintertijd is het in Dominica 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Dominica 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Dominica

De elektriciteit in Dominica is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Veel hotels en resorts hebben ook stopcontacten die geschikt zijn voor apparaten voor 110 volt.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 september 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op Dominica, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; depositphotos.com/dbvirago.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam