DominicaReizen en vakantie in Dominica

Kerngegevens

– Oppervlakte: 751 vierkante kilometer (de helft van de provincie Utrecht);
– Inwoneraantal: 73.286 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 98 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Parlementaire democratie;
– Hoofdstad: Roseau;
– Talen: Engels, Frans-Creools;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 14.600 (2012).

Informatie over visum Dominica

Reizen en vakantie in DominicaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Dominica. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Staatsburgers uit Frankrijk hebben slechts een identiteitskaart nodig om Dominica binnen te komen, waarmee ze er twee weken kunnen blijven.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in Dominica verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Dominica in het Verenigd Koninkrijk.

Communicatie in Dominica

Internationaal toegangsnummer: +1 – 767
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 999.

Tijdsverschil met Dominica

Tijdens onze wintertijd is het in Dominica 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Dominica 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Dominica

De elektriciteit in Dominica is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Veel hotels en resorts hebben ook stopcontacten die geschikt zijn voor apparaten voor 110 volt.

Foto © depositphotos.com/dbvirago.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws
Sort by