Overnachten en hotels op Dominica

Op het Caribische eiland Dominica is een ruime keuze om te overnachten, en soms op hele bijzondere plekken. Je kunt de nacht doorbrengen in luxe eco-lodges in de jungle, maar ook in historische hotels met een lange geschiedenis. De accommodatie op Dominica loopt uiteen van hotels en guesthouses tot lodges en kleine pensions. Met meerdere mensen kun je ook terecht bungalows, appartementen, villa’s en vakantiehuizen.

De meeste hotels bevinden zich in en rond de hoofdstad Roseau en Portsmouth. Veel accommodatie vind je ook buiten de steden en dorpen, midden in de natuur of aan de kust. Je kunt goedkoop overnachten door te gaan kamperen. Met de overvloedige natuur zijn hiervoor talloze mogelijkheden. Er zijn verschillende campings waar je een tent kunt neerzetten of een yurt (traditionele ronde nomadentent) kunt huren. Ook kun je in Dominica terecht voor houten cabins, boomhutten en glamping. In Cabrits Nationaal Park is een hostel waar je kunt slapen voor $15 per nacht.

In tegenstelling tot veel andere Caribische bestemmingen kent Dominica niet veel resorts aan de stranden en ook de grote internationale hotelketens hebben hun oog (vooralsnog) niet op het eiland laten vallen.

Hotels rekenen bovenop de prijs van een hotelkamer een btw van 10 procent. Soms komen er ook nog servicekosten bij. In het najaar van 2017 werd Dominica zwaar getroffen door orkaan Maria, waardoor een groot aantal hotels en andere accommodatie schade opliep. In de loop van 2018 hebben veel hotels, resorts en guesthouses hun deuren weer heropend.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Dominica

Dominica heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Fort Young Hotel, Roseau

Aan de kade in de hoofdstad Roseau vind je het Fort Young Hotel, een van de oudste, grootste en bekendste hotels van Dominica. Het hotel ging open in 1964, maar bevindt zich in een oud fort dat al in 1770 werd gebouwd. De vesting werd vernoemd naar William Young, de eerste Britse gouverneur van het eiland. Het historische Fort Young Hotel ademt nog steeds een beetje de sfeer uit van de 17e en 18e eeuw, met bronzen kanonnen bij de ingang en een lobby die vroeger dienstdeed als wachtkamer van soldaten. Het 3-sterrenhotel heeft 73 kamers, waarvan een deel zich in het oude fort bevindt en een deel in een nieuwer aangebouwd gedeelte. Je hebt uitzicht over de zee, al kunnen sommige kamers in het oude gedeelte wel wat gedateerd aanvoelen. Het Fort Young Hotel beschikt over een zwembad, een strandje, twee bars en het Palasides Restaurant, dat tot de beste van Roseau wordt gerekend. De locatie is perfect, met het centrum, de markt, de kathedraal en het Dominica Museum op loopafstand. Adres: Victoria Street, Roseau, Dominica. Website: www.fortyounghotel.com

Jungle Bay Resort

Het Jungle Bay Resort is een plek waar je snel verliefd op wordt. Het is een eco-resort met 35 smaakvol ingerichte tropische hardhouten huisjes op houten palen, die boven de bomen en uitsteken en waarvandaan je uitzicht hebt op zee. Jungle Bay houdt van wellness, dus je kunt elke dag beginnen met yoga, gezonde maaltijden eten en meedoen aan wandelingen en activiteiten om het eiland te ontdekken. De cottages in ‘eco-luxury-stijl’ liggen verscholen aan de oostkust van Dominica. Het Jungle Bay Resort staat al geruime tijd in de lijst van TripAdvisor van 25 beste hotels in het Caribisch gebied en weet de weersomstandigheden telkens te overwinnen. In 2015 werd het resort opnieuw opgebouwd nadat het door de tropische storm Erika was weggevaagd. In de herfst van 2017 werden de huisjes verwoest door orkaan Maria. Sindsdien vinden wederom herstelwerkzaamheden plaats. Eind 2018 kun je er weer terecht. Website: www.junglebaydominica.com

Voor het laatst bijgewerkt op 16 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op Dominica, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam