Reizen naar Dominica

Dominica reizenJe kunt met het vliegtuig en per boot reizen naar Dominica, dit prachtige natuureiland in het Caribisch gebied. Er zijn verschillende vluchten vanaf andere eilanden in de Caraïben. Over het water kun je naar Dominica reizen vanaf de nabijgelegen eilanden Guadeloupe, Martinique en Saint Lucia.

Vliegen naar Dominica

Vanuit Nederland of andere Europese landen kun je niet rechtstreeks naar Dominica vliegen. Je kunt het eiland alleen bereiken met een overstap op een ander Caribisch eiland. De makkelijkste en snelste manier is om via Sint Maarten te vliegen. KLM heeft meerdere keren per week een rechtstreekse vlucht van Amsterdam Schiphol naar Sint Maarten, met een duur van ongeveer 9½ uur. Vanaf Sint Maarten vliegen de regionale luchtvaartmaatschappijen Winair en Air Antilles dagelijks naar Dominica, een vlucht van 1 uur.

Een vliegticket naar Sint Maarten is te koop vanaf € 1013
Boek hier je vliegticket met KLM naar Sint Maarten

Je kunt ook naar Dominica vliegen via andere eilanden in de Caraïben, maar dan moet je altijd twee keer overstappen of het laatste stukje met de boot reizen. Je bent altijd langer onderweg en de overstaptijden zijn misschien niet altijd even gunstig. Er zijn directe vluchten naar Dominica vanuit Antigua, Barbados, Martinique, Puerto Rico, Guadeloupe en St. Lucia.

Luchthavens van Dominica

Dominica wordt bediend door twee luchthavens: Douglas-Charles Airport en Canefield Airport. De meeste bezoekers komen aan op Douglas-Charles Airport, de grootste van de twee luchthavens. Het vliegveld ligt in het noordoosten van het eiland, ongeveer een uur rijden van de hoofdstad Roseau. Op 15 minuten rijden van Roseau ligt Canefield Airport, dat veel kleiner is en een kortere landingsbaan heeft.

Douglas-Charles Airport

De meeste internationale vluchten komen aan op Douglas-Charles Airport (DOM), het belangrijkste vliegveld van Dominica dat vernoemd is naar twee voormalige premiers. Het stond vroeger bekend als Melville Hall Airport en ligt vlakbij het dorp Marigot aan de noordoostkust van het eiland.

Dominica luchthaven

De luchthaven heeft een kleine passagiersterminal met beperkte voorzieningen (maar je bent wel omringd door een weelderig regenwoud). Er is onder meer een bar, een kleine taxfreeshop en een geldautomaat. Wifi is gratis beschikbaar voor passagiers. Voor het vervoer naar je accommodatie kun je een minibus of een taxi nemen. Taxi’s zijn herkenbaar door de letters H, HA of HB op de kentekenplaat. Ook zijn er een paar autoverhuurbedrijven.

Regel vooraf je taxirit voor je reis naar Dominica
Boek hier een luchthaven transfer naar je accommodatie op Dominica

Canefield Airport

Het kleinere Canefield Airport (DCF) ligt vlakbij de hoofdstad Roseau. Dit vliegveld is een stuk praktischer als je in het zuidwesten van Dominica moet zijn. Er zijn alleen zijn er minder internationale vluchten, omdat door de kortere landingsbaan alleen kleine vliegtuigen kunnen landen. Er gaan vluchten naar Canefield Airport vanuit onder meer Martinique, Guadeloupe, Anguilla en Sint Maarten.

Reizen met de boot naar Dominica

Het is leuk om over water naar Dominica te reizen als je gaat eilandhoppen in het Caribisch gebied. Ook kun je een verblijf op één of meerdere Caribische eilanden met elkaar combineren, zodat je bijvoorbeeld een strandvakantie kunt aanvullen met een wandelvakantie in de prachtige natuur op Dominica. Er zijn reguliere veerdiensten naar Dominica vanaf de nabijgelegen eilanden Martinique, Guadeloupe en St. Lucia.

Veerdienst van Martinique naar Dominica

Rederij L’Express des Îles onderhoudt een veerdienst van het zuidelijke Franse eiland Martinique naar Dominica. Het is een overtocht van circa 2 uur. De veerboot vaart op verschillende tijdstippen van het jaar, maar vaker tijdens de zomermaanden. De vertrekplaats in Martinique is Fort-de-France en de aankomst in Dominica is de haven van de hoofdstad Roseau. Kijk voor tickets en de dienstregeling op de website: www.express-des-iles.fr

Veerdienst van Guadeloupe naar Dominica

Je kunt ook een veerboot nemen vanaf het noordelijke Franse eiland Guadeloupe naar Dominica. Rederij Val Ferry (www.valferry.fr) heeft een veerdienst van Pointe-à-Pitre in Guadeloupe naar de noordelijke stad Portsmouth (1½ uur) en verder naar de hoofdstad Roseau (2 uur). De veerboot vaart vier tot vijf keer per week.

Je kunt daarnaast de veerboot nemen van L’Express des Îles (www.express-des-iles.fr) van Guadeloupe naar Roseau in Dominica. De overtocht is 2 uur en 15 minuten.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 september 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Dominica, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/gydyt0jas.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam