Overnachten in Guyana

Voor overnachten in Guyana kun je vooral terecht in de hoofdstad Georgetown. Dit is de enige stad van betekenis in het land en hier heb je verreweg de meeste keuze aan accommodatie, van hotels en resorts tot comfortabele guesthouses. In de uitgestrekte regenwouden in het binnenland van Guyana kun je overnachten in jungle lodges, camps en eco-lodges, die vaak alleen per rivierboot of klein vliegtuigje te bereiken zijn.

In de steden en dorpen buiten Georgetown is accommodatie een stuk schaarser, maar er is meestal wel een eenvoudig pension of guesthouse waar je kunt overnachten. Kamers zijn eenvoudig en hebben vaak een muskietennet en ventilator. Wees alert op de goedkoopste pensions, waar je een kamer per uur kunt huren (voor betaalde seks) en die niet de schoonste plekken zijn.

Zoek je accommodatie tijdens je rondreis of vakantie in Guyana?
Reserveer online een hotel of guesthouse in Guyana, tegen de laagste prijzen

Overnachten in Georgetown

Voor een rondreis of vakantie in Guyana is Georgetown de logische uitvalsbasis. Van hieruit kun je ook tours en excursies boeken om het binnenland te verkennen. De hoofdstad heeft genoeg plekken om te overnachten, van charmante boutique hotels tot groezelige pensions. Er zijn nog weinig hotelketens in Guyana, maar Marriott heeft inmiddels een hotel in de hoofdstad.

Sommige hotels zijn aan de dure kant, in vergelijking met de service en voorzieningen die ze bieden. Aan de andere kant heeft Georgetown weinig goedkope hotels waar je kunt overnachten. De meeste hotels vallen in de middenklasse, waar je een tweepersoonskamer hebt tussen de $50 en $100 per nacht. Je kunt dan schone kamers verwachten met airconditioning en handgemaakte meubels.

Voor luxe hotels en resorts ben je tussen de $150 en $350 kwijt. Daar krijg je wel ruime kamers en talloze faciliteiten voor terug, zoals een buitenzwembad en een spa. Voor de goedkoopste hotels en guesthouses betaal je tussen de $30 en $50 per nacht. Je krijgt een eenvoudige en schone kamer. Hostels voor backpackers zijn er amper in Georgetown (en in heel Guyana).

Beste luxe hotels in Georgetown

Guyana Marriott Hotel Georgetown: dit is een van de beste hotels in de hoofdstad, dat bovenaan de lijst staat op het gebied van kwaliteit, netheid en comfort. Het redelijk nieuwe 4-sterrenhotel ligt op het noordwestelijke puntje van Georgetown, met uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Demerara-rivier. Je kunt terecht in schone en stijlvolle kamers en suites met minibar en flatscreen tv. Het hotel heeft een modern fitnesscentrum, een groot zwembad met uitzicht op de oceaan en een restaurant waar regelmatig live muziek te horen is. ► Boek een overnachting in Guyana Marriott Hotel Georgetown vanaf $ 250

Herdmanston Lodge Hotel: prima en betaalbaar 4-sterrenhotel, op 500 meter van de zee en 3 kilometer van het centrum van Georgetown. De kamers hebben mooie bamboe of natuurlijke houten vloeren en zijn erg groot, met minibar, satelliettelevisie en airconditioning. Er is een eigen restaurant en een serene tuin waar je kunt ontspannen (geen zwembad). Bij het hotel kun je ook autohuur en een luchthaventransfer regelen. ► Boek een overnachting in Herdmanston Lodge Hotel vanaf € 95

Jungle lodges in Guyana

Het is een bijzondere ervaring om te overnachten in een jungle lodge of eco-lodge, die op verschillende plaatsen diep in het regenwoud van Guyana te vinden zijn. Je ligt in een hangmat te nippen aan een drankje, terwijl je op de achtergrond een kakofonie van zingende vogels hoort. Als je de lodge verlaat, kom je terecht in een natuurparadijs met exotische wilde dieren en tropische bloeiende planten.

Overnachten in een jungle lodge is duurder dan een gewoon hotel, maar vergeet niet dat maaltijden en activiteiten (zoals wandelingen en safari’s) meestal zijn inbegrepen. De lodges liggen ook flink afgelegen in de jungle, waardoor je ze alleen kunt bereiken per klein vliegtuigje of via een boottocht over een rivier. Deze transportkosten komen natuurlijk bij de prijs.

Het is de ervaring meer dan waard, ook door de vriendelijke ontvangst van de eigenaren. Veel lodges in Guyana zijn opgezet met hulp van de lokale inheemse gemeenschap, waarmee je bij een verblijf meteen de dorpelingen steunt. Lodges zijn vaak klein en intiem opgezet, voor gemiddeld 8 tot 20 gasten. Je kunt overvloedige maaltijden verwachten, maar hou er wel rekening mee dat elektriciteit kan uitvallen. Het meenemen van een zaklantaarn is dan geen slecht idee.

Kamperen in Guyana

Guyana heeft geen officiële campings, afgezien van een paar wilderniss camps. Als je avontuurlijk bent aangelegd, kun je in de natuur kamperen door een hangmat tussen twee bomen op te hangen. Een tent op de grond is niet aan te raden, vanwege alle insecten en krioelende dieren. Het meenemen van muggenspray is een must als je in Guyana gaat kamperen.

Ook kun je een hangmat tegen een kleine vergoeding ophangen in een zogeheten benab. Dat is een traditionele Indiaanse schuilplaats, een eenvoudige hut met open zijkanten en een dak van palmriet. De sanitaire voorzieningen variëren van een gat in de grond en een emmer tot een toilet waar je op kunt zitten. Of je moet baden in de nabijgelegen rivier.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 juli 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels, lodges en overnachten in Guyana, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Avi Alpert; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam