GuyanaReizen en vakantie in Guyana

Kerngegevens

– Oppervlakte: 214.969 vierkante kilometer (5 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 739.903 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 3 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Georgetown;
– Talen: Engels, Creools, Urdu, indiaanse talen;
– Munteenheid: Guyaanse dollar (GYD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 8000 (2012).

Reizen en vakantie in Guyana

Reizen en vakantie in GuyanaGuyana is het derde kleinste land van Zuid-Amerika, maar nog altijd vijf keer zo groot als Nederland. Het was ooit een Nederlandse en Britse kolonie en is daardoor het enige land op het continent waar Engels wordt gesproken. De hoofdstad Georgetown is de enige stad van betekenis, de rest van het land bestaat vooral uit tropisch regenwoud. Een van de topattracties zijn de Kaieteur watervallen, die ongeveer vier keer zo hoog zijn als de Niagara watervallen. Guyana is voor een vakantie ook over de weg vanuit Suriname te bereiken.

Informatie over visum Guyana

Staatsburgers van Nederland en België hebben geen visum nodig voor een bezoek aan Guyana. Wel dien je te beschikken over een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je een retourticket of vliegticket naar je volgende bestemming bij je hebben. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Guyana in België.

Communicatie in Guyana

Internationaal toegangsnummer: +592.
Alarmnummer ambulance: 913.
Alarmnummer politie: 911.
Alarmnummer brandweer: 912.
Telefonische inlichtingen: 092.

Tijdsverschil met Guyana

Tijdens onze wintertijd is het in Guyana 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Guyana 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Guyana

De elektriciteit in Guyana varieert, van 110 tot 240 volt. Ook worden daarbij beide frequenties gebruikt, van zowel 50 Hertz als 60 Hertz. Het land gebruikt dus verschillende soorten stopcontacten en stekkers. Op veel plaatsen kom je Amerikaanse stopcontacten tegen, die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen. Het is dus raadzaam een adapter en een wereldstekker mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam