PanamaReizen en vakantie in Panama

Kerngegevens

– Oppervlakte: 75.420 vierkante kilometer (bijna twee keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 3.559.408 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 47 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Panama City;
– Talen: Spaans (officieel), Engels;
– Munteenheid: Balboa (PAB);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 15.300 (2012).

Reizen en vakantie in Panama

Reizen en vakantie in PanamaPanama is een langgerekt land in Midden-Amerika, met aan de ene kant de Caribische Zee en aan de andere kant de Stille Oceaan. Het beroemde Panamakanaal verbindt de twee oceanen met elkaar. Panama-Stad is een moderne metropool, vol met wolkenkrabbers.

In het binnenland is de koffieplantage van Bouqete de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie in Panama, evenals de nationale parken Manuel Antonio en Rincon de la Vieja. Bij de grens van Costa Rica kun je op de tropische eilanden van Bocas del Toro op het strand liggen en snorkelen. Het ondiepe water is gevuld met kleurrijk koraalrif en tropische vissen.

Informatie over visum Panama

Staatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een bezoek aan Panama. Wel heb je een paspoort nodig, dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Ook dien je een retourticket of vliegticket naar je volgende bestemming bij je te hebben. Voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Panama in Den Haag.

Communicatie in Panama

Internationaal toegangsnummer: +507.
Alarmnummer ambulance: 911.
Alarmnummer politie: 104.
Website politie: www.policia.gob.pa.
Alarmnummer brandweer: 103.
Telefonische inlichtingen: 102.

Tijdsverschil met Panama

In de Nederlandse wintertijd is het in Panama 6 uur vroeger dan in Nederland. In de zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Panama 7 uur vroeger.

Elektriciteit in Panama

De elektriciteit in Panama is 110-120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. In het land wordt gebruik gemaakt van Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen. Neem daarom een wereldstekker mee op vakantie naar Panama.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by