Saint Vincent en de GrenadinesReizen en vakantie in Saint Vincent en de Grenadines

Kerngegevens

– Oppervlakte: 389 vierkante kilometer (1,5 keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 103.220 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 265 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Kingstown;
– Talen: Engels (officieel), Frans-Creools;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 11.900 (2012).

Informatie over visum Saint Vincent en de Grenadines

Reizen en vakantie in Saint Vincent en de GrenadinesStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Saint Vincent en de Grenadines. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Saint Vincent en de Grenadines te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 1 maand op de eilanden verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Saint Vincent en de Grenadines in Brussel.

Communicatie in Saint Vincent en de Grenadines

Internationaal toegangsnummer: +1 784.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911 en 999.

Tijdsverschil met Saint Vincent en de Grenadines

Tijdens onze wintertijd is het op Saint Vincent en de Grenadines 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Saint Vincent en de Grenadines 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Saint Vincent en de Grenadines

De elektriciteit op Saint Vincent en de Grenadines is 230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Er zijn ook hotels en resorts met stopcontacten van 110 volt, die geschikt zijn voor Amerikaanse stekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam