Overnachten in Venezuela

Overnachten VenezuelaOm te overnachten in Venezuela heb je een ruime keuze aan hotels. Het afgelopen decennium is het aantal hotels flink gegroeid, waardoor je door het hele land verschillende soorten accommodatie vindt voor verschillende prijzen, van eenvoudige budget hotels tot luxe resorts. In de hotels in de hoofdstad Caracas ben je meer geld kwijt voor het overnachten dan in de rest van Venezuela. Voor een hotelkamer met airconditioning moet je meestal zo’n 10 tot 15 procent extra betalen. Vraag altijd eerst of je een kamer mag zien voordat je betaalt, anders krijg je standaard de slechtste kamer van het hotel toegewezen.

In populaire toeristische bestemmingen als Isla de Margarita, Archipiélago Los Roquese, Mérida, Amazonas en Canaima is het raadzaam je accommodatie van tevoren reserveren tijdens vakantieperiodes. Vooral Pasen en Kerstmis zijn druk, dan kunnen de prijzen van hotels stijgen met 30 procent. In de grote steden, zoals Caracas, Valencia en Maracaibo, richten veel hotels zich op zakenreizigers. Daar kun je tijdens vakanties en in de weekenden juist weer een korting krijgen. Hotels in Venezuela zijn geclassificeerd van 3 tot 5 sterren, maar een Venezolaans ‘4-sterrenhotel’ lijkt meer op een eenvoudig 3-sterrenhotel.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Venezuela?
Reserveer hier online een hotel of posada in Venezuela

Let op: Venezuela verkeert sinds 2015 in een diepe economische en politieke crisis. Dit heeft geleid tot instabiliteit en gewelddadigheden, maar ook tot een hyperinflatie. Het gevolg is dat de hotelprijzen extreem gekelderd zijn, waardoor je spotgoedkoop in een luxe hotel kunt overnachten. De crisis heeft echter ook geleid tot de sluiting van veel hotels, omdat de inwoners van Venezuela geen geld meer hebben om in hun eigen land op vakantie te gaan. Let op je veiligheid en check of een hotel nog wel bestaat, als je een reservering maakt.

Andere soorten accommodatie in Venezuela

Venezuela heeft geen hostels die zijn aangesloten bij de internationale organisatie Hostelling International, maar verspreid over het land wel enkele onafhankelijke hostels. Naast de hotels en de hostels kun je overnachten in posadas, een soort bed & breakfast die meestal door een familie wordt gerund. Deze posadas zitten vaak in sfeervolle koloniale huizen en zijn zowel te vinden in de steden als in landelijke gebieden.

Op het platteland kun je in hatos overnachten, karaktervolle veeboerderijen in Los Llanos (de vlakke savanne ten oosten van het Andesgebergte) die worden hergebruikt voor het ecotoerisme. Overnachten op de ranch, maaltijden en excursies naar de flora en fauna zijn meestal bij de prijs inbegrepen.

In natuurgebieden kun je overnachten in campamentos, een complex van hutten, lodges of houten huisjes. Er zit vaak een restaurant bij, dat lokale gerechten uit de streek serveert. Je vindt de campamentos in beschermde en afgelegen natuurgebieden als Canaima, Río Caura en de Amazone. In de omgeving kun je georganiseerde wandelingen maken in de natuur, een boottocht maken of een bezoek brengen aan een inheemse gemeenschap.

Kamperen in Venezuela

Kamperen is populair in Venezuela. Er zijn kampeerplaatsen op populaire toeristische plekken als Gran Sabana, Henri Pittier National Park, Isla Margarita en Santa Elena. Je mag niet zomaar langs de weg kamperen, maar op het strand is het wel toegestaan. Hou dan wel rekening met je veiligheid en zet je tent neer bij andere tenten, ook al komt er harde muziek uit hun radio’s.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Venezuela, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam