Reizen naar Venezuela

Reizen met het vliegtuig naar Venezuela

Vliegen naar Caracas

Vliegen naar Caracas, VenezuelaVanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Het Zuid-Amerikaanse land is wel gemakkelijk te bereiken met een overstap op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs. Air France vliegt bijna dagelijks van Parijs naar Caracas. De vliegtijd is 10 uur.

Een andere optie is een tussenstop te maken in de Spaanse hoofdstad Madrid, waarbij je een grote keuze hebt aan luchtvaartmaatschappijen. Door de grotere concurrentie levert dit vaak goedkopere vliegtickets op. Iberia, Air Europa en de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Conviasa vliegen van Madrid naar Caracas. De vliegtijd ligt tussen de 8½ en 9½ uur.

Vliegen naar Venezuela via Curaçao of Amerika

Ook kun je eerst vliegen van Amsterdam Schiphol naar Curaçao en daar overstappen op een vlucht naar Caracas. Dagelijks verzorgen vele luchtvaartmaatschappijen vluchten van Curaçao naar Caracas (vliegtijd circa een uur), waaronder Insel Air, Avior Airlines, Aserca Airlines en Rutaca Airlines.

Goedkope vliegtickets kun je krijgen als je vliegt via Miami in de Verenigde Staten. American Airlines en de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij vliegen meerdere keren per dag van Miami naar Caracas. De vliegtijd is 3½ uur.

Een vliegticket naar Venezuela is het duurst tijdens de kerstperiode en andere nationale feestdagen, waaronder Pasen, carnaval (eind februari of begin maart) en tijdens de zomervakantie van midden juli tot midden september.

Luchthaven van Caracas

Luchthaven CaracasAlle internationale vluchten komen aan op Caracas Simón Bolívar International Airport (CCS), de grootste en belangrijkste luchthaven van Venezuela. Het vliegveld staat bij de lokale bevolking bekend als ‘Maiquetía’ (naar de dichtbij gelegen plaats Maiquetía) en ligt ongeveer 26 kilometer ten noorden van de hoofdstad.

De luchthaven bestaat uit twee terminals, een voor binnenlandse vluchten en een voor internationale vluchten. Ze zijn verbonden zijn met een voetgangerspassage. Er rijdt ook een gratis shuttle bus tussen beide terminals.

Het vliegveld van Caracas beschikt in beide terminals over banken, geldwisselkantoren en geldautomaten. Er zijn restaurants, fastfoodtenten, cafés en bars, waaronder een steakhouse en een sushi restaurant. Het restaurant Arepa Grill is 24 uur per dag open. In de internationale terminal, nabij gate 16 is een duty free winkel. Verder vind je in beide terminals een medische dienst en verschillende andere winkels, waaronder een boekhandel, een snoepwinkel, een juwelier en modeboetieks.

In de internationale terminal vind je voorts een apotheek, een massagesalon, reisbureaus en tour operators. Er zijn een paar VIP-lounges die na betaling ook toegankelijk zijn voor passagiers die economy class reizen. Wifi is gratis beschikbaar op de hele luchthaven. Website van de luchthaven: www.aeropuerto-maiquetia.com.ve

Vervoer van de luchthaven naar Caracas

Taxi

De luchthaven werkt samen met een paar officiële taxicentrales in Caracas die een vergunning hebben om passagiers van en naar de luchthaven te vervoeren. Je kunt een taxi boeken bij een van de balies in de aankomsthal. Vermijd malafide taxichauffeurs die rondlopen in de aankomsthal en hun diensten aanbieden aan toeristen en buitenlanders.

De officiële taxicentrales zijn Taxi Tour (www.taxi-tour.com.ve), Taxi Astrala, Taxi UTAC en TaxiB. Je kunt ook online een taxi boeken via de website Taxi to Caracas: www.taxitocaracas.com. De taxirit naar het centrum van Caracas duurt 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de drukte in het verkeer.

Bus

De goedkoopste optie is om een bus nemen van de luchthaven naar het centrum van Caracas. Busmaatschappij UCAMC heeft lijnbussen rijden van en naar het vliegveld. De bussen stoppen dichtbij metrostations in Caracas, zodat je snel bij je hotel kunt komen. Bushaltes zijn onder meer bij metrostation Parque Central (lijn 4) en Bellas Artes (lijn 1). De busrit naar het centrum duurt 40 tot 50 minuten.

Reizen met de bus naar Venezuela

Je kunt met de bus vanuit buurland Colombia naar Venezuela reizen. De Peruaanse busmaatschappij Ormeño onderhoudt een buslijn tussen de Peruaanse hoofdstad Lima en Caracas, via Ecuador en Colombia. In Colombia kun je opstappen in de Cali, Bogotá en Cúcuta. De bus tussen Bogotá en Caracas rijdt twee keer per week en de rit duurt ongeveer 19 uur. Kijk voor meer informatie op de website: www.grupo-ormeno.com.pe

Reizen met de trein naar Venezuela

Vanuit de buurlanden zijn geen internationale treinverbindingen met Venezuela. Eind jaren negentig zette de regering haar handtekening onder plannen om het nationale spoorwegnet nieuw leven in te blazen, maar daar is nog weinig van terechtgekomen. Sinds 2006 rijdt er alleen een trein tussen Caracas en de zuidelijker gelegen stad Cúa, een treinrit van slechts een halfuur over 41 kilometer.

Reizen met de boot naar Venezuela

Lange tijd kon je met een veerboot van Chaguaramas in Trinidad en Tobago naar Guiria in Venezuela. Trinidad en Tobago ligt slechts 11 kilometer van de kust van Venezuela. De veerdienst is in 2014 echter opgeschort wegens de economische onzekerheid en instabiliteit in Venezuela, waardoor de passagiersaantallen drastisch waren gedaald.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Venezuela, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Flickr.com/Musiu Puti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam