BahreinReizen en vakantie in Bahrein

Kerngegevens

– Oppervlakte: 760 vierkante kilometer (iets groter dan Texel);
– Inwoneraantal: 1.281.332 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 1686 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Manama;
– Talen: Arabisch (officieel), Engels;
– Munteenheid: Bahreinse Dinar (BHD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 28.200 (2012).

Informatie over visum Bahrein

Reizen en vakantie in BahreinStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Bahrein. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Bahrein te bekostigen.

Je kunt een visum aanvragen bij aankomst op de internationale luchthaven van Manama in Bahrein. Anno 2014 zijn de kosten hiervan 25.000 Bahreinse Dinar, dat je ter plekke dient te betalen. Bij aankomst krijg je een toeristenvisum dat maximaal 14 dagen geldig is.

Je kunt ook online een e-visum aanvragen via de website van de Immigratiedienst van Bahrein: www.evisa.gov.bh. Ook dit visum is 14 dagen geldig. Je kunt via internet betalen. De behandeling van deze visumaanvraag duurt maximaal 72 uur. Voorts kun je een visum voor twee weken aanvragen bij de Ambassade van Bahrein in Brussel.

Communicatie in Bahrein

Internationaal toegangsnummer: +973.
Alarmnummer politie, brandweer en ambulance: 999.
Verkeersinformatie: 199.

Tijdsverschil met Bahrein

Tijdens onze wintertijd is het in Bahrein 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Bahrein 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Bahrein

De elektriciteit in Bahrein is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/eugenesergeev.
Share Button