Reizen en vakantie in Bahrein

Bahrein: een introductie

Bahrein vakantieEen vakantie in Bahrein beleef je in het kleinste land van het Midden-Oosten, een rijk eilandstaatje in de Perzische Golf dat amper groter is dan Texel. Een intieme archipel van 33 merendeels aaneengesloten eilanden met een rijke Arabische cultuur en een tolerante islam, veel relaxter dan bij de grote strikte buur Saoedi-Arabië en veel ingetogener dan het glinsterende verderop gelegen Dubai. De eilandeconomie dreef ooit op parelvisserij, maar wordt sinds 1932 gestuwd door de vondst van het ‘zwarte goud’. Bahrein was het eerste land in de Arabische wereld waar olie in de grond werd gevonden.

De aanwezigheid van olie heeft ertoe geleid dat er altijd relatief veel westerlingen in Bahrein bivakkeren, maar toch slaan veel Nederlandse reizigers het land over voor een vakantie. Je kunt er echter best een paar dagen of een week spenderen. Bahrein beschikt over prachtig gelegen hotels en resorts, vaak met privéstrand, en acht maanden zonneschijn per jaar. Je kunt er duiken, een tochtje maken door de woestijn, de jaarlijkse glamour meemaken van de Formule 1 Grand Prix of uitgaan in de moderne hoofdstad Manama, waar restaurants variëren van Jemenitisch tot Irakees. In bars kun je gewoon alcohol krijgen – geen thee!

Zelfs voor cultuur is er in Bahrein het een en ander te beleven, met oude ruïnes, forten, musea, moskeeën en archeologische vindplaatsen die je kunt ontdekken. De grafheuvels van Dilmin zijn oudste prehistorische begraafplaats ter wereld. Volgens een legende zou je een vakantie in Bahrein zelfs beleven in ‘het paradijs’: de duizenden palmen in het Hof van Eden zouden van dit eiland afkomstig zijn….

Wil je de Grand Prix van Bahrein een keer bijwonen?
Boek hier een geheel verzorgde reis naar de F1 in Bahrein

BahreinBahrein in een notendop

– Oppervlakte: 760 vierkante kilometer (iets groter dan Texel);
– Inwoneraantal: 1.553.886 (2023);
– Bevolkingsdichtheid: 2045 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Manama;
– Talen: Arabisch (officieel), Engels;
– Munteenheid: Bahreinse Dinar (BHD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 49.400 (2021).

Bahrein visum

Informatie over visum Bahrein

Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Bahrein. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Bahrein te bekostigen.

Je kunt een visum aanvragen bij aankomst op de internationale luchthaven van Manama in Bahrein. De kosten dien je ter plekke te betalen. Bij aankomst krijg je een toeristenvisum dat maximaal 14 dagen geldig is.

Je kunt ook online een e-visum aanvragen via de website van de Immigratiedienst van Bahrein: www.evisa.gov.bh. Ook dit visum is 14 dagen geldig. Je kunt via internet betalen. De behandeling van deze visumaanvraag duurt maximaal 72 uur. Voorts kun je een visum voor twee weken aanvragen bij de Ambassade van Bahrein in Brussel. Hier kun je ook terecht voor een werkvisum of een langer verblijf.

Bezienswaardigheden in Bahrein

Bahrein bezienswaardigheden
Bahrein is een klein land in de Perzische Golf, maar heeft evengoed een rijk cultureel erfgoed. Zo vind je er talloze overblijfselen van de Dilmun-beschaving, die enkele duizenden jaren geleden in Bahrein ontstond. De eilandstaat heeft ook een van de grootste moskeeën ter wereld en een 16e eeuws fort van de Portugezen. ► Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Bahrein

Overnachten in Bahrein

Bahrein overnachten
Bahrein heeft ongeveer 120 hotels en resorts waar je kunt overnachten, van luxe en dure 5-sterrenhotels met zwembad en eigen privéstrand tot eenvoudige budgethotels met 1 ster. Bijna alle accommodatie is te vinden in de hoofdstad Manama. ► Lees hier alle tips voor overnachten in Bahrein

Reizen naar Bahrein

Bahrein reizen
Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Bahrein reizen. Je kunt de hoofdstad Manama wel gemakkelijk bereiken met een overstap. KLM vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Bahrein met een tussenstop in Koeweit. ► Lees hier alle tips over reizen naar Bahrein

Communicatie in Bahrein

Internationaal toegangsnummer: +973.
Alarmnummer politie, brandweer en ambulance: 999.
Verkeersinformatie: 199.

Tijdsverschil met Bahrein

Tijdens onze wintertijd is het in Bahrein 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Bahrein 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Bahrein

De elektriciteit in Bahrein is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 8 maart 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen en vakantie in Bahrein, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam