Reizen naar Bahrein

Reizen met het vliegtuig naar Bahrein

Bahrein reizenVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Bahrein reizen. Je kunt de hoofdstad Manama wel gemakkelijk bereiken met een overstap. KLM vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Bahrein met een tussenstop in het nabijgelegen Koeweit. De totale reistijd vanuit Nederland is dan ongeveer 8½ uur.

Je kunt ook vliegen van Amsterdam naar Dubai en daar overstappen op een andere vlucht naar Bahrein. Er zijn dagelijks vele vluchten van Dubai naar Manama van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Gulf Air Bahrain en Flydubai. De vliegtijd is 1½ uur.

Een KLM-vliegticket naar Manama is te koop vanaf € 404
Boek hier een vliegticket naar Bahrein bij KLM

Voor een rechtstreekse vlucht vanuit Europa kun je overstappen op de luchthaven Heathrow in Londen. British Airways en Gulf Air vliegen elke dag van Londen naar Bahrein. De vliegtijd is 6 uur en 40 minuten. Vliegtickets via deze route zijn vaak goedkoop. Ook vanuit Frankfurt en Parijs gaan directe vluchten naar Bahrein.

Een alternatief is om naar Bahrein te reizen met een overstap in Istanbul in Turkije. Gulf Air en Turkish Airlines vliegen dagelijks van Istanbul naar Manama in Bahrein. De vliegtijd is circa 4 uur.

Luchthaven van Manama

Alle internationale vluchten komen aan op Bahrain International Airport (BAH), de enige internationale luchthaven in het land (dat iets groter is dan het eiland Texel). Het vliegveld bestaat uit één terminal en ligt op het eiland Muharraq, ongeveer 6 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Manama. Het is de thuisbasis van Gulf Air Bahrain, de nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein.

Duty free op luchthaven ManamaDe luchthaven beschikt over banken, geldwisselkantoren en geldautomaten. Er zijn verschillende restaurants, cafés en fastfoodtenten, waaronder een pizzeria en een Irish Pub. Het vliegveld van Bahrein heeft een groot duty free winkelgebied in de vertrekhal en onder meer modeboetieks, boekwinkels, elektronicawinkels, juweliers, snoepwinkels, sigarenshops, een slijterij en drogisterijen. Voor het complete aanbod kun je kijken op www.bdutyfree.com

Er zijn drie VIP-lounges, waarvan de Marhaba Lounge en de Dilmun Lounge 24 uur per dag open zijn en tegen betaling voor iedereen te gebruiken zijn. Verder is er een apotheek, een eerste hulppost en een gebedsruimte voor moslims. Wifi is gratis beschikbaar voor passagiers. In de aankomsthal zijn kantoren van autoverhuurbedrijven. Website van de luchthaven: www.bahrainairport.bh

➽ Tip: in het voorjaar is Bahrein het toneel van de Grand Prix.
Wil je die spannende Formule 1-race een keer bijwonen?
Boek hier een geheel verzorgde reis naar de F1 in Bahrein

Vervoer van de luchthaven naar Manama

Taxi
Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar Manama. De rit naar het centrum van de hoofdstad duurt 10 tot 20 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De taxi’s hebben een meter en de taxichauffeurs horen die te gebruiken. Er gelden vaste tarieven en er kan een toeslag bijkomen, bijvoorbeeld voor de nacht (tussen 22.00 en 06.00 uur) of in weekenden en op feestdagen. Op de website van het vliegveld staan de officiële tarieven.

Bus
Veel hotels in Bahrein bieden een shuttlebus aan voor het vervoer van gasten vanaf de luchthaven. Informeer daarnaar bij je hotel, en het is verstandig dit van tevoren te reserveren. Je kunt ook een gewone bus nemen naar Manama. Buslijnen 10 en 11 rijden elke 20 minuten van het vliegveld naar het centrum van de hoofdstad. Voor informatie over de dienstregeling en tarieven kun je kijken op de website van de Bahrain Public Transport Company: www.bahrainbus.bh

Reizen met de auto naar Bahrein

Vanuit Saoedi-Arabië kun je met de auto naar Bahrein rijden via de King Fahd Causeway, een 25 kilometer lange brug en dijk die de twee landen over zee met elkaar verbindt. Halverwege bevindt zich een grenspost. Het is een tolweg, maar met een huurauto is het vrijwel onmogelijk van Saoedi-Arabië naar Bahrein te rijden. De weg is in beheer bij de King Fahd Causeway Authority: www.kfca.sa

Nieuwsgiering naar Saoedi-Arabië aan de andere kant van de brug?
Boek hier een dagtrip naar Saoedi-Arabië vanuit Bahrein

Bahrein brug naar Saoedi-Arabië

Voor het laatst bijgewerkt op 8 maart 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Bahrein, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam