Overnachten en hotels in Bahrein

Bahrein heeft ongeveer 120 hotels en resorts waar je kunt overnachten, van luxe en dure 5-sterrenhotels met aangeharkte gazons, zwembad en eigen privéstrand tot eenvoudige budgethotels met 1 ster. Bijna alle accommodatie is te vinden in de hoofdstad Manama en omgeving. Er zijn ook enkele internationale hotelketens actief in Bahrein, waaronder Wyndham Hotels, Marriott, Mercure en Ramada.

Lokale hotelketens zijn de Gulf Hotels Group (www.gulfhotelsgroup.com) en de Elite Hospitality Group (www.elitegrouphotels.com). De verwachting is dat er de komende jaren nog vele hotels bijkomen, omdat Bahrein zich steeds meer richt op het toerisme en omdat het land steeds meer bezoekers krijgt uit de andere Golfstaten.

Als je gaat overnachten in een 4- of 5-sterrenhotel kun je bij de reservering aangeven dat je opgehaald wilt worden van de luchthaven. Veel duurdere hotels bieden deze shuttle service. De gemiddelde prijs van een overnachting voor een koppel in een luxe hotel is ongeveer $ 200. Voor een middenklasse hotel ben je ongeveer $ 100 per nacht kwijt voor een tweepersoonskamer. Voor een goedkoop hotel moet je $ 50 rekenen per overnachting. In hotels komt er bovenop de hotelrekening nog een service charge van 15 procent en een belasting van 5 procent bij.

De prijzen van hotels kunnen verdubbelen of verdrievoudigen tijdens de Grand Prix Formule 1 van Bahrein in het voorjaar. Het is verstandig tijdig te reserveren als je tijdens deze racewedstrijd in Bahrein wilt overnachten – dit het belangrijkste en populairste evenement van het jaar in het land.

Goedkope en eenvoudige budgethotels in het centrum van Manama zijn niet altijd geschikt voor families of alleen reizende vrouwen, omdat ze in de avond ook worden gebruikt om ‘entertainment’ aan mannen te bieden. Behalve in hotels en resorts kun je ook overnachten in appartementen, guesthouses en bij particulieren via Airbnb. Bahrein heeft één hostel, dat nogal ver van het centrum van Manama af ligt. Het is wel een van de goedkoopste plekken om te overnachten in het land en ook vrouwen zijn er welkom. Het hostel wordt beheerd door de Bahrain Youth Hostel Societywww.byhs.org.bh

De mogelijkheden tot kamperen zijn beperkt in Bahrein. Je komt dan al snel in de woestijn terecht. Al Wedyian beheert enkele campings in Sakhir de zuidelijke woestijn van Bahrein, waar je met groepen in tenten kunt kamperen. Website: www.campingbahrain.com

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Bahrein

Bahrein heeft enkele beroemde en bijzondere hotels waar je kunt overnachten. Hier vind je meer tips over de beste accommodatie in het land.

Four Seasons Hotel Bahrain Bay

Het Four Seasons Hotel Bahrain Bay bevindt zich in een van de hoogste wolkenkrabbers van het land, gelegen op een kunstmatig aangelegd eiland van 5 hectare in een baai van de hoofdstad Manama. Het is een opvallend architectonisch bouwwerk in een soort H-vorm met in totaal 68 etages. Het is daarmee een van de hoogste gebouwen van Bahrein. Het Four Seasons Hotel heeft 273 kamers met uitzicht op de skyline van Manama en de Perzische Golf. Er zijn zeven restaurants en bars, waaronder een Aziatisch restaurant op de 50e verdieping. Voorts kun je ontspannen in maar liefst vijf verschillende zwembaden. Het luxe 5-sterrenhotel is eind 2014 geopend en nu al een van de iconen van Bahrein. Je kunt het Four Seasons Hotel bereiken via een brug, maar ook met een boot of een watertaxi. Website: www.fourseasons.com/bahrain

Voor het laatst bijgewerkt op 19 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Bahrein, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Sheraton Hotel Bahrain; depositphotos.com/philipus.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam