FOX rondreizen door Jordanië

Reizen naar Jordanië

Er zijn talloze manieren om naar Jordanië te reizen. Je kunt naar het land met het vliegtuig, de boot, de auto, de fiets en de bus. Er zijn geen internationale spoorwegverbindingen van en naar Jordanië.

Reizen met het vliegtuig

Royal Jordanian

De meeste toeristen komen per vliegtuig aan op het internationale vliegveld van Amman, Queen Alia International Airport (AMM). Bij aankomst op de luchthaven kun je een visum voor Jordanië aanschaffen. Het vliegveld ligt 35 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Amman.

De taxi is de gemakkelijkste manier om van de luchthaven naar het centrum van Amman te komen. De rit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en de prijs van een taxirit is circa $ 31. Er rijden ook shuttlebussen naar het centrum. Ze vertrekken overdag elk halfuur vanaf het vliegveld. ‘s Avonds rijden ze één keer per uur. De rit met de Airport Express Bus duurt 45 tot 60 minuten.

Vliegen van Nederland naar Jordanië

Vanaf luchthaven Schiphol gaan er rechtstreekse vluchten naar Amman. De vliegtijd is ongeveer 5 uur. Royal Jordanian Airlines vliegt twee of drie dagen in de week de route Amsterdam-Amman. Andere luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan met een overstap (bijvoorbeeld Air France via Parijs, Lufthansa via Frankfurt, Austrian Air via Wenen en Turkish Airlines via Istanbul).

In de zomer zijn er ook chartervluchten van Amsterdam naar de zuidelijke stad Aqaba. Deze vluchten worden uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappijen Arkefly en Corendon.

Reizen met de boot

Aqaba, Jordanië

Vanuit de Egyptische havenplaats Nuweiba gaat een veerdienst naar Aqaba, in het zuiden van Jordanië. Bij aankomst in de haven van Aqaba kun je een visum voor Jordanië aanschaffen. De veerbootmaatschappij AB Maritime vaart elke dag tussen Nuweiba en Aqaba. De bootreis duurt 3 uur. Je kunt een auto mee aan boord nemen. Website: www.abmaritime.com.jo

Ook is er een bootverbinding van de Egyptische grensplaats Taba naar Aqaba, die vooral voor toeristen is bedoeld. Deze reis duurt 45 minuten. Deze veerdienst wordt onderhouden door Meenagate Marine Transport. Website: www.meenagate.com

Reizen met de auto en de fiets

Jordanië is met de auto en de fiets te bereiken vanuit Israël, Irak, Saoedi-Arabië en Syrië.

Vanuit Israël naar Jordanië

Vanuit Israël zijn er drie grensposten waar je het land binnen kunt komen. De grensovergangen zijn ‘s nachts gesloten. In het noorden bevindt zich de Sheikh Hussein Crossing, 90 kilometer van Amman. In het zuiden is de Wadi Araba Crossing, 324 kilometer van Amman. Deze grenspost verbindt de Israëlische badplaats Eilat met de Jordaanse badplaats Aqaba.

De Allenbybrug of de Koning Hoesseinbrug is de enige grensovergang tussen de Westelijke Jordaanoever en Jordanië. Bij deze grenspost is het niet mogelijk een visum voor Jordanië aan te schaffen.

Vanuit Saoedi-Arabië naar Jordanië

Reizigers kunnen vanuit Saoedi-Arabië via drie grensposten Jordanië binnenkomen: Umari Border Crossing (155 kilometer van Amman), Mudawara Border Crossing (322 kilometer van de hoofdstad) en Durra Border Crossing, in het zuiden, 349 kilometer rijden naar Amman. Deze grensposten zijn dag en nacht open.

Vanuit Irak naar Jordanië

Vanuit Irak kun je Jordanië binnenkomen via één grenspost: Al-Karamah, die 24 uur per dag open is. Hiervandaan is het 331 kilometer rijden naar Amman.

Vanuit Syrië naar Jordanië

Vanuit Syrië kun je reizen naar Jordanië via twee grensposten: Jaber en Ramtha. Jaber ligt 80 kilometer van de hoofdstad Amman en wordt het meest gebruikt voor toeristen. Ramtha wordt vooral door vrachtverkeer gebruikt. Normaal zijn deze grensposten 24 uur per dag open, maar vanwege de burgeroorlog in Syrië is het onduidelijk of dat nog steeds het geval is.

Voor het laatst bijgewerkt op 18 juni 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam