Overnachten en hotels in Koeweit

Bij overnachten in Koeweit denk je al snel aan super-de-luxe en peperdure 5-sterrenhotels, maar het land heeft een breed scala aan accommodaties. Er zijn ook hotels in goedkopere prijsklassen, al hebben de duurdere hotels wel de overhand. Zij richten zich vooral op de zakenreizigers en inwoners van andere Golfstaten die het land bezoeken.

Ook de internationale hotelketens zijn goed vertegenwoordigd, waaronder Hilton, Hyatt, Sheraton, Marriott en Mövenpick. Een hotelketen uit Koeweit is Safir Hotels & Resortswww.safirhotels.com. De Kuwait Continental Hotel Group heeft zeven vestigingen in Koeweit, waarbij je ook in appartementen kunt overnachten: www.kcontl.net. Tot en met 2020 zullen meer hotelketens neerstrijken in het land, waarmee ze hopen in te spelen op het groeiende toerisme.

Als je als budgetreiziger goedkoop wilt overnachten, zal je vooral je toevlucht moeten zoeken tot lokale hotels. Koeweit heeft vooral hotels met 3, 4 en 5 sterren, maar er zijn ook een paar hotels met 1 ster en 2 sterren. Relatief betaalbaar zijn de Ibis Hotels in Koeweit, met 3 sterren. Een goedkoop hotel met 2 sterren is het Second Home Hotel. Daarnaast kun je overnachten in appartementen, wat vooral handig is als je langere tijd in Koeweit verblijft.

De hotels in Koeweit, ook de minder dure, zijn van alle gemakken voorzien. Ze hebben warme douches en fatsoenlijke airconditioning. Luxe hotels hebben vaak meerdere restaurants, een zwembad, sportfaciliteiten en een verscheidenheid aan winkels. Overnachten in Koeweit is in het algemeen niet goedkoop. De prijs voor een overnachting in een tweepersoonskamer in een luxe hotel bedraagt tussen de KD50 en KD75. Voor een overnachting in een middenklasse hotel betaal je gemiddeld tussen de KD25 en KD49. Voor een eenvoudig hotel ben je minder dan KD25 per nacht kwijt voor een tweepersoonskamer. Bovenop de hotelrekening komt nog een ‘service charge’ van 15 procent.

Vrouwen die alleen reizen, komen mogelijk in de problemen als ze in een hotel willen overnachten. Hotels kunnen vrouwelijke gasten weigeren als ze niet in het gezelschap zijn van hun echtgenoot.

Volgens de laatste informatie in 2017 heeft Koeweit geen hostels waar je kunt overnachten. Ook zijn er geen officiële campings, maar van november tot en met maart gaan Koeweiti’s wel kamperen in de woestijn om te relaxen en de natuur op te zoeken. Mogelijk kun je mee met een georganiseerde trip.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Koeweit

Koeweit heeft enkele beroemde en bijzondere hotels waar je kunt overnachten. Hier vind je meer tips over de beste accommodatie in het land.

JW Marriott Hotel Kuwait City

Het JW Marriott Hotel in Koeweit-Stad heeft een turbulente geschiedenis. Het ging open in 1980 als het Le Meridien Kuwait Hotel en was toen een van de beste en grootste hotels van de Golfstaat, in een gebouw van 16 verdiepingen. Tijdens de inval van Irak in Koeweit in 1990 raakten de lobby en de eerste verdieping echter zwaar beschadigd door beschietingen van het Iraakse leger. Na afloop van de Golfoorlog werd het hotel overgenomen door de hotelketen Marriott en gerestaureerd. Tijdens de Amerikaanse invasie in Irak in 2003 kwamen hier vooral journalisten overnachten. Het hotel werd daardoor zwaar beveiligd: alle inkomende voertuigen werden gecontroleerd, er werden metaaldetectoren geïnstalleerd en gasten moesten hun identiteitspapieren laten zien. Het 5-sterrenhotel bevindt zich in het financiële centrum van Koeweit-Stad en heeft 239 kamers en 74 suites. Ook kun je terecht in vier restaurants en is er een zwembad. Website: www.marriott.com

Voor het laatst bijgewerkt op 21 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Koeweit, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam