Reizen naar Koeweit

Koeweit reizenKoeweit ligt in het hart van het Midden-Oosten, omringd door Irak in het noorden en Saoedi-Arabië in het zuiden. Aan de oostkust grenst Koeweit aan de Perzische Golf. Het vliegtuig is de aangewezen manier om naar Koeweit reizen. Er zijn goede vliegverbindingen vanuit Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Over land kun je vanuit Saoedi-Arabië naar Koeweit reizen, maar deze grensovergang is niet open voor toeristen. Het wordt afgeraden om de grens over te steken vanuit Irak door de politieke instabiliteit in het zuiden van dat land. Er is ook een ferry met Iran aan de overkant van de Perzische Golf. Hieronder vind je alle opties om naar Koeweit te reizen.

Zoek je voordelige accommodatie voor je reis naar Koeweit?
Reserveer hier online een hotel of appartement in Koeweit

Vliegen naar Koeweit

Vanuit Nederland kun je makkelijk naar Koeweit vliegen. Zowel KLM als Kuwait Airways verzorgen rechtstreekse vluchten van Amsterdam Schiphol naar Koeweit-Stad. De vluchten gaan een paar keer per week en de vliegtijd is 6 uur.

Een vliegticket naar Koeweit is te koop vanaf € 525
Boek hier een vliegticket met KLM naar Koeweit

Als alternatief kun je met Lufthansa via de Duitse stad Frankfurt vliegen. Dan ben je in totaal ongeveer 8 uur onderweg. Mogelijk kun je een goedkoop vliegticket krijgen met een overstap in de Turkse stad Istanbul. Er zijn dagelijks zo’n 14 vluchten van Istanbul naar Koeweit, van vele verschillende luchtvaartmaatschappijen (een vlucht van 3½ uur). Vanaf Amsterdam Schiphol gaan dagelijks meerdere vluchten naar Istanbul.

Koeweit is per vliegtuig te bereiken vanuit alle steden in het Midden-Oosten, met frequente vluchten vanuit onder meer Dubai en Cairo. Ook zijn er talloze vluchten vanuit plaatsen in India en Bangladesh – voor de aanvoer en terugkeer van gastarbeiders. In Europa gaan dagelijks circa 15 vluchten vanuit Londen naar Koeweit.

Luchthaven van Koeweit

Alle internationale vluchten komen aan op Kuwait International Airport (KWI), de enige luchthaven van het emiraat. Het vliegveld ligt ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Koeweit-Stad. Het is de thuisbasis van Kuwait Airlines en prijsvechter Jazeera Airways, de twee luchtvaartmaatschappijen in Koeweit.

Koeweit luchthaven

De luchthaven bestaat uit vijf passagiersterminals, waarvan Terminal 1 de grootste en meest gebruikte is (en het meest verouderd). Naar verwachting opent in het najaar Terminal 2, een enorm hypermodern gebouw dat jaarlijks 25 miljoen passagiers moet kunnen verwerken. Terminal 4 is de hub voor Kuwait Airlines en Terminal 5 wordt gebruikt voor budgetmaatschappij Jazeera Airways. Privéjets komen aan bij Terminal 3.

Voorzieningen op de luchthaven

Kuwait International Airport beschikt over banken, geldautomaten, geldwisselkantoren en een medische dienst die 24 uur per dag zorg biedt aan passagiers. Voor winkelen, eten en drinken kun je terecht in de Airport Mall, een groot complex dat verbonden is met de aankomsthal en vertrekhal.

Er zitten onder meer taxfreeshops, parfumerieën, horlogewinkels, sportkledingwinkels, shops met reisartikelen, muziekwinkels en boekhandels. Ook is er een apotheek en kapperszaak. In de Airport Mall vind je meerdere koffietentjes, restaurants, cafés en fastfoodtenten, met de meeste keuze op de Food Court. Wifi is gratis beschikbaar voor passagiers. Website van de luchthaven: www.kuwaitairport.gov.kw

Overnachten kan in het Safir Airport Hotel, op een paar honderd meter van het hoofdgebouw. Dit hotel is vooral bedoeld voor transitpassagiers. Volgens de Koeweitse luchtvaartwet krijg je een gratis kamer als je meer dan 8 uur moet wachten op je volgende vlucht. Op 5 minuten rijden van de luchthaven ligt Holiday Inn Kuwait Al Thuraya City, een 5-sterrenhotel met een gratis pendeldienst.

Vervoer vanaf de luchthaven

Voor het vervoer van het vliegveld naar Koeweit-Stad kun je een taxi of bus nemen. Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats. Voor de ritten naar de verschillende delen van de hoofdstad gelden vaste tarieven, die je kunt checken op de website van de luchthaven. Een taxirit naar downtown duurt ongeveer 12 minuten. Wil je luxe doen, dan kun je kiezen voor een limousine.

Er zijn drie buslijnen naar Koeweit-Stad: 13, 99 en 501. De bussen rijden tussen 04.30 en 23.45 uur. De lokale vervoersmaatschappij is de Kuwait Public Transport Company (KPTC). In de aankomsthal zijn verder kantoren van verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder de grote internationale merken.

Reizen over land naar Koeweit

Reizen van Saoedi-Arabië naar Koeweit

Vanuit Saoedi-Arabië kun je via twee grensovergangen naar Koeweit reizen. Aan de westkant ligt de grenspost Al-Salmi, als je uit de Saoedische hoofdstad Riyad komt. Dit is 7 tot 8 uur rijden. Komend vanuit de Saoedische stad Dammam kun je de grens oversteken bij de grenspost Nuwaiseeb.

Koeweit reizen weg

Volgens de laatste informatie zijn beide grensposten niet toegankelijk voor buitenlandse toeristen. Wellicht is dat veranderd, dus de check de meest actuele situatie ter plaatse.

Reizen over water naar Koeweit

Reizen van Iran naar Koeweit

Vanuit de westelijke Iraanse havenstad Koramshar kun je een ferry nemen naar Koeweit. De overtocht duurt 4 tot 6 uur en zou twee keer per week zijn. Aan boord kun je kiezen voor economy class of first class. De bootdienst wordt uitgevoerd door rederij Valfajr 8 Shipping Co in Iran. Meer info vind je op de website: www.valfajr.ir

Voor het laatst bijgewerkt op 9 februari 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Koeweit, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Arlo Magicman/Shutterstock.com; Matyas Rehak/Shutterstock.com; Sawang Songmue/Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie

  • Hoi,
    Ik kan niets vinden over de coronaregels bij overstap van een vlucht op Koeweit airport. We vliegen van Amsterdam naar Bangkok via overstap Koeweit. En kan nergens hier wat over vinden. Ik zou heel blij zijn als iemand mij daar over zou willen inlichten.