Bezienswaardigheden en musea in Koeweit

Kuwait Towers

De Kuwait Towers (de ‘Watertorens’) zijn de bekendste bezienswaardigheid in Koeweit en uitgegroeid tot het belangrijkste icoon van het land. De drie slanke torens ten oosten van Koeweit-Stad symboliseren de economische groei van het ooit zo slaperige emiraat en zijn bedoeld als toeristische attractie. Een Zweeds architecturenbureau werd ingehuurd voor het ontwerp van de Kuwait Towers, die moderne architectuur liet verweven met traditionele islamitisch design. De slanke punten verwijzen naar minaretten van moskeeën. De Kuwait Towers zijn geopend in 1979. Begin jaren negentig werden de torens zwaar beschadigd door het Iraakse leger tijdens de eerste Golfoorlog, maar het symbool is kort daarna weer in volle glorie hersteld.

De Kuwait Towers bestaan uit twee grote torens en één kleine toren. De hoogste toren is 187 meter hoog en heeft op 123 meter hoogte een bolvormig observatieplatform dat elk halfuur 360 graden draait, zodat je als bezoeker een weids uitzicht hebt over Koeweit en de Perzische Golf. In de grootste bol halverwege de toren bevinden zich twee restaurants: Horizon Restaurant en het steakhouse Le Café. Als je gaat dineren in een van deze restaurants, hoef je geen kaartje te kopen voor het uitkijkplatform. In het onderste gedeelte van de toren zit een watertank van 4500 kubieke meter. De tweede toren is 147 meter hoog en heeft ook een waterreservoir, terwijl de derde toren de elektriciteit levert voor een deel van de inwoners in Koeweit-Stad. De Kuwait Towers staan op een klif langs de Perzische Golf en zijn favoriet om te fotograferen omdat er geen andere hoge gebouwen in de buurt staan die het beeld ‘vervuilen’. Website: www.kuwaittowers.com

Grand Mosque

De Grand Mosque is, zoals de naam al zegt, de grootste moskee van Koeweit. In de grootste gebedsruimte is plek voor 10.000 mannen, terwijl in een andere zaal nog eens een kleine duizend vrouwen kunnen bidden. De beigekleurige De Grand Mosque is gebouwd tussen 1979 en 1986 en bekend om zijn islamitische architectuur, met een 43 meter hoge koepel, decoratieve kalligrafie en tegels in Andalusische stijl. De grote gebedsruimte heeft 144 ramen waar natuurlijk daglicht naar binnen komt en aan het plafond hangen gigantische kroonluchters (elke kroonluchter heeft hetzelfde gewicht als een middenklasse auto). Bezoekers en toeristen kunnen de Grand Mosque elke ochtend om 09.00 uur bezoeken en een gratis rondleiding krijgen van 1½ tot 2 uur. Vrouwen moeten een hoofddoek en bedekkende kleding dragen, maar die is bij de ingang ook te leen. De moskee, onder locals ook wel bekend als Al-Masjid Al-Kabir, bevindt zicht in het centrum van Koeweit-Stad tegenover de aandelenbeurs. Adres: Arabian Gulf Street, 25, Kuwait City, Koeweit.

Liberation Tower

De Liberation Tower is het op één na hoogste gebouw in Koeweit en staat symbool voor de bevrijding van Irak in 1991. Met zijn hoogte van 372 meter is de toren 40 meter hoger dan de Eiffeltoren in Parijs. De bouw begon al eind jaren tachtig, van wat toen nog The Kuwait Telecommunications Tower zou gaan heten. De inval van Irak in 1990 legde de bouwwerkzaamheden echter stil. Na de bevrijding werd de bouw hervat en in 1996 kon Koeweit de telecommunicatietoren in gebruik nemen. Op een hoogte van 150 meter bevindt zich een ronddraaiend observatieplatform en een restaurant. De Liberation Tower heeft 18 liften, die tot snelste ter wereld behoren. Adres: Abdulla Al Salem St, Kuwait City, Koeweit.

Kuwait National Museum

Het Kuwait National Museum is de beste plek om meer te weten te komen over de geschiedenis, het culturele erfgoed, het dagelijks leven en de tradities van Koeweit. Je ziet er onder meer objecten die gevonden zijn tijdens archeologische opgravingen, waaronder gereedschappen, terracotta aardewerk, zilveren beeldjes en een 16 miljoen jaar oud fossiel van een dier. Ook zie je er oude foto’s van Koeweit uit de jaren veertig en vijftig en is er een planetarium. Het museum bestaat uit vijf gebouwen die rond een tuin zijn gegroepeerd, net zoals een traditioneel Arabisch lemen huis een centrale binnenplaats heeft. Het Kuwait National Museum zit op de Arabian Gulf Street, tussen het Seif Palace en het parlementsgebouw. Adres: Arabian Gulf St, Kuwait City, Koeweit.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden en musea in Koeweit, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam