KoeweitReizen en vakantie in Koeweit

Kerngegevens

– Oppervlakte: 17.818 vierkante kilometer (bijna de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 2.695.316 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 151 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Emiraat;
– Hoofdstad: Kuwait City;
– Talen: Arabisch (officieel), Engels;
– Munteenheid: Koeweit Dinar (KWD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 43.800 (2012).

Informatie over visum Koeweit

Reizen en vakantie in KoeweitStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Koeweit. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Koeweit te kunnen bekostigen.

Een visum is geldig voor een maand en kun je verkrijgen bij aankomst op de internationale luchthaven in Koeweit-Stad. De kosten van het visum anno 2015 zijn 3 Koeweitse Dinar, dat je ter plekke dient te betalen. Voor informatie over een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Koeweit in Den Haag.

Communicatie in Koeweit

Internationaal toegangsnummer: +965.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 112.

Tijdsverschil met Koeweit

Tijdens onze wintertijd is het in Koeweit 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Koeweit 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Koeweit

De elektriciteit in Koeweit is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Britse en Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/egypix.
Share Button