Reizen en vakantie in Qatar

Kerngegevens

– Oppervlakte: 11.586 vierkante kilometer (ongeveer een derde van Nederland)
– Inwoneraantal: 2.194.817 (2015);
– Bevolkingsdichtheid: 189 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Monarchie;
– Hoofdstad: Doha;
– Talen: Arabisch, Engels;
– Munteenheid: Qatarese rial;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 132.100 (2015).

Informatie over visum Qatar

Reizen en vakantie in QatarStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Qatar. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Met een stempel van Israël in je paspoort wordt je waarschijnlijk niet toegelaten tot Qatar, ook al heb je een visum.

Je kunt een visum aanvragen bij de Ambassade van Qatar in Den Haag. Daarvoor moet je één recente pasfoto inleveren. Ook kun je een toeristenvisum aanvragen bij aankomst op de internationale luchthaven in de hoofdstad Doha. Dit visum is maximaal 14 dagen geldig. De kosten moet je met creditcard voldoen. Voorwaarde voor een toeristenvisum op de luchthaven is dat je met Qatar Airways vliegt. Bij het Department of Immigration in Qatar, tegenover het luchthavengebouw, kun je je visum verlengen.

Communicatie in Qatar

Internationaal toegangsnummer: +974.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 999.
Noodgevallen water en elektriciteit: 991.
Inlichtingen telefoonnummers: 180.

Tijdsverschil met Qatar

Tijdens onze winter is het in Qatar 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Qatar 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Qatar

De elektriciteit in Qatar is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt zowel Britse, Indiase als Zuid-Afrikaanse stopcontacten, die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/philipus.
Share Button