Overnachten in Qatar

Qatar overnachtenVoor overnachten in Qatar heb je een ruime keuze uit hotels en resorts, al vind je vrijwel alle accommodatie in de hoofdstad Doha. Het steenrijke Qatar heeft vooral heel veel prijzige en blitse 4- en 5-sterrenhotels, en dat aantal neemt de komende jaren snel toe in aanloop naar het WK Voetbal in 2022. Vooral langs de kust verrijzen veel luxe hotels, met witte zandstranden die door mensen zijn aangelegd.

De meest luxueuze en pompeuze hotels staan in West Bay in Doha, een van de prominentste wijken van de hoofdstad waar het vol staat met moderne wolkenkrabbers. Grote internationale hotelketens hebben 5-sterrenhotels geopend op The Pearl, een kunstmatig eiland voor de kust van Doha, en het strand ten zuiden van dit eiland.

De meeste 5-sterrenhotels zien er van binnen oogverblindend uit, met marmeren vloeren, zijden gordijnen en Perzische tapijten. Ook lijken de luxe hotels in Qatar zich allemaal meester te hebben gemaakt in de kunst van het bloemschikken.

Zoek je voordelige accommodatie voor je reis naar Qatar?
Reserveer hier online een hotel of appartement in Qatar

De luxe 5-sterrenhotels zijn ook de plek waar expats en families bij elkaar komen. De bars van de luxe internationale hotels zijn de enige plek in Qatar waar je alcohol kunt krijgen en op vrijdag (de rustdag) komen expats en families naar de hotels om te brunchen of de hele dag aan het zwembad te liggen. Als vrouw alleen op reis moet je overigens oppassen met alcohol, zo bleek in 2016 toen de Nederlandse Laura maandenlang vastzat in een cel in Qatar omdat zij aangifte deed van verkrachting nadat iemand iets in haar drankje had gedaan.

Goedkoop overnachten in Qatar

Langzaamaan doen ook de boetiekhotels hun intrede in Doha, vooral in de buurt van de Souq Waqif (de soek in het centrum van de stad). Daar vind je ook kleinere en goedkopere hotels, al is er nog een groot gebrek aan budget en middenklasse accommodatie in Qatar. Reken op minstens $ 100 per nacht voor een eenvoudige kamer. In aanloop naar het WK Voetbal zijn er waarschijnlijk meer hotels waar je goedkoper kunt overnachten (al is het maar omdat er anders niet veel voetbalsupporters komen). Hotels worden officieel geclassificeerd van 1 tot 5 sterren.

Het fenomeen ‘bed & breakfast’ is nog nauwelijks bekend in Qatar. Kamperen gebeurt wel, maar vooral in de woestijn als onderdeel van een tripje dat je kunt boeken bij een lokale touroperator. Er zijn geen campings in het land.

Luxe overnachten in Qatar

Mondrian Doha Hotel

Of je nu Nederlander bent of niet, het is altijd een bijzondere ervaring om te overnachten in het Mondrian Doha Hotel. Dit luxe 5-sterrenhotel is ontworpen door de Nederlandse designlegende Marcel Wanders, die traditie en moderniteit op meesterlijke wijze heeft samengevoegd. Overal heeft Wanders zijn persoonlijke snit op achtergelaten, van de kamers en suites tot de muurschilderingen en op maat gemaakte meubels.

Mondrian Hotel in Doha

De fantasievolle inrichting roept de sfeer op van het Arabische sprookje van 1001 nachten, zoals je ziet bij de Stairway to Nowhere in de lobby. Verwonder je over witte boomsculpturen en gigantische zuilen met gouden eieren. Het hele hotel van 27 verdiepingen ziet er van de buitenkant uit als een valk, de nationale vogel van Qatar. Naast kunst en design zijn ook de faciliteiten tiptop in orde. Het hotel heeft een zwembad en acht cafés en restaurants, waaronder een steakhouse van de beroemde Amerikaanse chef-kok Wolfgang Puck. In de Rise bar op de bovenste verdieping heb je een panoramisch uitzicht over Doha. ► Boek een overnachting in Mondrian Doha Hotel vanaf € 169

Voor het laatst bijgewerkt op 31 maart 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Qatar, laat het dan aan ons weten via het contactformulier. Foto’s © Gordon Bell/Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam