Overnachten en hotels in Qatar

Overnachten in QatarVoor overnachten in Qatar heb je een ruime keuze uit hotels en resorts, al vind je vrijwel alle accommodatie in de hoofdstad Doha. Het steenrijke Qatar heeft vooral heel veel prijzige en blitse 4- en 5-sterrenhotels, en dat aantal neemt de komende jaren snel toe in aanloop naar het WK Voetbal in 2022. Vooral langs de kust verrijzen veel luxe hotels, met witte zandstranden die door mensen zijn aangelegd.

De meest luxueuze en pompeuze hotels staan in West Bay in Doha, een van de prominentste wijken van de hoofdstad waar het vol staat met moderne wolkenkrabbers. Grote internationale hotelketens hebben 5-sterrenhotels geopend op The Pearl, een kunstmatig eiland voor de kust van Doha, en het strand ten zuiden van dit eiland. De meeste 5-sterrenhotels zien er van binnen oogverblindend uit, met marmeren vloeren, zijden gordijnen en Perzische tapijten. Ook lijken de luxe hotels in Qatar zich allemaal meester te hebben gemaakt in de kunst van het bloemschikken.

De luxe 5-sterrenhotels zijn ook de plek waar expats en families bij elkaar komen. De bars van de luxe internationale hotels zijn de enige plek in Qatar waar je alcohol kunt krijgen en op vrijdag (de rustdag) komen expats en families naar de hotels om te brunchen of de hele dag aan het zwembad te liggen. Als vrouw alleen op reis moet je overigens oppassen met alcohol, zo bleek in 2016 toen de Nederlandse Laura maandenlang vastzat in een cel in Qatar omdat zij aangifte deed van verkrachting nadat iemand iets in haar drankje had gedaan.

Langzaamaan doen ook de boutique hotels hun intrede in Doha, vooral in de buurt van de Souq Waqif (de soek in het centrum van de stad). Daar vind je ook kleinere en goedkopere hotels, al is er nog een groot gebrek aan budget en middenklasse accommodatie in Qatar. Reken op minstens $ 100 per nacht voor een eenvoudige kamer. Met het WK Voetbal op komst, komen er waarschijnlijk meer hotels waar je goedkoper kunt overnachten (al is het maar omdat er anders niet veel voetbalsupporters komen). Hotels worden officieel geclassificeerd van 1 tot 5 sterren.

Het fenomeen ‘bed & breakfast’ is nog nauwelijks bekend in Qatar. Kamperen gebeurt wel, maar vooral in de woestijn als onderdeel van een tripje dat je kunt boeken bij een lokale touroperator. Er zijn geen campings in het land.

Overzicht van hotels in Qatar

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels in Qatar en de hoofdstad Doha. Voor overnachten kun je via de website een kamer reserveren.

Al-Ghariya

Al-Khor

Hotels in Doha

Voor het laatst bijgewerkt op 26 juni 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Qatar, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto © depositphotos.com/Sophie_James.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam