Reizen naar Turkije

Reizen met het vliegtuig naar Turkije

Vanuit Nederland en andere landen kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Turkije reizen. Turkije heeft grote internationale luchthavens in Istanbul en Ankara, maar ook vele andere grotere steden en badplaatsen hebben een eigen vliegveld. Alle grote luchtvaartmaatschappijen in de wereld vliegen naar Turkije.

Vliegen naar Antalya

Vliegen naar AntalyaAntalya is de belangrijkste plaats aan de Turkse rivièra. Veel vakantiegangers vliegen naar Antalya om van daaruit door te reizen naar de hotels en resorts aan de kust. De badplaats is vanuit Nederland goed te bereiken, vooral met chartervluchten en low budget maatschappijen. Vanuit Amsterdam vliegen Transavia, Corendon Airlines, Pegasus Airlines en SunExpress rechtstreeks naar Antalya. De vliegtijd is bijna 4 uur.

Antalya Havalimani Airport (AYT) is een van de drie internationale vliegvelden in het zuidwesten van Turkije. De luchthaven ligt ongeveer 14 kilometer ten oosten van de stad. Het vliegveld heeft twee terminals (Terminal 1 en Terminal 2) voor internationale vluchten. Terminal 3 is voor binnenlandse vluchten. Tussen Terminal 1 en Terminal 2 – een afstand van 2,5 kilometer – rijdt bus 600 (zie onder).

De luchthaven heeft in de internationale terminals geldautomaten en geldwisselkantoren. Er is een ruime keuze aan cafés, bars en fastfoodtenten, waarvan enkele gratis wifi aanbieden. Er zijn vier moskeeën die iedereen mag gebruiken, ongeacht religie, en er is een eerste hulppost die 24 uur per dag open is. In de vertrekhal van Terminal 1 en Terminal 2 is een postkantoor. Website: www.aytport.com

Vervoer van de luchthaven naar Antalya

Bus

Bus 600 rijdt elk halfuur van het vliegveld naar het centrale busstation van Antalya (Antalya Otogar), 4 kilometer ten noorden van het centrum. Vanaf dit grote en drukke busstation rijden bussen naar alle bestemmingen aan de Turkse rivièra en naar vele andere steden. De busrit naar het busstation duurt ongeveer 30 minuten.

Bus 800 rijdt elke twee uur van de luchthaven naar Sarısu, in de buurt van het strand en het oude centrum van Antalya.

Taxi

Buiten bij de aankomsthal vind je de taxistandplaats. De luchthaven kent officiële taxi’s, verenigd in de taxicentrale Antalya Airport Taxi. Op de website kun je de tarieven raadplegen en alvast online een taxi boeken: www.antalyaairporttaxi.net. De officiële tarieven staan ook vermeld op een bord bij de taxistandplaats. Het is niettemin aan te raden de prijs vast te stellen voordat je instapt, om te voorkomen dat de taxichauffeur je toch nog afzet.

Je kunt ook van tevoren een privétaxi boeken, bijvoorbeeld via Sun Shuttle Booking Agency: www.transfertaxi.com Voorts zijn er luchtvaartmaatschappijen, tour operators en hotels die eigen shuttlebusjes hebben rijden van en naar het vliegveld.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 september 2015.

Foto © depositphotos.com/waj197.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam