Booking VAE

Vakantie in Ajman

Tips voor een vakantie in Ajman

Vakantie in AjmanAjman is de kleinste van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, met een oppervlakte van slechts 260 vierkante meter (iets groter dan de stad Amsterdam). Het tempo van modernisering ligt wat lager dan in de andere emiraten, waardoor het een relaxte bestemming is voor een vakantie. Ajman ligt aan de Perzische Golf en heeft enkele prachtige zandstranden met luxe hotels. Langs de kust loopt de Corniche, een promenade met cafés, restaurants en winkels.

In de regio staat Ajman bekend als een centrum voor de productie van de dhow, een traditioneel Arabisch zeilschip. Tegenwoordig glijden vanaf de scheepswerven vooral moderne jachten het water in, maar zo nu en dan zie je nog een traditioneel gebouwd houten schip in de haven varen.

Tot Ajman behoren ook nog twee kleine enclaves: Manama en Masfout. Manama ligt ingeklemd tussen de emiraten Sharjah en Fujairah. Masfout ligt tussen het land Oman en het emiraat Ras Al Khaimah. Als je de snelweg E44 neemt via Dubai naar Masfout rij een stukje door Oman en moet je dus je paspoort meenemen.

Reizen naar Ajman

Ajman heeft nog geen eigen luchthaven, maar het emiraat is wel bezig met de bouw van een vliegveld. Naar verwachting kun je vanaf 2019 vliegen naar Ajman International Airport (QAJ). Je kunt de ontwikkelingen volgen via de website: www.ajmanairport.ae

Ajman ligt echter vlakbij andere luchthavens, waardoor het emiraat met het vliegtuig gemakkelijk te bereiken is. Sharjah International Airport ligt op een afstand van 15 minuten rijden, Dubai International Airport is een halfuur rijden en vanaf Abu Dhabi International Airport is het ongeveer 2 uur rijden naar Ajman. In het spitsuur doe je er veel langer over. Alle drie zijn grote internationale vliegvelden waar vele luchtvaartmaatschappijen naartoe vliegen, ook vanuit Amsterdam en Brussel.

De grote, duurdere hotels hebben een eigen shuttlebus van de luchthavens naar Ajman. Je kunt ook een taxi nemen vanaf het vliegveld van Sharjah of Dubai. Inwoners van Nederland en België krijgen voor een vakantie in Ajman een gratis visum bij aankomst op de luchthaven in een van de andere emiraten. Dit visum is 30 dagen geldig.

Vervoer in Ajman

Corniche in AjmanDe auto is heilig in Ajman en ook wel begrijpelijk, gezien de hoge temperaturen. In de zomermaanden kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot 45°C, waardoor wandelen niet aan te raden is. In de wintermaanden daarentegen kun je Ajman wel te voet verkennen. De Corniche is populair voor een avondwandeling.

Autorijden in Ajman

In Ajman zijn enkele autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren voor je vakantie. Het is essentieel een volledige verzekering te nemen, inclusief een verzekering tegen persoonlijke ongevallen. Voor het huren van een auto dien je te beschikken over een kopie van je paspoort, een internationaal rijbewijs en een creditcard.

Taxi in Ajman

In Ajman rijden veel taxi’s rond en ze zijn relatief goedkoop in vergelijking met steden in andere landen. Je kunt een taxi aanhouden op straat of je kunt bij de receptie van je hotel een taxi vragen. Grote taxicentrales zijn Cars Taxi (www.carstaxiajman.ae) en Arabia Taxi (www.arabiataxiajman.ae).

In Ajman zijn speciale, roze taxi’s voor vrouwen, genaamd Mahra Taxi. Je kunt vanuit Ajman ook een taxi nemen naar een van de andere emiraten, zoals Dubai. Het is goedkoper om een onofficiële gedeelde taxi te nemen voor vier passagiers. Deze taxi’s vertrekken zodra er genoeg mensen zijn.

Bus in Ajman

De Ajman Public Transport Corporation is het vervoersbedrijf in het emiraat en verzorgt enkele buslijnen. Vanuit Ajman kun je ook met de bus reizen naar de emiraten Dubai, Umm al-Quwain, Abu Dhabi en Ras al-Khaimah. Informatie over de tarieven vind je op de website: www.at.gov.ae

Overnachten in Ajman

Strand bij hotel in AjmanAjman heeft enkele tientallen hotels, resorts en appartementen waar je tijdens je vakantie kunt overnachten. De meeste hotels bevinden zich in de buurt van de Corniche, de promenade langs het strand. Vanuit enkele hotels heb je een prachtig uitzicht op de Perzische Golf. De accommodatie varieert van luxe en dure 5-sterrenhotels tot betaalbare middenklasse hotels en een hostel.

Een van de meest luxueuze plekken om te overnachten, is het Kempinski Hotel Ajman, met een eigen privéstrand met parelwit zand. De hotels in Ajman gebruiken meestal Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, maar overal in het emiraat zijn voor een paar dirham adapters te koop. Klik hier voor een overzicht van hotels in Ajman en de Verenigde Arabische Emiraten.

Bezienswaardigheden in Ajman

Ajman Museum

Tijdens je vakantie kun je niet om het Ajman Museum heen, dat is gevestigd in een fort uit 1775. Het fort zelf is tijdens gevechten regelmatig verwoest en weer opnieuw opgebouwd en is nu een mooi voorbeeld van de traditionele architectuur in de regio. In 1980 werd het fort in gebruik genomen als museum. Het bezit een uitgebreide collectie kunstvoorwerpen en archeologische vondsten, waaronder eeuwenoude manuscripten, antieke wapens en aardewerk. Het museum toont juwelen, sieraden en aardewerk uit een graf uit 3000 voor Christus. Ook is er veel aandacht voor parelvisserij, dat in de geschiedenis van de streek een belangrijke rol speelde. Het Ajman Museum is vrijdag en feestdagen gesloten.

Voor het laatst bijgewerkt op 31 juli 2015.

Foto's © depositphotos.com/TravelNerd/enigma.art/slava296.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam