Reizen en vakantie in Oman

Kerngegevens

– Oppervlakte: 309.500 vierkante kilometer (ruim zeven keer Nederland)
– Inwoneraantal: 3.355.262 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 11 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Monarchie;
– Hoofdstad: Muscat;
– Talen: Arabisch, Engels;
– Munteenheid: Omaanse rial;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 44.600 (2015).

De hoogtepunten van reizen door Oman

Hoogtepunten vakantie in OmanOman is een waanzinnig mooi land met indrukwekkende bergen, prachtige oases met wadi’s en sfeervolle dorpjes die regelrecht uit een sprookje van Aladin en de wonderlamp lijken te komen. Oman kent een beschaving van ruim 12.000 jaar oud, wat ervoor zorgt dat je langs vele prachtige zandkastelen, forten en wachttorens komt. Lees hier meer over de hoogtepunten van reizen door Oman

Informatie over visum Oman

Reizen en vakantie in OmanPersonen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit dienen te beschikken over een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is. Bij aankomst kun je eenvoudig een visum kopen op de internationale luchthaven van Muscat of bij een grensovergang. Dat kost ongeveer € 9 voor een visum voor 10 dagen of ongeveer € 36 voor een visum voor een maand. Het visum hoeft dus niet van te voren aangevraagd te worden bij de ambassade.

Passagiers van cruiseschepen krijgen een gratis visum voor een verblijf van maximaal 48 uur. Stempels van Israël in het paspoort worden afgeraden. Als je over land wilt reizen naar de Omaanse provincie Musandam in het uiterste noorden van het land en dus via de Verenigde Arabische Emiraten moet reizen, moet je bij de grens opnieuw een visum aanvragen. Als je vanuit Oman met het vliegtuig naar Musandam reist, is het eerste visum voldoende.

Voor een voor visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Oman in Den Haag.

Communicatie in Oman

Internationaal toegangsnummer: +968.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 999.
Internationale operator: 1305.

Tijdsverschil met Oman

Tijdens onze wintertijd is het in Oman 3 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Oman 2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Oman

De elektriciteit in Oman is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land maakt vooral gebruik van Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/Byelikova.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws
Sort by