autohuur USA

De zes mooiste roadtrips in Amerika

Het Amerikaanse vrijheidsideaal wordt het beste weerspiegeld on the road. In de Verenigde Staten kun je urenlang over de highway toeren, langs grote en kleine steden, spectaculaire landschappen, eindeloze graanvelden en schilderachtige woestijnstadjes. Zonder tijdsdruk, met je haren en de wind en de volumeknop van de autoradio op tien. Wie wil er nou geen roadtrip in Amerika maken als je Dennis Hoppers Easy Rider of Bob Dylans Highway 61 Revisited aan hebt staan?

Het maken van een roadtrip is een van de beste manieren om de veelzijdigheid van het uitgestrekte Amerika te ontdekken. Je kunt de autorondreis zelf organiseren en ter plekke een auto huren, maar je kunt de trip ook laten uitzoeken door een reisorganisatie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de accommodatie onderweg. Geef dit uit handen en voor de mooiste rondreizen in Amerika hoef je alleen maar de cruisecontrol aan te zetten en te genieten van het land van de onbegrensde mogelijkheden. Om je alvast te inspireren, hebben we hier de zes mooiste roadtrips in Amerika voor je op een rij gezet.

Route 66

De veelbezongen Route 66 is de bekendste roadtrip van Amerika. De weg werd in 1926 als eerste genummerde weg aangelegd en loopt dwars door de Verenigde Staten, van Chicago naar de pier van Santa Monica bij Los Angeles. Tijdens de 4000 kilometer lange route passeer je acht staten en bijzondere en eigenaardige attracties, zoals de Grand Canyon en een enorm beeld van Abraham Lincoln op een huifkar in zijn geboortestad in Illinois. Route 66 bestaat officieel niet meer, maar de oude weg is er nog steeds voor reizigers die van nostalgie en slow houden. Sommige trajecten kun je niet meer vinden, waardoor je af en toe een klein stukje op een andere weg moet rijden. Trek voor deze ultieme roadtrip ongeveer drie weken uit.

Pacific Coast Highway

Langs de westkust van Amerika loopt de Pacific Coast Highway, die officieel bekendstaat als Highway 1. Deze weg aan de Stille Oceaan loopt langs een van de mooiste kustlijnen ter wereld. Onderweg passeer je de Golden Gate Bridge bij San Francisco, de extravagante villa’s van Malibu, de wijngebieden van Santa Barbara en de metropool Los Angeles. De weg heeft vele scherpe bochten en voert hoog boven de oceaan, maar het uitzicht op de zee is overal fenomenaal. Het hoogtepunt is Big Sur, een ruig en prachtig landschap met enorme steile kliffen waar de schuimende golven beneden tegen de rotsen spatten. Je kunt dit traject in 2,5 uur afleggen, maar beter is het vaak te stoppen en van de natuur en het uitzicht te genieten. De hele Pacific Coast Highway is zo’n 1055 kilometer lang en loopt van Dana Point in het zuiden van Californië naar Leggett in het noorden. Trek hier zo’n 5 dagen voor uit, en langer als je onderweg veel wilt stoppen.

Blues Highway

Luister je graag naar blues, gospel en soul, dan kun je niet om Highway 61 heen. Deze legendarische route staat ook bekend als de Blues Highway en loopt langs de Mississippirivier van Nashville in Tennessee naar New Orleans in Louisiana. Het is een roadtrip dwars door de geboortegrond van de Amerikaanse blues, jazz en R&B. Zelfs als je de autoradio uit hebt staan, hoor je het, uit de radio’s van andere auto’s en uit de openstaande deuren van kerken. Je rijdt op hetzelfde asfalt waar eerder muzikale grootheden als Muddy Waters, John Lee Hooker en B.B. King achter het stuur zaten. De Blues Highway is ongeveer 2250 kilometer lang.

Overseas Highway, Florida

Hij is beroemd van commercials en spectaculaire achtervolgingen in speelfilms: de Overseas Highway in Florida. Route 1 is een 182 kilometer lange weg van Miami naar Key West en gaat meer over zee dan over land. Het eerste deel van Miami naar Key Largo is nog wat saai, maar daarna heb je mijlenlang een fraai uitzicht op het turquoise water van de Straat van Florida aan de ene kant en de Golf van Mexico aan de andere kant. Je passeert maar liefst 42 bruggen, waaronder de Seven Mile Bridge, die vele filmmakers heeft geïnspireerd. Onderweg kun je overnachten op de Florida Keys, de eilandjes die de snelweg met elkaar verbinden. Reken op twee tot drie dagen autorijden.

Route 20

Route 20 is voor degenen die een roadtrip willen maken van de ene kust naar de andere. Met een lengte van ruim 5400 kilometer is dit de langste weg in Amerika. Je vertrekt vanuit Boston aan de Atlantische Oceaan en komt een paar weken later aan in Oregon aan de westkust, waar je de zon kunt zien ondergaan in de Grote Oceaan. Je rijdt voornamelijk over tweebaanswegen en passeert twaalf staten. Onderweg is genoeg te zien, zoals het Yellowstone Nationaal Park en het Idaho Potato Museum. Route 20 wordt ook wel de ‘Big Daddy’ van de Amerikaanse roadtrips genoemd.

Blue Ridge Parkway

De Blue Ridge Parkway is een van de mooiste autoroutes in het oosten van Amerika. De 755 kilometer lange weg loopt door Virginia en North Carolina en verbindt twee nationale parken met elkaar: Shenandoah National Park en Great Smoky Mountains National Park. Reken op prachtige vergezichten en uitzicht op weiden, weelderige bossen en het Appalachen-gebergte. Onderweg kun je wandelingen maken, watervallen bewonderen, vissen, stukjes fietsen of wijngaarden bezoeken. Voor een roadtrip over de Blue Ridge Parkway kun je drie tot zes dagen uittrekken, afhankelijk van de activiteiten die je onderweg wilt ondernemen. Kijk voor informatie over het hele traject op de officiële website: www.blueridgeparkway.org

Voor het laatst bijgewerkt op 18 april 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de mooiste roadtrips in Amerika, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam