autohuur USA

Overnachten en hotels in Chicago, Illinois, Amerika

Goedkoop overnachten in Chicago

Chicago, de derde stad van Amerika, heeft een enorm aanbod van accommodatie. Er zijn honderden hotels en daarnaast heb je keuze uit talloze hostels, appartementen, bed & breakfasts. De prijzen van hotels in het centrum zijn aan de hoge kant. Vooral voor hotels op en nabij de Magnificent Mile en The North Shore ben je veel geld kwijt. Tijdens minder drukke maanden kun je zelfs bij de luxe hotels flinke kortingen krijgen op de kamerprijzen. Check daarvoor de websites van de hotels.

Als je het kunt veroorloven en een fantastisch uitzicht wilt hebben, reserveer dan een kamer op een van de bovenste verdiepingen in een hotel. Chicago heeft enkele van de hoogste hotels van Amerika. Zo kun je overnachten in het 5-sterren Trump International Hotel and Tower. Deze wolkenkrabber is het derde hoogste gebouw van de Verenigde Staten, met 92 verdiepingen.

Tips voor goedkoop overnachten in Chicago

De goedkoopste kamers vind je bij hotelketens in de buurt van O’Hare International Airport. Bedenk wel dat je minstens een uur aan reistijd kwijt bent om van de luchthaven in het centrum van Chicago te komen. In de buitenwijken van Chicago ben je ook minder kwijt voor een overnachting in een hotel. Met de metrolijnen van de CTA (Chicago Transport Association) kom je relatief gemakkelijk in Downtown. Kies bijvoorbeeld voor een hotel ten zuiden van het centrum.

Congress Hotel in ChicagoDe laagste prijzen voor een hotel vind je van december tot en met maart. Dat is niet zonder reden: dat zijn ook de koudste maanden, met temperaturen beneden nul, kans op hevige sneeuwval en een stevige wind (de bijnaam van Chicago is niet voor niks The Windy City). Na een pak sneeuw is er bijna geen doorkomen aan in Chicago. Als je uit budgettaire overwegingen besluit juist in de winter naar Chicago te gaan, wees er dan wel van bewust dat je het risico loopt dat je niet eens bij je hotel kan komen.

Kies dus voor een hotel dichtbij een grote weg of een metrostation, zodat het makkelijker bereikbaar is bij een dik pak sneeuw. Lees ook de kleine lettertjes als je een hotelkamer boekt in de wintermaanden. Krijg je je geld terug als je door de sneeuw gedwongen bent je hotelreservering te annuleren? Aan de andere kant is er geen betere tijd van het jaar om goedkoop in een comfortabel hotel in het centrum van de stad te zitten. Dat is het risico misschien wel waard.

Chicago heeft ook een paar hostels, maar door de populariteit in het zomerseizoen moet je wel tijdig reserveren. Een van de best aangeschreven plekken voor backpackers is het Chicago Getway Hostel (www.getawayhostel.com). Het bevindt zich in Lincoln Park, een studentenwijk vol met cafés, bars en restaurants.

Voor het laatst bijgewerkt op 17 november 2014. Foto © Adam Alexander Photography.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam