autohuur USA

Vakantie in Chicago, Illinois, Verenigde Staten van Amerika

Tips voor een vakantie in Chicago

Chicago vakantieEen vakantie in Chicago beleef je in de Windy City, een stad waar de wind tussen om de gebouwen huilt en atmosferische storingen boven Lake Michigan met grote regelmaat windvlagen door de straten blazen. Het is de stad waar de beruchte Amerikaanse gangster Al Capone carrière maakte met zijn ratelende machinegeweren. Chicago is de plek van slachthuizen, het gekletter van verhoogde spoorwegen, duistere buitenwijken met donkere stalen trappen en Amerika’s distributiecentrum van vracht en goederen. Een stormachtige, ruwe en luidruchtige stad met brede schouders.

De winderigheid en haar imago zullen niet iedereen aanspreken, dat sommige vakantiegangers in het voordeel van New York of San Francisco zullen beslechten. Maar een vakantie in Chicago zal je de eerste keer verrassen, wanneer je ziet dat de werkelijkheid alle vooroordelen heeft verdrongen. Zo is de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois de geboorteplaats van de wolkenkrabber (die ontstond dus niet in Manhattan, wat iedereen denkt). In 1885 verrees het Home Insurance Building, een destijds indrukwekkende kolos van tien verdiepingen waarbij voor de eerste keer metaal werd gebruikt. Het is niet bij die ene gebleven. De stad telt vele wolkenkrabbers, waarvan enkele tot de hoogste ter wereld behoren. Ze zijn samengeklonterd langs de prachtige Chicago River en zorgen voor een indrukwekkende skyline.

Gebouwen ChicagoChicago is ook een stad van de muziek. Jazz, soul en blues domineren het culturele leven in de derde stad van de Verenigde Staten. Getalenteerde meesters als Louis Armstrong en Herbie Hancock hebben er hun muzikale vaardigheden aangescherpt. Maar ook rockers en hiphoppers als Earth, Wind and Fire en Kanye West hebben er hun eerste noten leren lezen. Op het gebied van architectuur, kunst en cultuur schiet de stad niets tekort, met gerenommeerde instellingen als het Field Museum, het Adler Planetarium en het Art Institute, met zijn uitgebreide collectie schilderijen van Franse impressionisten.

Chicago heeft een oneindig aantal theaters, disco’s, nachtclubs, bioscopen, cafés, bars en pubs, geweldige stranden, parken en fietspaden en eerste klas hotels en restaurants. Voor het ultieme winkelgenot (en een snel verdampend budget) ga je naar de één mijl lange strook op North Michigan Avenue die beter bekendstaat als de Magnificent Mile. Voor het aanvullen van je garderobe is de ‘Mag’ ongeëvenaard, of je nou kleding, tassen, schoenen of sieraden zoekt.

Chicago is een kosmopolitische en multiculturele hub met gevarieerde wijken met Ierse, Vietnamese, Poolse en Latijns-Amerikaanse gemeenschappen. De stad is voortdurend in beweging, met evenementen het hele jaar door, voor jong en oud. En als je er toch bent, zet je tanden dan ook eens in een hot dog. Volgens de inwoners van de Windy City komt de enige echte uit Chicago.

Bezienswaardigheden in Chicago

Chicago staat bekend om zijn levendige kunstscene, de vele culturele bezienswaardigheden en de torenhoge wolkenkrabbers. De stad geniet een wereldwijde reputatie als een brandpunt van 20e eeuwse architectuur en kunst, met werken van bekende namen als Frank Lloyd Wright, Miró en Chagall. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Chicago

Overnachten in Chicago

Trump Tower Hotel in ChicagoChicago, de derde stad van Amerika, heeft een enorm aanbod van accommodatie. Er zijn honderden hotels en daarnaast heb je keuze uit talloze hostels, appartementen, bed & breakfasts. De prijzen van hotels in het centrum zijn aan de hoge kant, maar je kunt wel slapen in een gebouw van 92 verdiepingen. Lees hier meer over hotels en overnachten in Chicago

Voor het laatst bijgewerkt op 6 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Chicago, Illinois, Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam