autohuur USA

Fountains of Bellagio, Las Vegas

De beste bezienswaardigheden in Las Vegas

De Fountains of Bellagio is een van de populairste bezienswaardigheden van Las Vegas, omdat deze groots en gratis is. Het is een spectaculaire openluchtshow vanuit een gigantisch bassin voor het Bellagio Hotel en Casino, waarbij water, muziek en licht met elkaar zijn verweven. Tijdens de show spuit er water uit 1214 spuitkoppen tot wel 140 meter de lucht in (vergelijkbaar met een flatgebouw van 24 verdiepingen).

Het water beweegt en danst op bekende muziek in diverse genres, van opera tot klassiek en van pop tot musical. Op de playlist staan meer dan 30 nummers van bekende artiesten als Frank Sinatra, Michael Jackson, Elvis Presley en The Beatles. Ook onze Nederlandse dj Tiësto heeft een medley gecomponeerd voor de Fountains of Bellagio. Het spuitende water wordt van binnenuit verlicht. De shows zijn zo complex, dat een team van 30 medewerkers 365 dagen per jaar in touw is om de fontein schoon te maken en te onderhouden. Het gebruikte water bij de Fountains of Bellagio kan zo’n 2000 zwembaden vullen.

Bij het zien van deze show weet je dat choreografie niet beperkt is tot showgirls en dans- en toneelvoorstellingen. Het is een betoverend schouwspel, dat elke keer een grote schare bezoekers trekt. De Fountains of Bellagio zijn ‘s middags elk halfuur te zien, en ‘s avonds elk kwartier. De toegang is dus gratis, je hoeft geen kaarten te regelen. Je vindt het waterkunstwerk op het kruispunt van Flamingo Road en de Las Vegas Strip, maar je kunt ook kaartjes kopen voor de top van de Eiffeltoren in de stad. Vanaf het observatiedek hoor je niet de muziek, maar het fabelachtige uitzicht maakt veel goed. Adres: 3600 S Las Vegas Blvd, Bellagio Hotel, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten. Website: www.bellagio.com

Voor het laatst bijgewerkt op 6 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Fountains of Bellagio in Las Vegas, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam