autohuur USA

The Getty Center, Los Angeles, Californië, Amerika

De beste bezienswaardigheden in Los Angeles

The Getty Center in Los AngelesThe Getty Center in Los Angeles is een van de fraaiste architectonische bouwwerken in de Verenigde Staten en bevat ook enkele van de mooiste schilderijen van de wereld. De kunsttempel is ontsproten aan de kunstcollectie van de Amerikaanse oliemagnaat Jean Paul Getty (1892-1976). In 1953 stichtte hij een museum om zijn collectie in onder te brengen. In 1984 werd de beroemde architect Richard Meier ingehuurd om een nieuw gebouw te ontwerpen voor de uitdijende verzameling. Het resultaat werd een opmerkelijk rond complex van wit-metalen en betonnen paviljoens met vele open ruimtes en prachtige tuinen. Het is bekleed met 16.000 ton beigekleurig kalksteen (zogeheten travertijn) uit Italië, die het felle Californische zonlicht opvangt.

Tot de verzameling van The Getty Center behoort een serie schilderijen van Rubens en werken van toonaangevende impressionisten als Monet, Renoir, Cézanne en Van Gogh. Het schilderij Irissen van Vincent van Gogh uit 1889 is een van de hoogtepunten. De kunstenaar schilderde het toen hij werd opgenomen in een psychiatrische inrichting en vertegenwoordigt zijn totale eenzaamheid en isolement. Van Rembrandt heeft het museum Oude man in militair uniform (1630-1631), een klassiek portret van de Hollandse meester. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de (groeiende) collectie met indrukwekkende Amerikaanse en Europese foto’s uit de 19e en 20e eeuw. The Getty Center wekt vaak afgunst bij andere musea door de gulle schenkingen.

Het museum ligt op een heuveltop vlakbij Santa Monica, in het noordwesten van Los Angeles. Je hebt daar een panoramisch uitzicht  op de Stille Oceaan en downtown L.A. The Gettty Center is elke dag geopend, behalve op maandag. Het museum is te bereiken vanaf de San Diego Freeway. Een computergestuurde elektrische tram brengt bezoekers van de parkeerplaats naar de top van de heuvel. Je kunt ook een wandelpad nemen van 1,2 kilometer de heuvel op, een wandeling van 15 tot 20 minuten. De toegang tot het museum is altijd gratis. Adres: 1200 Getty Center Drive, Los Angeles, CA 90049. Voor automobilisten is het navigatie-adres: N Sepulveda Blvd & Getty Center Dr, Los Angeles, CA 90049. Hier zijn ook de bushaltes van buslijnen 734 (maandag tot en met vrijdag) en 234 (weekend en feestdagen). Website: www.getty.edu

Gebouw The Getty Center in Los Angeles

Voor het laatst bijgewerkt op 19 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over The Getty Center in Los Angeles, Californië, Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam