autohuur USA

Vakantie in Los Angeles, Californië, Amerika

Tips voor een vakantie in Los Angeles

Vakantie in Los AngelesEen vakantie in Los Angeles beleef je in een van de meest blitse steden ter wereld. In de City of Angels kun je filmsterren, artiesten en wannabe acteurs kijken op Rodeo Drive, losgaan in het uitbundige nachtleven op de Sunset Strip en het sterrendom voelen op de Hollywood Walk of Fame. Je kunt er terecht in musea van wereldklasse, zoals The Getty Center, en verbazingwekkende architecturale pareltjes bewonderen als de Walt Disney Concert Hall. Voor zon, zee en strand kun je naar Santa Monica en Venice Beach is het hippe en artistieke mekka waar je moet zijn om de relaxte sfeer van de stad te voelen.

Downtown Los Angeles is niet langer een armzalige en gevaarlijke industriële wijk, maar heeft een culturele en architecturale heropleving ondergaan met musea en prachtige gebouwen. Het is een van de weinige wijken waar je kunt wandelen. Beverly Hills is waar alle luxe en rijkdom bijeenkomt, een winkelparadijs met chique boetiekjes en de thuisbasis van rijke, mooie en beroemde mensen. Los Angeles is ook een smeltkroes van ‘s werelds creatieve en eclectische culturen met levendige etnische gemeenschappen. Zo’n 40 procent van de inwoners is niet geboren in Amerika en de stad herbergt de grootste Mexicaanse, Koreaanse en Guatemalteekse gemeenschappen buiten hun thuisland, resulterend in een gevarieerde lappendeken van internationale buurten. En neem je Spaanse woordenboek mee op vakantie: ongeveer een derde van de mensen in L.A. spreekt Spaans.

Straat in Los AngelesDe op één na grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika is ook een plek met beperkt openbaar vervoer. Zeker, er is een klein metronetwerk en er rijden bussen. Er zijn talloze brede fietspaden die een groeiend aantal fietsers verwelkomen. Maar de stad heeft een immense oppervlakte van ruim 1300 vierkante meter – dat is ruim drie keer zo groot als Texel. Los Angeles heeft een complexe wirwar aan snelwegen, straten en boulevards, waarvoor het huren van een auto eigenlijk essentieel is. Je komt dan terecht op de overvolle highways waar het verkeer elke dag vaststaat, een van de grootste ergernissen van de 18 miljoen mensen in deze zonnige uitgestrekte agglomeratie.

Dat is wel weer een voordeel: je kunt vakantie vieren in Los Angeles wanneer je maar wilt. Het weer is hele jaar door ideaal genoeg om met een zonnebril rond te lopen en je te gedragen als iemand die het helemaal gaat maken in L.A. De beste tijd om Los Angeles te bezoeken, is echter van maart tot en met mei en van september tot en met november. De lucht is wat schoner en het is minder druk, terwijl de temperatuur vaak nog boven de 20 °C ligt. In de zomermaanden daarentegen wijken zowel bezoekers als bewoners uit naar de overvolle buurten langs de oceaan, op de vlucht voor de hogere temperaturen en de smog.

Bezienswaardigheden in Los Angeles

The Getty Center in Los AngelesLos Angeles was lange tijd bekend vanwege Hollywood, het centrum van de film en entertainment industrie. Tegenwoordig is Los Angeles een hotspot voor creatievelingen met uitstekende musea en talloze attracties, voor zowel solo rondtrekkende backpackers als voor gezinnen. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Los Angeles

Overnachten in Los Angeles

Overnachten in Los AngelesOm te overnachten in het uitgestrekte Los Angeles heb je een ruime keuze aan hotels, guesthouses, motels, hostels, appartementen en bed & breakfasts. Als je graag in de buurt van de strand en de zee wilt zijn, kun je het beste in de wijken Santa Monica, Venice Beach of Long Beach verblijven. Lees hier meer over hotels en overnachten in Los Angeles

Voor het laatst bijgewerkt op 29 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Los Angeles, Californië, Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam