autohuur USA

Tips voor een vakantie in New Orleans, Louisiana, Amerika

Door Larissa Scheurwater

Vakantie in New OrleansNew Orleans is dé feeststad in de zuidelijke staat Louisiana. De bijnaam van deze stad is The Big Easy, en dat is niet voor niets. De stad ligt aan de rivier de Mississippi. Deze levendige stad is een vrijhaven van Amerika met veel verschillende culturen; Afrikaanse, Engelse, Franse, Spaanse en vele andere immigranten hebben elkaar beïnvloed. De verschillende culturen en de diverse combinaties van muziek, eten en drinken zorgen voor grote feesten in New Orleans.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond New Orleans

French Quarter, het hart van New Orleans

De oudste wijk in het hart van New Orleans is: French Quarter. Dit is de wijk die de Fransen achterlieten. In deze wijk vind je vele cafés, restaurants en livemuziek. Op deze plek is het aan te raden om te lunchen of dineren. Zo is het Creools Cajun gerecht een favoriet! ‘s Avonds ben je hier ook aan het juiste adres, voor het uitgaan en je nachtrust.

Mardi Gras in New OrleansMardi Gras

Mardi Gras is het jaarlijkse carnaval (in februari of maart) van New Orleans. Mardi Gras betekent ‘Vette Dinsdag’, waar eten dus in het middelpunt staat. Tegenwoordig draait het niet alleen maar om het eten, maar ook om parades en verkleedpartijen. In New Orleans worden er maar liefst 50 optochten georganiseerd, voornamelijk in French Quarter.

New Orleans Jazz and Heritage Festival

New Orleans Jazz and Heritage Festival is een 10-daagse feest in New Orleans en staat ook wel bekend als het Jazz-fest. Het festival is een viering van de unieke cultuur van New Orleans. Op het feest wordt naast jazz ook blues, R&B, rap en rock gespeeld. In heel de stad staan er verschillende podiums met diverse bekende als lokale artiesten. Dit event vindt plaats in het laatste weekend van april en het eerste weekend van mei.

Stoomboot in New OrleansJazz dinner cruise

In New Orleans kun je nooit genoeg hebben gegeten. Wil je van het eten, de muziek, maar ook van de rivier Mississippi genieten? Ga dan mee met een Jazz diner cruise. Een dinerbuffet met op de achtergrond live jazzmuziek, dat is een avondje wel. De boot vertrekt om 18.00 uur vanaf French Quarter. Wil je je op een echte stoomboot verplaatsen? Neem dan de Steamboat Natchez, een tocht van twee uur waarbij je in de machinekamer kunt rondkijken.

Bourbon Street

Een avondje stappen in New Orleans mag je niet missen. Het uitgaansleven van New Orleans is namelijk zeer de moeite waard. De Bourbon Street is dan ook de plek waar je moet zijn voor een goed avondje uit. Hier vind je alleen maar cafés én elk café straalt gezelligheid uit. In veel van deze bars vinden er optredens plaats van jazzartiesten.

Door het moeras varen

Even de stad willen ontvluchten, dan is het moeras een goed uitstapje. Vooral in het oosten van New Orleans kun je het moeras op de mooiste manier ontdekken. Hoe leuk is het om met een lokale visser of stroper rond te varen? Alligators en reigers zien, is je gegarandeerd!

Praktische informatie over een vakantie in New Orleans

Overnachten in New Orleans

Een verblijf in New Orleans is natuurlijk leuk als je tijdens je vakantie in het centrum slaapt, French Quarter. Je zit dan in de buurt van alles. Je kunt het gooien op een hotel, hostel of Airbnb adres. De prijzen zijn zeer uiteenlopend, je kunt het zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt.

French quarter in New OrleansEten en drinken in New Orleans

De sfeer in New Orleans is zeer relaxed. Een muziekje op de achtergrond en een lekker drankje in de hand, dan is het feest al compleet. Voor het eten nemen de inwoners de tijd. Zo wordt het dinner pas laat geserveerd en de mensen gaan tot in de late uurtjes door.

Er zijn een hoop hippe restaurants in New Orleans die van alles combineren. Zo creatief als ze met eten zijn, zo zijn ze dat ook met muziek – de stad barst van de livemuziek. Zo zullen de jazz-melodieën je om de oren vliegen, maar ook blues, rythm & blues, cajun en zydeco komen veel voor.

Vervoer in New Orleans

Als je de tram neemt, verken je het centrum van New Orleans al in 20 minuten. Wil je nóg veel meer zien van de stad en de omgeving, dan is het huren van een een auto/fiets aan te raden. Een taxi is heel duur en op de bussen moet je doorgaans ongeveer een halfuur tot een uur wachten.

Wist je al dat New Orleans één van de weinige steden in Amerika is waar de fiets geregeld wordt gebruikt? Wij Hollanders zijn daar natuurlijk enorm blij mee!

Voor het laatst bijgewerkt op 20 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in New Orleans, Louisiana, Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam