autohuur USA

Vijf tips voor een midweek weg naar New York

The City That Never Sleeps heeft deze bijnaam niet voor niets! In New York bruist het 24 uur per dag van de energie. Niet alleen in het weekend worden de bloemetjes buiten gezet. Ook doordeweeks kun je er fantastisch uitgaan en shoppen tot je creditcard de limiet aangeeft. Daarnaast kun je genieten van musicals, kunst bewonderen en dineren op hoog niveau.

Een midweek New York is bovendien vaak goedkoper. Hotels zitten in de weekenden eerder vol en soms betaal je ook minder voor een vliegticket als je op maandag vliegt. Plan bijvoorbeeld dus een stedentrip naar New York van maandag tot en met vrijdag. Een extra voordeel is dat je het weekend daarna kunt bijkomen van de jetlag en je roes kunt uitslapen. J Heb je extra inspiratie nodig voor een citytrip naar deze Amerikaanse metropool? Hier vind je vijf tips voor een midweek weg naar New York!

Maandag: dineren bij The Grill

Begin je midweek in New York relaxed. Neem een vlucht vanaf Schiphol aan het einde van de ochtend of rond lunchtijd. Dan kom je na een 8 uur durende vlucht aan het begin van de middag aan in de stad en heb je voldoende tijd om je te settelen in je hotel. Wandel rond tussen de wolkenkrabbers, pak een terrasje in de wijk East Village en doe een dutje in Central Park. Keer terug naar je hotel, neem een douche en dress up voor The Grill.

Dit restaurant is door de New York Times uitgeroepen tot het beste van de stad. Hier keer je terug naar een New York Steakhouse van de jaren zestig. Acteurs verkleed als obers (of andersom) brengen je terug in de sfeer van destijds. Je ervaart er het glamoureuze clubgevoel in een restaurant waar alles overdreven is. Van de gebaren van de acteurs tot de prijzen en de kwaliteit van het eten. Wel reserveren uiteraard! www.thegrillnewyork.com

Dinsdag: bezoek het One World Trade Center

Dinsdag is echt zo’n dag om een van de nieuwste topattracties van New York te bezoeken: het One World Trade Center. Sinds 2014 staat de hoogste wolkenkrabber van Amerika op de plek waar de Twin Towers in 2001 zijn weggevaagd. De Big Apple liet zich niet verslaan door deze afgrijselijke terreurdaad en bouwde een nieuwe 541 meter hoge toren van glas en staal, die ook wel bekendstaat als de Freedom Tower. Boven op de 102e etage is het One World Observatory, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad.

Ben je een type zonder hoogtevrees? Loop dan over de glazen vloer waar je in de diepte onder je de gele minitaxi’s van New York ziet rijden. Een van de vijf liften brengt je in 47 seconden naar de top. In de spiraalvormige wolkenkrabber kun je op de 101e etage trouwens ook dineren. Een leuke plek om te genieten van de zonsondergang en je te realiseren dat een bezoek aan New York niet mag ontbreken tijdens een wereldreis. Voor het restaurant geldt zoals overal in NY: op tijd reserveren!

Woensdag: proef een biertje bij de Brooklyn Brewery

De Brooklyn Brewery is een van de meest iconische bierbrouwerijen van New York en zelfs van heel Amerika. Het is een van de weinige onafhankelijke brouwerijen waar sinds de jaren tachtig op ambachtelijke wijze smaakvol bier wordt gebrouwen. De Brooklyn Brewery is opgericht door een voormalige journalist die werkte in het Midden-Oosten. Na terugkomst in New York had hij genoeg van de broeierigheid van die regio en wilde hij zich wijden aan zijn grote hobby: bier! Het Brooklyn Lager is inmiddels zo in trek, dat het zelfs bij Albert Heijn te koop is.

De brouwerij in de hippe wijk Williamsburg in Brooklyn is minstens zo populair, waardoor rondleidingen in het weekend vrijwel altijd zijn volgeboekt. Ideaal dus voor een midweek New York! Tijdens de Small Batch Tour krijg je een kijkje achter de schermen van het brouwhuis, mag je vier speciale biertjes proeven en krijg je een bijzonder bierglas mee naar huis. Maximaal 30 bierfans mogen deelnemen aan de rondleidingen, die een maand van tevoren worden aangekondigd op de website van de Brooklyn Brewery (en die je ook moet reserveren!).

Donderdag: dompel je gratis onder in hedendaagse kunst

In een wereldstad als Londen kun je de grootste musea gratis bezoeken, maar in New York moeten de musea zichzelf bedruipen. In de toch al dure stad betaal je flinke toegangsprijzen voor gerenommeerde instituten als het MoMA en het Guggenheim. Om je uitgaven tijdens een midweek New York een beetje te beteugelen, kun je je donderdagavond helemaal gratis laten onderdompelen in hedendaagse kunst.

Zowel bij het Museum of Arts & Design als het New Museum of Contemporary Art hoef je donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur geen toegangskaartje te kopen. Er geldt dan een pay what you wish-beleid, dus een kleine donatie van één of twee dollar wordt wel op prijs gesteld. Beide musea organiseren tentoonstellingen van moderne en baanbrekende Amerikaanse kunstenaars en ontwerpers. Een mooie gelegenheid dus om te ontdekken wat helemaal trendy is in de New Yorkse art scene!

Vrijdag: koffie en wijn

Begin de laatste dag van je midweek New York met een relaxed en uitgebreid ontbijt bij The Coffee Shop op Union Square. Een instituut met een jaren zeventig uitstraling waar je tot laat op de dag terecht kunt voor je scrambled eggs en je koffie. Je wordt bediend door serveersters en obers die eerder een carrière als model of acteur ambieerden. Het koffietentje heeft vooral een heerlijk terras waar je het hectische leven van New York aan je voorbij ziet glijden, terwijl je zelf langzaam wakker wordt.

Kuier vervolgens naar de wijk Soho voor een leuk souvenir, voordat je weer aan boord stapt van je vliegtuig. Bezoek een van de wijnwinkels voor een fles uit de staat New York, want een paar uur rijden van de metropool blijken heel wat wijngaarden te zijn die lokale wijn produceren. Bij wijnshops als The Wine Hut en Chambers Street Wines kun je die New Yorkse wijnen ook proeven. Soezig en met een gelukzalig gevoel kun je daarna de strenge veiligheidscontroles op de luchthaven tegemoet treden.

Voor het laatst bijgewerkt op 19 april 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een midweek weg naar New York, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Brooklyn Brewery; The Coffee Shop New York.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam