autohuur USA

Vliegen naar New York City, Verenigde Staten

Tips over vliegen naar New York City

Vliegen naar New York CityNew York City heeft drie grote internationale luchthavens: John F. Kennedy International Airport, LaGuardia Airport en Newark Liberty International Airport. De meeste vluchten komen aan op JFK, de belangrijkste en drukste internationale luchthaven van Amerika. LaGuardia Airport ligt het dichtste bij Manhattan. De twee andere luchthavens liggen wat verder weg.

Newark Airport ligt eigenlijk in de staat New Jersey, al ben je wel zo in New York City. Vanuit Nederland kun je vliegen naar John F. Kennedy International Airport en Newark Liberty International Airport. Mocht je overstappen in New York, bedenk dan dat je erg veel tijd kwijt bent om van het ene vliegveld naar het andere te komen. De luchthavens liggen erg ver van elkaar en door drukte in het verkeer schiet het niet erg op. Bovendien is een taxirit erg duur.

Vliegen naar John F. Kennedy International Airport

KLM en Delta Air Lines vliegen een paar keer per dag rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar John F. Kennedy Airport in New York City (onder een codeshare-overeenkomst). De vliegtijd is 8 uur.

Je kunt vaak een goedkoper vliegticket krijgen door een overstap in bijvoorbeeld Londen. Virgin Atlantic vliegt goedkoop van Londen naar JFK Airport in New York. De vliegtijd van Londen naar New York is 7 uur en 45 minuten.

Luchthaven John F. Kennedy International Airport

John F. Kennedy International Airport (JFK) ligt in het zuiden van de wijk Queens, ongeveer 24 kilometer ten zuidoosten van Manhattan. De luchthaven bestaat uit liefst zes terminals, waar vluchten aankomen van ruim zeventig luchtvaartmaatschappijen van zes continenten. Het is de thuisbasis van American Airlines, Delta Air Lines en JetBlue Airways.

Tussen de terminals rijdt de gratis AirTrain. Deze trein rijdt 24 uur per dag en stopt ook bij de parkeergarages, de haltes voor hotel shuttles en de autoverhuurbedrijven. De AirTrain rijdt verder naar Manhattan, maar daarvoor moet je wel een kaartje kopen (zie onder bij ‘vervoer’).

Overal op John F. Kennedy Airport vind je geldwisselkantoren, geldautomaten, bars, pubs, cafés, fastfoodtenten, restaurants, duty free winkels, modeboetieks, boekhandels en gift shops. De luchthaven beschikt over een postkantoor, een medisch centrum en een gebedsruimte. Wifi is gratis voor de eerste 30 minuten. Officiële website: www.panynj.gov/airports/jfk.html

Vervoer van John F. Kennedy International Airport naar New York

Trein

De AirTrain is de goedkoopste manier om van de luchthaven naar New York te reizen. De trein rijdt van het vliegveld naar Howard Beach Station en Jamaica Station (beide in de wijk Queens). Daar kun je overstappen op een metro naar Manhattan. De reistijd naar Midtown Manhattan is ongeveer 50 minuten. Voor Lower Manhattan is de reistijd 60 minuten en voor Upper Manhattan ben je 75 minuten onderweg.

Taxi

Met de taxi ben je het snelste van het vliegveld bij je hotel. Buiten bij elke terminal vind je een taxistandplaats waar je een yellow cab kunt pakken. Er geldt een vaste prijs van $ 52 (in 2016) voor een rit van de luchthaven naar Manhattan. Daarboven komt de tol, een lokale belasting ($ 0,50) en een eventuele toeslag voor de spits of de avond/nacht.

In de aankomsthal kun je benaderd worden door iemand die aanbiedt je bagage voor je te dragen. Ga hier niet op in, want dit zijn meestal illegale taxichauffeurs die op deze manier klanten proberen op te pikken. Laat je alleen helpen door een luchthavenmedewerker met een uniform aan. In de aankomsthal vind je het Port Authority Welcome Center, waar de medewerkers eventueel assistentie kunnen verlenen.

Voor het vervoer van de luchthaven naar New York kun je ook een taxi delen met andere reizigers, om zo op de kosten te besparen. Je kunt daarvoor de gratis app Bandwagon installeren op je smartphone: www.bandwagon.io Op drukke momenten lopen ook vertegenwoordigers van Bandwagon rond op de taxistandplaatsen om reizigers naar gedeelde taxi’s te begeleiden.

Vliegen naar LaGuardia Airport

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar LaGuardia Airport in New York City. Als je vervolgvlucht vanaf deze luchthaven vertrekt, zul je dus eerst naar John F. Kennedy International moeten vliegen en in New York vervoer moeten regelen van het ene vliegveld naar het andere.

Je kunt wel van Amsterdam Schiphol naar LaGuardia Airport vliegen met een overstap in bijvoorbeeld Boston of Toronto, maar dan ben je een paar uur langer onderweg. Je kunt dan beter rechtstreeks naar JFK in New York vliegen.

Luchthaven LaGuardia Airport

LaGuardia Airport in New YorkLaGuardia Airport (LGA) ligt in het noorden van de wijk Queens, ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van Manhattan. Het is het kleinste vliegveld in de metropoolregio van New York. LaGuardia Airport wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten in de Verenigde Staten en voor vluchten naar Canada en het Caribisch Gebied.

De luchthaven bestaat uit vier terminals, A, B, C en D, met in totaal 75 gates. Terminal A is de oudste en is een art deco gebouw uit 1939. Deze staat ook wel bekend als de Marine Air Terminal (omdat deze ooit voor watervliegtuigen is gebouwd). Tussen de terminals rijdt een gratis shuttlebus.

LaGuardia Airport heeft 150 winkels en restaurants en je vindt er geldautomaten, lounges en gratis wifi. De luchthaven is ook een toevluchtsoord voor zwervers en daklozen. De faciliteiten op LaGuardia zijn nogal verouderd, dus de luchthaven is bezig met een grootscheepse vernieuwing en modernisering die in 2022 afgerond moet zijn. Website: www.laguardiaairport.com

Vervoer van LaGuardia Airport naar New York

Taxi

Buiten bij alle terminals vind je een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar Manhattan. De taxi’s hebben allemaal een meter. Een taxirit naar Manhattan duurt 20 tot 40 minuten. Bovenop de normale ritprijs komt nog de tol van de brug, een eventuele spitstoeslag en een eventuele avond- of nachttoeslag. Verder is het gebruikelijk om de taxichauffeur een fooi te geven van 10 tot 15 procent.

Neem alleen een officiële taxi en ga niet in op het aanbod van iemand om je bagage te dragen. Deze zal je naar een illegale particuliere taxi leiden. Bij twijfel kun je een luchthavenmedewerker aanspreken met een uniform aan of naar de balie van het Port Authority Welcome Center in de aankomsthal.

Bus

Vanaf LaGuardia Airport rijden verschillende buslijnen naar New York City. Voor Midtown en Lower Manhattan kun je het beste bus Q70 Limited nemen, en uitstappen bij 74 St/Roosevelt Ave. Daar vandaan rijden verschillende metrolijnen naar Manhattan. Buslijn Q70 Ltd rijdt 24 uur per dag.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 juni 2016. Als je aanvullingen, opmerkingen of tips hebt over vliegen naar New York City, Verenigde Staten, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/UTBP; Flickr.com/Thomas Lillis IV.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam