autohuur USA

Reizen naar San Francisco, Verenigde Staten

Reizen met het vliegtuig naar San Francisco

Reizen naar San FranciscoVanuit Nederland kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar San Francisco reizen. KLM en Delta Airlines vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar San Francisco. De vliegtijd is ongeveer 10 uur en 50 minuten. Vliegtickets zijn goedkoper met een overstap, bijvoorbeeld in Londen of Chicago. De reistijd is dan wel minstens een paar uur langer.

De internationale luchthaven heet San Francisco International Airport (SFO) en ligt ongeveer 23 kilometer ten zuiden van de stad. Het vliegveld heeft drie terminals voor binnenlandse vluchten (1, 2 en 3) en twee terminals voor internationale vluchten (A en G). In elke terminal vind je beneden de aankomsthal en boven de vertrekhal. De AirTrain verbindt de terminals met elkaar en met het metrostation, de parkeergarages en de locaties van de autoverhuurbedrijven. Deze trein rijdt 24 uur per dag. Website: www.flysfo.com

Vervoer van de luchthaven naar San Francisco

Vanaf het vliegveld kun je met de trein en de bus naar het centrum van San Francisco. Ook rijden er minibusjes, limousines en taxi’s van de luchthaven naar de stad. Reken op 30 tot 40 minuten om vanaf het vliegveld in San Francisco te zijn.

De trein

De trein is de snelste en goedkoopste manier om van het vliegveld in het centrum van San Francisco te komen. Het vervoersbedrijf in de stad, Bay Area Rapid Transit (BART), heeft een trein rijden van de luchthaven naar San Mateo County, San Francisco en de East Bay. De treinen vertrekken elk kwartier en de rit duurt ongeveer een halfuur. Een kaartje kun je kopen op het treinstation of via de website van BART: www.bart.gov

Ben je met je eigen auto of een huurauto, dan kom je in San Francisco met Highway 101 en Highway 280. Als je van plan bent een paar dagen in San Francisco te blijven, kun je beter daarna een auto huren. In de stad zelf is het praktischer om het openbaar vervoer of een taxi te gebruiken en veel dingen zijn ook goed met de voet te bereiken. Ook bespaar je zo op parkeerkosten.

Reizen met de trein naar San Francisco

De regionale spoorlijn BART (Bay Area Rapid Transit) verbindt San Francisco aan de oostkant van de baai met Alameda County, Contra Costa County en San Mateo County. Caltrain heeft een spoorlijn van San Francisco naar San Mateo County en Santa Clara, in het hart van Silicon Valley.

Reizen met de bus naar San Francisco

Golden Gate Transit verzorgt dagelijkse busdiensten tussen San Francisco en Marin, Sonoma en Contra Costa counties. Busmaatschappij East Bay heeft bussen rijden tussen San Francisco en de East Bay.

Reizen met de boot naar San Francisco

Golden Gate Transit verzorgt veerdiensten van San Francisco naar Sausalito en Larkspur in het noorden van Marin County. San Francisco Bay Ferry onderhoudt veerdiensten naar Alameda, Oakland, South San Francisco en Vallejo. De aankomst en vertrek van de veerboten is bij het Ferry Building aan het begin van Market Street in de wijk Embarcadero. Dit historische gebouw dateert al uit 1898 en biedt ook onderdak aan een groot aantal cafés, restaurants, delicatessenwinkels en andere winkels die gespecialiseerd zijn in eten en drinken.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 augustus 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar San Francisco, Californië, Verenigde Staten van Amerika, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/shirotie.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam