Nieuw in Nepal: een trektocht rond de Dhaulagiri

Amsterdam, 19 december 2019 – De trektocht rond de Annapurna in Nepal is geen nieuw terrein meer voor wandelaars. Jaarlijks maken duizenden toeristen en backpackers een tocht rond de 8091 meter hoge berg. Het is niet voor niets dat de drukke Annapurna Circuit Trail ook wel bekendstaat als de ‘apple pie trail’, door de stukken vers gebakken appeltaart die je onderweg in de gemoedelijke guesthouses kunt krijgen.

Als je liever een wat minder platgetreden gebied wil ontginnen, is er nu een aantrekkelijk alternatief. Sinds kort kun je je wagen aan de Dhaulagiri Sanctuary Trail, een nieuwe trektocht rond de 8167 meter hoge Dhaulagiri. De ‘witte berg’, zoals-ie ook wel wordt genoemd, is de zevende hoogste piek ter wereld. Bij deze tocht is gemotoriseerd verkeer nog ver weg.

Je loopt in 7 dagen tijd naar het Dhaulagiri South Base Camp, op 4055 meter hoogte. Je loopt door dennenbossen en uitgestrekte groene velden, waarbij je (vooralsnog) weinig andere westerse wandelaars zal tegenkomen. Je kunt genieten van adembenemend panoramische uitzichten, op de majestueuze Dhaulagiri en andere witte bergtoppen. Onderweg kun je in kleine bergdorpjes overnachten. Je slaapt in tentenkampen of bij Nepalezen thuis, zodat je meteen iets meekrijgt van de lokale cultuur en levensstijl.

De Dhaulagiri Sanctuary Trail is net als de Annapurna-trail geschikt voor amateur-wandelaars. Je hoeft geen ervaren bergbeklimmer te zijn, de trekking staat aangeschreven als ‘gematigd tot inspannend’. Een zekere fitheid en fysiek uithoudingsvermogen is wel belangrijk: je loopt 7 tot 8 uur per dag. De nieuwe wandelroute werd in 2017 aangekondigd door de Nepalese regering, en daarna is er gewerkt aan de infrastructuur voor toeristen (met paden en guesthouses).

De Dhaulagiri ligt iets ten westen van de Annapurna. De trektocht begint in Jhi en loopt via Ghyasikharka, Phedi Camp en Odar Camp naar het Dhaulagiri South Base Camp. Daarna daal je weer af naar Chhari en Dagnam voordat je kunt uitrusten in het plaatsje Beni. Het stadje Pokhara is een goede uitvalsbasis voor de trektocht, al kun je het avontuur ook regelen in de hoofdstad Kathmandu. In Nepal zijn inmiddels talloze tour operators die deze trektocht aanbieden, inclusief dragers en gidsen.

Foto's © depositphotos.com/prudek; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!