Gratis visum voor Sri Lanka bij aankomst

Amsterdam, 14 april 2019 – Sri Lanka zit al een tijdje in de lift, maar binnenkort wordt een vakantie naar deze tropische parel in de Indische Oceaan nog makkelijker. Het land verstrekt vanaf 1 mei 2019 een gratis visum bij aankomst voor 30 nationaliteiten, zo melden Sri Lankaanse media. Onder meer inwoners van de Europese Unie, Australië, Canada en de Verenigde Staten hoeven dan vooraf geen visum meer aan te vragen.

Nu moet je voor vertrek naar Sri Lanka nog een zogeheten Electronic Travel Authorization (ETA) aanvragen. Dat regel je via de website van de Sri Lankaanse immigratiedienst. De kosten van een toeristenvisum bedragen nu $ 35. Dat geld bespaar je straks bij een vakantie in Sri Lanka, evenals de moeite dat je vooraf nog een visum moet regelen.

Het verstrekken van een gratis visum bij aankomst geldt vooralsnog voor een proefperiode van 6 maanden, tot 1 november 2019. Met het ‘experiment’ wil de overheid het toerisme naar Sri Lanka stimuleren. Als de maatregel een succes is, wordt het permanent ingevoerd. Misschien niet geheel toevallig valt de proefperiode samen met het laagseizoen. Van mei tot en met augustus heeft Sri Lanka last van de moesson – de regentijd. De beste tijd om Sri Lanka te bezoeken, is tijdens de droge maanden van december tot en met april.

Het gratis visum geldt bij aankomst op Bandaranaike International Airport, de belangrijkste internationale luchthaven van Sri Lanka. Hier zullen de meeste reizigers aankomen, want veerdiensten tussen India en Sri Lanka zijn er niet meer. Na 1 mei moet de praktijk uitwijzen of je er veel mee opschiet, behalve de besparing van $ 35. Het is niet fijn als je na aankomst lang in een chaotische rij moet staan voor een visumloket. Onze tip is dan ook voorlopig nog die ETA aan te vragen als je naar Sri Lanka reist.

Belangrijke update:

Door de aanslagen in Sri Lanka op 21 april 2019 is de verstrekking van een gratis visum voor onbepaalde tijd uitgesteld, melden media in Sri Lanka. Het beste is voorlopig voor vertrek een zogeheten ETA voor Sri Lanka te regelen.

Zomer 2020Zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie

  • Dank je wel voor deze Tip, ik ben van plan om eind oktober weer af te reizen naar Sri Lanka.Maar weer voor 6 maanden. Ik kom er al heel veel jaren, heb daar dan ook families financieel geadopteerd. Ik denk dat ik wel gebruik maak van deze gratis visa voor de eerste maand.Dan maar wat langer in de rij staan.
    Vriendelijke groet
    Wim Broekhoff


Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!