Reizen en vakantie in Sri Lanka

Sri Lanka: een introductie

Een vakantie in Sri Lanka beleef je in de ‘Parel van de Indische Oceaan’, een paradijselijk en tropisch eiland, hangend als een druppel water naast de enorme kolos die India heet. Sri Lanka zal je betoveren met zijn onstuimige mix van Britse koloniale erfgoed, prachtige landschappen en vriendelijke bevolking. Ontdek de regenwouden, vergaap je aan oude steden en maak een trektocht in een van vele nationale parken. Ervaar de bruisende hoofdstad Colombo, waar moderne wolkenkrabbers zij aan zij staan met boeddhistische heiligdommen.

Zodra je met de trein Colombo verlaat, zullen de zwaaiende lachende kinderen uit sloppenwijken al snel plaats maken voor een uitzicht over rijstvelden waar je buffels en koeien ziet grazen. Reis naar de centrale hooglanden en bezoek de hoofdsteden van de oude koninkrijken in de Culturele Driehoek: Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa. Ontspan op een van de verlaten stranden met uitzicht op regenboogkleurige vissersboten of pak je surfboard: Sri Lanka heeft enkele van de beste surfgolven ter wereld.

Vooral sinds het einde van de 26-jarige burgeroorlog in 2009 hebben veel toeristen Sri Lanka (opnieuw) ontdekt en staat het zonovergoten eiland weer bovenaan de lijstjes van reizigers om er vakantie te vieren. Wil je backpacken in Sri Lanka? Bekijk deze route en tips dan eens! Pak je koffer voor een van de mooiste en meest exotische vakantiebestemmingen ter wereld en check de vakantie aanbiedingen voor Sri Lanka bij VakantieDealz.

Sri Lanka in een notendop

– Oppervlakte: 65.610 vierkante kilometer (anderhalf keer Nederland)
– Inwoneraantal: 22.235.000 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 339 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Colombo;
– Talen: Singalees (Sinhala), Tamil, Engels;
– Munteenheid: Sri Lankaanse Roepie (LKR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 10.600 (2015).

Informatie over visum Sri Lanka

Reizen en vakantie in Sri LankaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Sri Lanka. Hiervoor dien je te beschikken over een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is en een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming. Ook moet je kunnen bewijzen over voldoende financiële middelen te beschikken om je vakantie in Sri Lanka te kunnen bekostigen.

Een toeristenvisum is geldig voor maximaal 30 dagen. Bij de immigratiedienst kun je het eventueel verlengen voor een periode van maximaal 90 dagen. Voor een visum Sri Lanka vraag je eerst een zogeheten Electronic Travel Authorization aan via de website van de Sri Lanka Immigration and Emigration Authority: www.eta.gov.lk. De kosten zijn $ 40 (in 2017), dat je met een creditcard kunt betalen. Een visum Sri Lanka kun je ook gemakkelijk online kopen.

Je kunt verder persoonlijk een visum aanvragen bij de Ambassade van Sri Lanka in Den Haag. Ook voor informatie over een langer verblijf of een werkvergunning kun je hier terecht. De behandeling van een aanvraag voor een toeristenvisum duurt ongeveer drie werkdagen, ook als je een ETA hebt aangevraagd.

Tips voor een vakantie in Ella

Ella is een klein, sfeervol bergdorpje in het zuiden van Sri Lanka en een ideale plek om de omgeving te verkennen. Je kunt een wandeling maken naar Ella Rock en watervallen in de omgeving bezoeken. De treinreis naar Ella is misschien wel de mooiste ter wereld. Lees hier meer over een vakantie in Ella

Tips voor een vakantie in Mirissa

Je kent ze wel, die wegdroomplaatjes uit de reisboeken. Die plaatjes waar een heerlijk strand met palmbomen te zien is. Mirissa, in het zuiden van Sri Lanka, is zo’n pareltje. De tsunami van eind 2004 heeft de zuidkust van Sri Lanka flink getroffen, maar gelukkig zijn een hoop strandtenten weer opgebouwd. Lees hier meer over een vakantie in Mirissa

Bezienswaardigheden in Sri Lanka

Sri Lanka heeft talloze interessante bezienswaardigheden, genoeg om er een paar weken vakantie te vieren. In de hoofdstad Colombo zie je overblijfselen van de Hollandse en Portugese tijd en Sri Lanka heeft ongeveer 1600 kilometer aan prachtige stranden. Er zijn 22 nationale parken en je kunt theeplantages bezoeken. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Sri Lanka

Reizen naar Sri Lanka

Reizen naar Sri LankaSri Lanka is momenteel alleen met het vliegtuig te bereiken. De veerverbinding tussen India en Sri Lanka is al jaren geleden geschrapt, maar wordt hopelijk weer nieuw leven ingeblazen. Met het vliegtuig vlieg je het goedkoopst als je vertrekt vanuit Brussel en overstapt in Abu Dhabi. Hier vind je tips over reizen naar Sri Lanka.

Communicatie

Internationaal toegangsnummer: +94.
Collect call naar Nederland: Niet mogelijk.
Alarmnummer politie: 119.
Alarmnummer brandweer: 111.
Alarmnummer ambulance: 110.

Tijdsverschil met Sri Lanka

In de winter is het in Sri Lanka 4,5 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Sri Lanka 3,5 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Sri Lanka

De elektriciteit in Sri Lanka is 230-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Er zijn ongeaarde stopcontacten met twee ronde gaten, waar Nederlandse stekkers doorgaans in passen. Er zijn ook geaarde stopcontacten met drie ronde of rechthoekige gaten, die niet altijd geschikt zijn voor Nederlandse stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen en vakantie in Sri Lanka, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Azië Sri Lanka
Sort by