Reizen naar Sri Lanka

Ben je toe aan een vakantie in Sri Lanka? Het land is momenteel alleen met het vliegtuig te bereiken. De veerverbinding tussen India en Sri Lanka is al jaren geleden geschrapt, maar wordt hopelijk weer nieuw leven ingeblazen. Hier vind je tips over reizen naar Sri Lanka.

Reizen met het vliegtuig naar Sri Lanka

Reizen naar Sri LankaDe meeste vluchten gaan naar Bandaranaike International Airport (CMB), de internationale luchthaven van de hoofdstad Colombo. Het vliegveld ligt 32 kilometer ten noorden van het centrum van Colombo.

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Sri Lanka. Er gaan wel rechtstreekse vluchten vanuit andere steden in Europa. Sri Lankan Airways vliegt vanuit Parijs (vliegtijd 10 uur en 20 minuten) en Londen (vliegtijd 10 uur en 45 minuten). Ook kun je overstappen in bijvoorbeeld Doha (de hoofdstad van Qatar) of Abu Dhabi. Een goedkoop vliegticket boek je bij Etihad Airways als je van Brussel naar Colombo vliegt via Abu Dhabi.

Veel reizigers combineren hun reis in Sri Lanka met een vakantie in India. Vanuit India vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen naar Colombo.

Op de luchthaven van Colombo vind je banken en geldwisselkantoren voor het wisselen van geld. Ook is er een pinautomaat. In de aankomsthal zijn kantoren van autoverhuurbedrijven. In Sri Lanka kun je ook een auto huren met chauffeur.

Openbaar vervoer van de luchthaven naar Colombo

Vervoer met de bus

Een shuttlebus van het vliegveld brengt passagiers naar een busstation, op ongeveer 500 meter van de terminal. Je kunt er ook naartoe lopen. Hier vandaan vertrekt elk halfuur een bus naar het centrale busstation van Colombo (reistijd ongeveer een uur). Het is onduidelijk of je extra moet betalen voor je bagage, al zal iemand helpen je bagage in te laden en je vragen ervoor te betalen. De luchthaven adviseert reizigers echter een taxi te nemen of privévervoer te regelen, vanwege het gedoe dat het reizen met de bus met zich meebrengt.

Vervoer met een shuttle bus

Grote hotels en tour operators hebben shuttle bussen rijden van en naar het vliegveld van Colombo. Zorg dat je wel een bevestiging hebt van deze shuttle service bij het hotel of de reisorganisatie, om te voorkomen dat je voor niks staat te wachten.

Vervoer met een taxi

Buiten de terminal kun je een taxi nemen naar Colombo. Binnen in de aankomsthal is een balie van de Airport Taxi Service, waarbij 600 auto’s zijn aangesloten. Deze taxichauffeurs staan onder toezicht van de luchthavenautoriteiten. Voor een taxi met airconditioning betaal je meer. De tarieven vind je op de website: www.airport.lk

Er is ook een particulier taxibedrijf waar je online een taxi kunt bestellen, Colombo Airport Taxi (geen idee hoe betrouwbaar dit is). Website: www.colomboairporttaxi.info

Reizen met de boot naar Sri Lanka

Er was ooit een veerdienst tussen India en Sri Lanka, maar door de burgeroorlog met de Tamils varen deze boten al sinds de jaren tachtig niet meer. In 2012 was er nog een rederij die het probeerde, maar na een paar maanden trok deze de stekker eruit.

De regering van Sri Lanka kondigde begin 2015 aan om een onderzoek te beginnen naar een nieuwe veerdienst met India. Het gaat om twee trajecten, tussen Talaimannar in het noorden van Sri Lanka en Rameswaram en tussen de hoofdstad Colombo en Tuticorin.

Er zijn wel cruiseschepen die aanmeren in Sri Lanka. Er is een cruise van de Holland America Line van Rotterdam naar het Verre Oosten die onderweg ook stopt in Colombo.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 augustus 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Sri Lanka, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/paulprescott.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam