Bezienswaardigheden en activiteiten in Sri Lanka

Adam’s Peak

Adam's Peak in Sri LankaDe Adam’s Peak is met zijn 2243 meter de hoogste berg van Sri Lanka en diepgeworteld in de cultuur en geschiedenis van het land. Deze kegelvormige berg staat ook wel bekend als de Sri Pada (vrij vertaald ‘de heilige voetafdruk’), vanwege een 1,60 meter lange voetafdruk op de top die tot Adam zou behoren (je weet wel, de man van Eva). Lees hier meer over de Adam’s Peak

Stranden van Sri Lanka

Sri Lanka heeft ongeveer 1600 kilometer aan prachtige stranden, waar palmbomen voor de nodige schaduw zorgen. De in een lagune gelegen badplaats Negombo, handig gelegen is in de buurt van de internationale luchthaven van Colombo, heeft een van de mooiste stranden. Andere populaire badplaatsen zijn onder meer Beruwela, Bentota, Mount Lavinia en Hikkaduwa. Het dorp Unawatuna, enkele kilometers ten zuiden van Galle, claimt dat zijn strand tot de vijftien fraaiste ter wereld behoort. De stranden in het zuiden van Sri Lanka zijn minder bevolkt en vaak mooier, maar wees bewust dat zwemmen er door de sterke stroming soms gevaarlijk kan zijn.

Stranden van Sri Lanka

Bezoek theeplantages in Nuwara Eliya

Het voormalige koloniale stadje Nuwara Eliya, ook wel Little England genoemd, is de thuisbasis van de oudste theeplantages van Sri Lanka. Maak een fietstocht van plantage naar plantage om de verschillende soorten thee te proeven – een beetje zoals een wijnproeverij, maar zonder hoofdpijn de volgende dag 😉 Ontdek alles over de geschiedenis van de thee van Ceylon, de rol van thee in de Sri Lankaanse cultuur en het verbouwen van thee, van de theeplant tot het zakje in het kopje. Ben je niet zo’n theedrinker? Kies voor een culinaire workshop die door thee is doordrenkt, een therapeutische theemassage of een verjongende kruidenbehandeling.

Theeplantage in Nuwara Eliya, Sri Lanka

Yala National Park

Sri Lanka heeft 22 nationale parken, maar de mooiste en bekendste is Yala, een groot gebied in het zuidoosten van het eiland nabij de stad Tissamaharama. Een groot gedeelte van het park is gesloten voor bezoekers, maar het deel dat open is heeft waarschijnlijk de rijkste en meest gevarieerde verzameling van wilde dieren in het land. Yala National Park heeft ‘s werelds grootste concentratie van luipaarden, maar ook vele olifanten, prachtige vogels en schichtige apen. Het is een prachtig landschap van een ongerepte jungle en zoutwater lagunes.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden en musea in Sri Lanka, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam